Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.
12 Мар 2014, 17:14
Здравейте, д-р Митев!
Искам да попитам за приложението на вагиналните тампони напоени със сребърна вода, трябва ли тя да бъде разреждана и след това напояван тампона или се ползва директно концентрирана?
Благодаря предварително!
Поздрави!
12 Мар 2014, 23:03
Здравейте Д-р Митев !На 21 години съм.Гинеколожката ми изписа противозачатъчни таблетки пия ги от 2 месеца,но сега този месец получих странна тежест и стягане около сърдечната област .Правиха ми белодробна снимка-нормална ,ЕКГ-нормално.Въпросът ми е дали може да е хапчетата ,дали да ги спирам или да ги сменя с други.Благодаря!
24 Мар 2014, 16:40
s1_ написа:Аз съм на 25 години, и имам притеснения относно цикала ми. Значи, идва ми редовно на 32 дни, но относително оскъден, по една превръзка през деня и една през нощта.Това нормално ли е според вас? Може ли да означава тънка маточна лигавица?
Здравейте! Не мога да разбера от написаното, колко точно продължава менструацията ви? При някой жени продължителността на менструацията е 2-3 дни! Ако имате някакви притеснения е добре да посетите лекар специалист по акушерство и гинекология, който да прецени дали има някакъв проблем и ако има такъв да бъдат предприети някакви мерки!
24 Мар 2014, 16:51
elli написа:Здравейте Д-р Митев !На 21 години съм.Гинеколожката ми изписа противозачатъчни таблетки пия ги от 2 месеца,но сега този месец получих странна тежест и стягане около сърдечната област .Правиха ми белодробна снимка-нормална ,ЕКГ-нормално.Въпросът ми е дали може да е хапчетата ,дали да ги спирам или да ги сменя с други.Благодаря!
Здравейте! Не знам какви противозачатъчни средства приемате, но съществуват множество ниско дозирани препарати, които са подходящи за прием от жени на вашата възраст! Не мисля, че приемания от вас медикамент може да причини появата на подобни симптоми! Все пак ако имате притеснения посетете лекаря предписал медикамента и му споделете за случилото се! След като имате желание да използвате перорална контрацепция го правете, но трябва да знаете, че е необходимо да бъдат правени почивки, при които приемът на медикамента се спира.
30 Мар 2014, 13:16
Здравей те д-р Митев!Надявам се вие да ми дадете отговор на моят проблем.Аз съм на 44 год.и преди година получих течение от клитора.Веднага се консултирах с лекар,който след направеният преглег ми каза че жените след 40-те получават това в следвтве на кякой дразнители,но в моят случай било повишено ниво на кравната захар.Изписа ми хапчета и ми каза да направя изследвания.Но при изследванията захарта беше в ниво.Отидох при втори лекар който също не откри инфекций но и не беше убеден че е захарта,и така до този петък кога хапнах парче кекс с плодове който в действителност беше много сладък и след околко 30 мин.ми протече кръв от клитора.Веднага изпих лъжица-канела на прах-( винаги си нося в чантата) и до вечерта спря.Обадих се на доктора,каза ми да наблудавам и ако не спре да отида в понеделник.Така се изплаших че не мисля да хапвам сладко докато не разбера проблема ми. Много се надявам да ми помогнете защото имам чувството че доктора не ми вярва.В крайна сметка аз съм тази която мога да определя какви синптоми имам. С уважение;Симона
31 Мар 2014, 10:57
Здравейте д-р Митев.
Нуждая се от помощ.Проблема ми е парене,болка и изтръпване на гениталиите от вече 1 година.През това време съм пускала 3 вл.секрет , 3 цитонимазки ,хламидия от кръв,микоплазма и уреаплазма във вл секрет, HPV, всички хормони на третия ден от цикъла,обикн. и стерилна урина-много пъти,уретрален секрет,снимала съм малък таз и лумбални прешлени и никъде няма нищо освен дискова протрузия на L5 S1.
Усещанията са ми за изгаряне по малките срамни устни и входа на влагалището, но е толкова силно че понякога и навътре го усещам.
Приятелят ми има ентерококи 10/3 в еякулат и на него му пари но доста по рядко, но той си се лекува с антибиотици и разни процедури.
Въпроса ми е защо никъде нищо не ме се изолира и какво може да ми е. Изписвали са ми хапчета за нерви да не би да е на нервна почва,но без ефект.
Моля за помощ
31 Мар 2014, 12:43
Здравейте Д-р Митев!Аз съм на 46 години,и от една година имам смущения в цикъла!Това означава или е с 10 дни по рано или с 10 дни по късно.Посетила сим гинеколог веднага след първото смущение и ми бе изписано ДУФАСТОН ,който го приемах 2 месеца.след обаче около 10 месеца за пръв път нямах цикъл 1 месец и веднага на следващия месец имах цикъл 2 пъти с 17 дневна разлика.Въпросът ми е трябва ли да започна да пия пак ДУФАСТОН?БЛАГОДАРЯ предварително!!
31 Мар 2014, 15:42
Здравейте д-р Митев,
на 30 г, искам да си сложа спирала КОПЕР-Т, но в момента я няма налична на пазара - бихте ли предложили аналог на спиралата. Дайте ми съвет коя от всички е най-подходяща, без да има спирания на месечния цикъл и други странични ефекти.
Благодаря предварително
31 Мар 2014, 20:00
Здравейте,
С приятелката ми правихме секс с презерватив, всичко мина напълно нормално.
Когато приключих и го извадих презерватива беше по влажен от обичайно и от други случаи. Проверихме дали е скъсан като напълнихме с вода, нямаше поражения. Приятелката ми каза че е усетила топлина когато съм свършил. Искам да попитам възможно ли е да е забременяла ?
07 Апр 2014, 20:06
Simona Stankova написа:Здравей те д-р Митев!Надявам се вие да ми дадете отговор на моят проблем.Аз съм на 44 год.и преди година получих течение от клитора.Веднага се консултирах с лекар,който след направеният преглег ми каза че жените след 40-те получават това в следвтве на кякой дразнители,но в моят случай било повишено ниво на кравната захар.Изписа ми хапчета и ми каза да направя изследвания.Но при изследванията захарта беше в ниво.Отидох при втори лекар който също не откри инфекций но и не беше убеден че е захарта,и така до този петък кога хапнах парче кекс с плодове който в действителност беше много сладък и след околко 30 мин.ми протече кръв от клитора.Веднага изпих лъжица-канела на прах-( винаги си нося в чантата) и до вечерта спря.Обадих се на доктора,каза ми да наблудавам и ако не спре да отида в понеделник.Така се изплаших че не мисля да хапвам сладко докато не разбера проблема ми. Много се надявам да ми помогнете защото имам чувството че доктора не ми вярва.В крайна сметка аз съм тази която мога да определя какви синптоми имам. С уважение;Симона
Здравейте! От така представената информация, трудно мога да преценя какъв е проблемът във вашия случай. Кръвотечението от клитора може да се дължи на травматична или друг тип увреда. Необходимо е да се изключи кръвотечение от друг произход (уретра, влагалище, анална област). Препоръчвам Ви да се консултирате с лекар специалист по акушерство и гинекология, който да направи обстоен преглед и да прецени как да се процедира при вашия проблем.