cim20 написа:Dr Dimitar Mitev написа:
Здравейте! По отношение на уринарният проблем, трябва да изключите няколко неща: хронична уринарна инфекция, свръхчувствителен пикочен мехур и промяна в положението и обема на пикочния мехур във връзка с 2-те оперативни интервенции, които се претърпели. Най-добре е това да бъде извършено под контролът на специалист уролог, респективно акушер гинеколог, който има опит с подобни симптоми. От вашето описание не могат да се направят по конкретни изводи.
Здр. Всички тези проблеми са изключени защото съм посетила вече уролог,който ме прегледа,и установи че нямам проблеми с обема и положението на пикочния мехур,също и че нямам свръхчувствителен мехур.Диагнозата ,която ми казаха се нарича интерстициален цистит.Имам предписани лекарства,но засега успехи няма.
Аз се обръщам към вас като гинеколог,а не уролог.Какво да правя с липсата на чувствителност на половите органи и гърди и пълната липса на сексуално влечение.Аз съм на 33,но взех да си мисля,че минавам към менопаузата,как да разбера дали е така.
Dr Dimitar Mitev написа:пеперуда написа:Здравейте!Моя близка беше на 4д и са установили липса на бъбреци на плода.Няма никакви други аномалии бебето се е развило нормално за възрастта си.Възможно ли е дасе развива нормално и амниотичната течност да е в нормални количества ако липсват и двата бъбрека?Дали данаправи консултация и с друг лекар?Благодаря ви предварително за отговора.
Здравейте! 4d технологията не е подходяща за фетална морфология в часност доказване на липса на бъбреци на плода. Подходящата технология е 2d. Липсата на бъбреци задължително се съпровожда с липса на околоплодна течност(околоплодната течност в огромен процент представлява бебешка урина). Ако ме информирате правилно за проблема е уместно да потърсите второ мнение при специалист по фетална морфология.
Phoenix написа:Здравете!
Имам следния въпрос: Преди около 10 дена съм пила хапче "Ескапел". В последващ полов акт с приятеля ми използвахме презерватив, но се скъса и семенна течност отново попадна във влагалището ми. Какво бихте ме посъветвали да предприема като действие, за да предотвратя евентуална бременност?
Благодаря предварително!
Phoenix написа:Здравете!
Имам следния въпрос: Преди около 10 дена съм пила хапче "Ескапел". В последващ полов акт с приятеля ми използвахме презерватив, но се скъса и семенна течност отново попадна във влагалището ми. Какво бихте ме посъветвали да предприема като действие, за да предотвратя евентуална бременност?
Благодаря предварително!
десита07 написа:Добър ден. Вчера с приятеля ми правихме секс с презерватив, който се скъсал. Приятелят ми свърши в мен. Беше 26 ден от цикъла ми и пия дуфастон които ми е предписани за киста на яйчника. Днес е последният ден от приема им. Въпроса ми е колко е голям процента за забременяване имайки предвит че пия дуфастон, а кистата ми е упорита-вече втори месец?
nikolil написа:Здравейте, Д-р Митев! На 34 г, съм имам две сравнително леки раждания по естествен начин, без усложнения. От около 2 г. имам диагноза нефрокалциноза. Причината да се обърна към Вас е мнение на лекар, че нередовния ми цикъл би могло да е евентуалната причина за отлагането на калций в бъбреците ми. Бях приета в местна клиника по Нефрология, където ми бяха направени доста изследвания. По сериозните отклонения бяха в:
калциурия 10-15 mmol/24h /при реф.ст-ти 2,5-4,4 mmol/,
фосфор 3,92 mmol/24h /при реф.ст-ти 11,0-32,0/,
паратхормон 11,4,
триглицериди 0,38 /при реф.ст-ти 0,70-1,71/.
Като заключение, не можаха да открият конкретната причина за натрупването на калций в бъбреците. Скоро попаднах на тест с въпроси относно Магнезия. Крайния резултат показа, че имам доста сериозен дефицид на Mg, което също според мен би могло да е причина.
По принцип съм с нередовен цикъл и след двете раждания съм приемала противозачатъчни таблетки общо около 8-9 години с малки прекъсвания, за регулиране на цикъла и предпазване. От година съм прекъснала приема им.
Моля, за мнение относно евентуална връзка между нередовен цикъл и нарушението на минералната обмяна.
Благодаря за отделеното време!
Борислава Унчелова написа:Здравейте, преди пет години ми направиха хистеректомия заради инвазия на рак от маточната шийка. При операцията ми откриха ендометриоза на десния яйчник. Направена е резекция, но яйчникът остана. Левият бил - б.о.. На 19.12.2012 ми беше направена лапароскопия. Хистологията показа ендометриозна киста на десния–рязания– яйчник.Левият яйчник - б.о. и затова остана. Болките ми обаче продължават вече втори месец след операцията. Пих антибиотици, болкоуспокоителни - без резултат. Пети месец съм с много силни ПМС болки. Сега дори са по-силни. От 4 дена пия ДУФАСТОН. Хормоналната терапия възможна ли е с раково заболяване в миналото? Ако дуфастонът не помогне, какво следва? Ако се махне левият яйчник, ще се реши ли проблемът? Как може да се разбере дали има огнища в дебелото черво и на други "опасни" места? Аз съм на 46 години, но не искам да жертвам яйчника, но и не искам да пия хормони. Сигурно ли е, че ендом. огнища извън матката не се израждат в рак? Благодаря предварително.
cevriye написа:ot 2 godini iskam bebe nestava kak da zabremeneya hapce nesto nyama li...
Назад към Акушерство и гинекология
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта