Гинекологични заболявания - мнения и въпроси

Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.

Re: Д-р Димитър Митев - акушерството и гинекология

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 01 Дек 2013, 15:24

hrisi_didi88 написа:Здравейте,намериха ми hpv ,чрез цитомазка доктора ми прави колоскопия,гори ми ги с оцетна киселина и ми изписа изопринозин за два месеца и после пак да отида.Питам се това хпв може ли да ми предизвика рак на шийката? И така открива ли се само с цитомазка? групата ми е пап 2 с хпв.

Здравейте! Посредством цитонамазката може да се установят само косвени данни за вероятна HPV инфекция. Установяването на HPV става посредством серологично изследване с цел категорично доказване и типизиране на щамовете, тъй като само някой от тях са онко значими например тип 11 и 16. След това направете консултация с акушер-гинеколог с добра онкологична практика.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 01 Дек 2013, 15:30

ivana3363 написа:Zdraveite !Bih iskala da popitam moje li da se pie Levoxa 0,5 x 1 za 7 dni...pri karmene.Lekuva6tiq mi ginekolog neznam dali go e vzel v predvid....sa6to taka ne mi kaza kakvo mi ima!!!Rodih predi 7 meseca... Minalata sedmica otidoh s bolki v korema I krusta I toi mi kaza,4e vsi4ko e nared....sled sedmica oba4e se poqvi kafqvo te4enie, pri koeto pak go posetih I toi otgovori,4e qvno trqbva da mi izpi6e Antibiotik,no ne kaza kakva e pri4inata I ot kakvo? :roll:

Здравейте! Информацията, която ми давате е неясна и крайно недостатъчна и чрез нея не може да се установи какъв е вашия здравословен проблем. Препоръчвам ви в случай, че не се чувствате добре и приложеното до момента лечение не ви помага, да потърсите второ мнение от друг специалист по акушерство.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Д-р Димитър Митев - акушерството и гинекология

Мнениеот Korona » 04 Дек 2013, 23:02

Здравейте, д-р Митев! На 25 г. съм и до сега не съм използвала хапчета за контрацепция. Бих искала да го направя с възможно най-безобидните и щадящи организма. Чувала съм какви ли не коментари относно различни производители на ОК. Ще се радвам да ми помогнете като ми препоръчате и назовете име на най-добрите в наши дни според хапчета за контрацепция. ( между другото може ли да се закупят без рецепта). Благодаря предварително за Вашия отговор!
Korona

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 07 Яну 2014, 16:58

Korona написа:Здравейте, д-р Митев! На 25 г. съм и до сега не съм използвала хапчета за контрацепция. Бих искала да го направя с възможно най-безобидните и щадящи организма. Чувала съм какви ли не коментари относно различни производители на ОК. Ще се радвам да ми помогнете като ми препоръчате и назовете име на най-добрите в наши дни според хапчета за контрацепция. ( между другото може ли да се закупят без рецепта). Благодаря предварително за Вашия отговор!

Здравейте! Съществуват множество различни хормонални препарати за контрацепция. За закупуването на хормонален препарат за контрацепция се изизсква рецепта! Поради тази причина е необходимо да направите консултация с акушер гинеколог, който да подбере най-подходящия за вас медикамент за контрацепция. Съществуват сравнително нови препарати, които са много ниско дозирани и ефективни. За да ги използвате обаче преди това трябва да приемате известно време медикамент, който е малко по-високо дозиран след, което се преминава към нискодозираният. :)
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Галя Ц » 09 Яну 2014, 16:54

Здравейте, Д-р Митев.
Забравих за пауза между приеми на опаковки и изпих хапче Милигест от нова опаковка, вместо да направя 7 дневна пауза. Как трябва да постъпя сега? Да правя 7 дни пауза след изпито по погрешка хапче, или да си изпия хапче от нова опаковка отново в сряда (като естествено ще взема нова опаковка)
Галя Ц

Мнениеот susamenna » 18 Яну 2014, 16:05

Здравейте,Д-р Митев! Искам да ви попитам наличието на поликистозни яйчници може ли да представлява проблем за поставяне на вътрематочна спирала? Аз съм почти на 31години.Имам дете на 1,5 г. и засега не можем да си позволим второ детенце.След като спрях кърменето ми изписаха Линдинет 20,но от него ми зацапваше доста извън цикъла.След това ми го смениха с Диане 35,което пих допреди 3 дни,но съм станала доста нервна и лесно се задъхвам(досега съм го пила 3 месеца),а и либидото ми рязко намаля с него.Според вас мога ли да си поставя спирала и ако да кой вид е подходящ за мен.И тъй като отскоро съм в гр.Бургас,можете ли да ми препоръчате специалист,който да го извърши.Ако е по-добре да продължа с хапчета,може ли да сменя Диане с някакъв друг вид,разбрах че Jangee също се изписва при поликистоза.Забравих да спомена и че съм пушач-по две цигари най-много на ден,но все пак пуша.
Благодаря Ви предварително! Хубав ден!
susamenna

susamenna

Мнениеот hrisi_didi88 » 27 Яну 2014, 17:39

Здравейте бихте ли ми казали какво означава взет влагалищен секрет тбц ,благодаря
hrisi_didi88

Мнениеот nincheto_95 » 28 Яну 2014, 02:15

Здравейте.Момиче на 18 години съм.Преди 2 години правих за пръв път анален секс с приятеля ми..от тогава ануса ми не е същия..като отпуснат е..а беше стегнат..доста болеше първия път..как може да се оправи това и вярно ли е че след време ще се изпускам?
nincheto_95

Мнениеот mv500 » 29 Яну 2014, 12:06

Здравейте д-р Mитев,
Бременна съм във 37 г.с следящият ми лекар бременоста ми пусна микробиология и ми изписа Гуно певарул и клотримазол има ли някакъв риск за бебето тъй като на листовката на певарула пишеше че не трябва да се прилага по време на бременност , и ако е така какво бихте ми препоръчали да използвам ?
mv500

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 03 Фев 2014, 00:27

Галя Ц написа:Здравейте, Д-р Митев.
Забравих за пауза между приеми на опаковки и изпих хапче Милигест от нова опаковка, вместо да направя 7 дневна пауза. Как трябва да постъпя сега? Да правя 7 дни пауза след изпито по погрешка хапче, или да си изпия хапче от нова опаковка отново в сряда (като естествено ще взема нова опаковка)

Здравейте! Да, направете пауза след което можете да започнете приема на медикамента от втората таблетка! :)
Аватар
Dr Dimitar Mitev

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология