joder написа:Здравейте д-р Митев,
С приятеля ми се пазим от забременяване заради негов сериозен проблем - алкохолизъм. Но ето, че въпреки всичко забременях. Какъв е рискът за плода, ако бащата е приемал алкохол в дните около зачеването? Възможно ли е детето да наследи същия проблем?
При условие, че се наложи прекъсване на бременността имам ли шанс за медикаментозен аборт? Първия ден на последната ми менструация беше на 1 август 2013 г.
Здравейте! Решението за бъдещето на вашата бременност е изцяло ваше! Няма медицински критерии в толкова ранен срок на бременността, с които да установим дали вашето бебе е увредено. Ако решите бременността да бъде запазена ви препоръчвам да се запишете възможно най-рано в женска консултация за задълбочено проследяване на вашата бременност. Ако решите бременността да бъде прекъсната се обърнете към вашия акушер-гинеколог, за да получите разяснение какъв вид прекъсване на бременността може да ви бъде предложен. А по отношение на това дали вашето бъдещо дете може да стане алкохолик зависи в най-голяма степен от това как е възпитано.