Гинекологични заболявания - мнения и въпроси

Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.

Re: Д-р Димитър Митев - акушерството и гинекология

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 11 Ное 2013, 19:59

Irena Dimitrova написа:Здравейте д-р Митев,
Бих искалa да попитaм, онзи ден ми дойде цикълът и усетих нещо стрaнно-ужaсно
пaрене!
Дали това може да е повод за притеснение ?
Незнaм, ами ако е някаква инфекция ? Какво да правя? :?: :idea: :?:

Здравейте! Паренето може да свързано с инфекция засягаща пикочните ви пътища. Препоръчвам ви, да потърсите помощ от акушер-гинеколог и да споделите за притесненията ви. Той може да назначи изследвания, с които да потвърди или отхвърли инфекция на пикочните пътища и ако има инфекция да подбере най-подходящата за вас терапия. Друга причина за вашето оплакване може да бъде предменструална кандидоза, което също изисква консултация с акушер-гинеколог след менструацията.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 11 Ное 2013, 20:33

Албенка написа:Здравейте! Имам въпрос относно раждането си. Когато забременях ми казаха, че са два ембриона. Следващата седмица беше останал само един, но не съм прокървявала по време на цялата бременност. Плацентата остана залепена при раждането, но в епикризата пише така : Окончателна диагноза : Друго спонтанно раждане при едноплодна бременност. Бихте ли ми обяснили какво значи това? Дали наистина са били близнаци?

Здравейте! Ако е установена наистина многоплодна бременност съществува т.нар "vanishing twin"-изчезващ близнак, състояние при единия ембрион загива рано и се резорбира или изхвърля като това може да е безсимптоно т.е да няма клинична изява. Не малък процент от бременностите започват като многоплодни, но завършват с износването и раждането на един плод. Относно " Друго спонтанно раждане при едноплодна бременност" не се притеснявайте това е просто сборно понятие, което характеризира вашето раждане и има значение за клиничната пътека.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 11 Ное 2013, 20:43

Dr Dimitar Mitev написа:
Албенка написа:Здравейте! Имам въпрос относно раждането си. Когато забременях ми казаха, че са два ембриона. Следващата седмица беше останал само един, но не съм прокървявала по време на цялата бременност. Плацентата остана залепена при раждането, но в епикризата пише така : Окончателна диагноза : Друго спонтанно раждане при едноплодна бременност. Бихте ли ми обяснили какво значи това? Дали наистина са били близнаци?

Здравейте! Ако е установена наистина многоплодна бременност съществува т.нар "vanishing twin"-изчезващ близнак, състояние при което единия ембрион загива рано и се резорбира или изхвърля като това може да е безсимптоно т.е да няма клинична изява. Не малък процент от бременностите започват като многоплодни, но завършват с износването и раждането на един плод. Относно " Друго спонтанно раждане при едноплодна бременност" не се притеснявайте това е просто сборно понятие, което характеризира вашето раждане и има значение за клиничната пътека.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 11 Ное 2013, 20:54

Feq написа:Здравейте Д-р Митев,

на 21 години съм и от много години имам проблем с менстроалният цикъл, преди 1 година ми поставиха диагноза синдром на поликистозни яйчници. Преди години цикълът ми беше по 2/3/4 месеца обилно кървене, след лечение с противозачатъчни в момента ситуацията е овладяна, но за яйчниците ходих днес на лекар (ходила съм много, много пъти) и единият ми яйчник е 3.3см, другият 4.3см като има множество кистички, а на единият една доста голяма, та лекарят ми предписа противозачатъчни "Жанги", "Геритамин Нео" както и "Инфолик саше" имам много интензивен косопад (косата ми пада на кичури) както и множество пъпки по брадичката и по някога по врата, също изпитвам ужасна ( не поносима болка) по време на цикъл и се отделят големи парчета съсирена кръв, попитах АГ-то дали не е нужно да изследваме половите хормони, но той каза, че няма смисъл, вече знае какъв е проблема. Вие какво ще ме посъветвате, според мен за да има адекватно лечение трябва да се знае точно от къде идва проблема ?

