Ефективни народни рецепти и съвети при запек и лениви черва

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Домашни рецепти за преборване на запека?

Мнениеот Anka » 27 Фев 2015, 13:40

Elica написа:Пълнозърнестите храни, бобовите, това са все неща, които страшно много помагат при запек, само че хората нямаме навика да се храним с такива неща, на мен лично никога не са ми помагали плодовете и зеленчуците, дори и по 2-3 дена да ям само салата или само плодове, никога дори не ходя до Wc В този период ;0

Напоследък взехме да се връщаме към миналото и да се храним с тези полезни неща ;))
Аватар
Anka

Мнениеот Mon_ton » 27 Фев 2015, 15:28

Запека може да го излекуваме и само с една топла напитка сутрин, не е невъзможно :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Andrey » 27 Фев 2015, 16:45

Има доста храни, които помагат да се справим със запека, кафевия ориз, пълнозърнестите, бобовите, черния хляб, овесените ядки :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Rali_hr » 27 Фев 2015, 17:17

Крушите доста помагат, знам също за чай от сили сливи, круши и подобни.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Kaya » 27 Фев 2015, 17:57

Не е хубаво да стигаш до хапчета, защото могат да станат и ежедневие приемането им, по-добре да пробваш с различни методи, храненето си промени, хапвай повече течни храни, повече бобови, забрави за известно време за ориза и картофите, за тестените, закуските.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Yunona » 28 Фев 2015, 21:20

Прием на фибри и много вода.
Намалена консумация на месо и млечни продукти (в тях няма никакви фибри, съответно не могат да осигурят добър пасаж в храносмилателния тракт). Пълнозърнести храни, бобови храни, плодове, зеленчуци ииии... вода :)
Yunona

Мнениеот Kaya » 01 Мар 2015, 09:59

Yunona написа:Прием на фибри и много вода.
Намалена консумация на месо и млечни продукти (в тях няма никакви фибри, съответно не могат да осигурят добър пасаж в храносмилателния тракт). Пълнозърнести храни, бобови храни, плодове, зеленчуци ииии... вода :)

Не напразно казват, че водата е живот :) Наистина, дори ако увеличим само приема на вода, това се отразява и върху неприятния запек. ;)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Re: Знаете ли колко бързо се усвояват различните храни? А съобразявате ли с това храненето си?

Мнениеот nadqta » 12 Май 2015, 10:31

Важно е според мен ако имаш проблеми да си направиш изследване за това колко бързо усвояваш различните храни, за да знаеш как да се храниш по колко и от каква и да не смесваш безразборно храните! Иначе при мен досега е нямало проблеми, независимо от храните, а само от количеството им!
nadqta

Re: Знаете ли колко бързо се усвояват различните храни? А съобразявате ли с това храненето си?

Мнениеот Neven498 » 12 Май 2015, 10:36

То е доста индивидуално и откъм организъм. Аз лично много добре се чувствам, когато съм яла фъстъчено масло и от него не дебелея, засища ме и нямам запек. Други хора пък твърдят точно обратното. Трябва да си го усетищ, да наблюдаваш организма си и така :)
Аватар
Neven498

Мнениеот MollyDolly » 13 Май 2015, 13:50

Neven498 написа:То е доста индивидуално и откъм организъм. Аз лично много добре се чувствам, когато съм яла фъстъчено масло и от него не дебелея, засища ме и нямам запек. Други хора пък твърдят точно обратното. Трябва да си го усетищ, да наблюдаваш организма си и така :)

Това до колкото разбирам пак зависи от това в какво здраве е стомахът ти и как извършва функциите си :idea: :idea:
MollyDolly

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар