Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
27 Фев 2015, 13:40
Elica написа:Пълнозърнестите храни, бобовите, това са все неща, които страшно много помагат при запек, само че хората нямаме навика да се храним с такива неща, на мен лично никога не са ми помагали плодовете и зеленчуците, дори и по 2-3 дена да ям само салата или само плодове, никога дори не ходя до Wc В този период ;0
Напоследък взехме да се връщаме към миналото и да се храним с тези полезни неща

)
27 Фев 2015, 15:28
Запека може да го излекуваме и само с една топла напитка сутрин, не е невъзможно
27 Фев 2015, 16:45
Има доста храни, които помагат да се справим със запека, кафевия ориз, пълнозърнестите, бобовите, черния хляб, овесените ядки
27 Фев 2015, 17:17
Крушите доста помагат, знам също за чай от сили сливи, круши и подобни.
27 Фев 2015, 17:57
Не е хубаво да стигаш до хапчета, защото могат да станат и ежедневие приемането им, по-добре да пробваш с различни методи, храненето си промени, хапвай повече течни храни, повече бобови, забрави за известно време за ориза и картофите, за тестените, закуските.
28 Фев 2015, 21:20
Прием на фибри и много вода.
Намалена консумация на месо и млечни продукти (в тях няма никакви фибри, съответно не могат да осигурят добър пасаж в храносмилателния тракт). Пълнозърнести храни, бобови храни, плодове, зеленчуци ииии... вода
01 Мар 2015, 09:59
Yunona написа:Прием на фибри и много вода.
Намалена консумация на месо и млечни продукти (в тях няма никакви фибри, съответно не могат да осигурят добър пасаж в храносмилателния тракт). Пълнозърнести храни, бобови храни, плодове, зеленчуци ииии... вода

Не напразно казват, че водата е живот

Наистина, дори ако увеличим само приема на вода, това се отразява и върху неприятния запек.
12 Май 2015, 10:31
Важно е според мен ако имаш проблеми да си направиш изследване за това колко бързо усвояваш различните храни, за да знаеш как да се храниш по колко и от каква и да не смесваш безразборно храните! Иначе при мен досега е нямало проблеми, независимо от храните, а само от количеството им!
12 Май 2015, 10:36
То е доста индивидуално и откъм организъм. Аз лично много добре се чувствам, когато съм яла фъстъчено масло и от него не дебелея, засища ме и нямам запек. Други хора пък твърдят точно обратното. Трябва да си го усетищ, да наблюдаваш организма си и така
13 Май 2015, 13:50
Neven498 написа:То е доста индивидуално и откъм организъм. Аз лично много добре се чувствам, когато съм яла фъстъчено масло и от него не дебелея, засища ме и нямам запек. Други хора пък твърдят точно обратното. Трябва да си го усетищ, да наблюдаваш организма си и така

Това до колкото разбирам пак зависи от това в какво здраве е стомахът ти и как извършва функциите си