Благодаря за вниманието!

Здравайте! От информацията, която ми давате, без преглед трудно мога преценя какво да бъде най-адекватното поведение. Препоръчвам ви да се посъветвате с акушер-гинеколог, добре запознат с ендокринологията, който може би ще прецени как най-добре да се процедира във вашия случай.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот eli4ka1983 » 15 Ное 2013, 20:15

Здравейте докторе! На 30 г. съм бях със спирала Купър Т почти 7 г.Днес ми я махнаха защото имах зацапвания м/у цикъла.Имам бяло течение и лекарката ми каза че имам възпаление и ми взеха цитонамазка.Спомена ми също че може да е от спиралата.Аз четох някъде че има спирали които са с различно действие от тава на моята,че са с някакви хормони и затова са по скъпи.Вярно ли е това и каква спирала бихте препоръчали защото мисля пак да си сложа след време?
eli4ka1983

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 19 Ное 2013, 19:44

eli4ka1983 написа:Здравейте докторе! На 30 г. съм бях със спирала Купър Т почти 7 г.Днес ми я махнаха защото имах зацапвания м/у цикъла.Имам бяло течение и лекарката ми каза че имам възпаление и ми взеха цитонамазка.Спомена ми също че може да е от спиралата.Аз четох някъде че има спирали които са с различно действие от тава на моята,че са с някакви хормони и затова са по скъпи.Вярно ли е това и каква спирала бихте препоръчали защото мисля пак да си сложа след време?

Здравейте! Да съществуват такива спирали съдържащи хормонални субстанции. Те са подходящи за вашата възраст и дават много по рядко усложнения. Да, вярно е, че цената има е по-висока от тази на другите спирали, но те са един от най-добрия метод за контрацепция в днешно време. Препоръчвам ви ако имате възможност да си вземете от спиралите, в които има хормонални субстанции.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

Мнениеот jovi_fenka » 20 Ное 2013, 17:55

Здравейте Д-р Митев, от 8 месеца пия Жанги от 0.03 мг,този месец,гинеколога ми ги смени на 0.02 мг,но цикъла вече 3-ти ден откакто не пия хапчетата не идва ? какво да правя ?
jovi_fenka

Мнениеот hrisi_didi88 » 22 Ное 2013, 13:56

Здравейте,намериха ми hpv ,чрез цитомазка доктора ми прави колоскопия,гори ми ги с оцетна киселина и ми изписа изопринозин за два месеца и после пак да отида.Питам се това хпв може ли да ми предизвика рак на шийката? И така открива ли се само с цитомазка? групата ми е пап 2 с хпв.
hrisi_didi88

Мнениеот ivana3363 » 29 Ное 2013, 14:31

Zdraveite !Bih iskala da popitam moje li da se pie Levoxa 0,5 x 1 za 7 dni...pri karmene.Lekuva6tiq mi ginekolog neznam dali go e vzel v predvid....sa6to taka ne mi kaza kakvo mi ima!!!Rodih predi 7 meseca... Minalata sedmica otidoh s bolki v korema I krusta I toi mi kaza,4e vsi4ko e nared....sled sedmica oba4e se poqvi kafqvo te4enie, pri koeto pak go posetih I toi otgovori,4e qvno trqbva da mi izpi6e Antibiotik,no ne kaza kakva e pri4inata I ot kakvo? :roll:
ivana3363

Мнениеот Dr Dimitar Mitev » 01 Дек 2013, 15:14

jovi_fenka написа:Здравейте Д-р Митев, от 8 месеца пия Жанги от 0.03 мг,този месец,гинеколога ми ги смени на 0.02 мг,но цикъла вече 3-ти ден откакто не пия хапчетата не идва ? какво да правя ?

Здравейте! Най-добре изчакайте няколко дни и в случай, че не се появи менструация се обърнете към акушер гинеколог, който може да прецени ситуацията и да установи каква може да бъде причината.
Аватар
Dr Dimitar Mitev

ПредишнаСледваща

Назад към Акушерство и гинекология