micky написа:Аз знам че конфитюр от рози действа много добре на чревната перисталтика, аи е приятно на вкус. Защо да се тъпчете с хапчета. А и аз съм пила от Лактулозата, хич не ми допадна
Лактулозата върши работа, но проблемът при запека не е еднократно да решиш проблема,а да се намери цялостно решение.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аз имам една рецепта, когаот ми се случи, макар че е многоо рядко, жените имат повече такива проблеми, незнайно защо. Та ако няколко дена усещам, че нещата не върявт добре, в кафето си сипвам малко прясно мляко и ефекта е след час. Но наистина е важно хранането, пълнозърнести храни, малко тесто, повече течни храни
Това с кафето аз го правя винаги, никога не го пия чисто и винаги след като посещавам тоалетната. Но от известно време приемам и алое вера, нещо много си го харесах, оказа се, че помага за доста неща. И за запек е много ефективно.
Не зная дали е само при мен и дали аз съм си свикнала стомаха на овесени ядки, но ако сутринта не закусвам с тях няма никакъв шанс да отида до тоалетната, така че това е моята рецепта, още по-вкусно става с плод, а и отделно това помага за перисталтиката
Бабите сигурно и рециново масло са пиели! Аз лично си имам собствени методи, понеже не ям прясно мляко, но ако имам проблем слагам малко в на бързо ми действа
Пълнозърнестите храни, бобовите, това са все неща, които страшно много помагат при запек, само че хората нямаме навика да се храним с такива неща, на мен лично никога не са ми помагали плодовете и зеленчуците, дори и по 2-3 дена да ям само салата или само плодове, никога дори не ходя до Wc В този период ;0