MartiNikovski написа:Здравейте! На 19 години съм и от няколко месеца косата ми (основно в горната част на главата) започна да оредява. Проблемът все още не е сериозен, но бих искал да предотвратя по-нататъшното засилване на косопада. Предполагам, че основната причина е стресът, който през последните седмици се увеличи многократно. Баща ми е почти без коса по темето, така че има вероятност и да е наследствено... Въпреки това ще Ви бъда много благодарен, ако можете да ми препоръчате шампоан или друг вид продукт, който да помага при косопад. Засега съм се спрял на DUCRAY Anaphase, какво мислите за него? Благодаря предварително!
П.П. В миналото имах обилен пърхут, но успях да се справя с него използвайки шампоан от Clear серията... Мога ли да комбинирам Clear с шампоана против косопад (например DUCRAY Anaphase)?
Здравейте, Marti Nikovski!
По отношение на шампоаните против косопад освен Anaphase може да разгледате още шампоан Revita против косопад и шампоан Dercos против косопад. Имайте предвид, че ако използвате само шампоан едва ли ще забележите чувствителна промяна.
Добре би било освен шампоан да използвате и друг продукт. По принцип за мъжкия тип косопад се препоръчва използването на миноксидил 5%. След като Вие от съвсем скоро забелязвате промяна бихте могъл първо да опитате и с други продукти, които са специално предназначени за мъжкия тип косопад, като Дюкре Chronostim ампули, Виши aminexil ампули против косопад за мъже.
По отношение на пърхота и себореята след като сте доволен от шампоана, който използвате Ви съветвам да не спирате да го използвате или да го редувате с други шампоани против пърхот. Добре е едно на всеки 4-5 измивания да е с шампоан против пърхот, защото това ще Ви предпази от повторната му поява.
Продуктите против пърхот могат да се комбинират с тези срещу косопад.