Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.
14 Юни 2013, 17:53
Здравейте докторе,
Скоро ми откриха поликистозни яйчници,предписаха ми хормонални препарати,които още не съм почнала да пия.Искам да ви попитам дали е нормално да имам болки в яйчниците и болки по време на полов акт?
22 Юни 2013, 17:09
Cecile написа:Здравейте Д-р Митев, следващата седмица ми предстои пътуване в чужбина. Точно по това време ще е цикъла ми и реших да се консултирам с лекар за отлагането му. Той ми изписа Примолут нор, 3 дни преди очакваната дата, 2 табл дневно в продължение на 10 дни. Но пътуването ми обратно съвпада с третия ден от спирането, мога ли да го вземам 13 дена вместо 10? И през време на приема трябва ли да вземам предпазни мерки или не?
Благодаря предварително!
Здравейте! Медикаментът, който приемате не е контрацептив. Що се отнася за първия ви въпрос, не може да ви се даде отговор без допълнителна информация, която вие не сте опеменали. Обърнете се към лекаря, който е назначил тази терапия, за да уточните възможностите.
22 Юни 2013, 17:14
sunbeam написа:Здравейте докторе,
Скоро ми откриха поликистозни яйчници,предписаха ми хормонални препарати,които още не съм почнала да пия.Искам да ви попитам дали е нормално да имам болки в яйчниците и болки по време на полов акт?
Здравейте! Болките в яйчницете, болките при полов контакт обикновено не са симптоми на яйчниковата поликистоза. За да уточните проблема ви препоръчвам да се обърнете към лекар специалист акушер-гинеколог.
22 Юни 2013, 17:16
tea123 написа:Здравейте д-р Митев,цикъла ми закъснява вече с 10дни,не направих тест за бременност,защото доктора при който ходих ми каза,че може да бъде с фалшив резултат тъй като тогава бяха минали само 5дена от закъснението на цикъла.При прегледите тогава се установи,че имам поликистоза в левия яйчник и миомен възел с размери-36мм-37мм.Има и съмнения за бременност,но ще се установи по-нататък с ехограф дали е така.Въпроса ми е,опасен ли е аборта при тази бременност и мога ли да родя с миома без проблеми?Много съм объркана в момента,очаквам вашия отговор.
22 Юни 2013, 17:22
ashi написа:zdraveite dalgi godini imah spirala sega nqmam maja mi beshe zad granica nqmah redoven polov akt sega si e tuk cikala mi doide na 27 den no po princip e mn obilen no toq pat mn malko mi idva .edvali da sam bremenna no se pritesnih.blagodarya ot sega

Здравейте! Ако имате съмнение за бременност т.е имали сте рисков полов контакт препоръчвам да си направете тест за бременност и/или се посъветвайте с вашия гинеколог, който най-добре ще прецени как да процедира във вашия случай.
24 Юни 2013, 16:21
Добър ден, Д-р Миев. В началото на месеца ходих на преглед и докторът ми каза, че нямам никакви проблеми и тъй като имам сериозен приятел го помолих да ми изпише противозачатъчни. Той ми написа рецепта за Линдинет 30. Взех въпросните хапчета и започнах да ги пия от първия ден на цикъла. Този път обаче цикълът ми беше оскъден и кафеникав и на вторият ден спря. Дали това е от таблетките или е признак за някакъв проблем? Благодаря ви предварително
06 Юли 2013, 16:43
Zdraveite az sam na 23godini i predi sedem meseca rodih no predi 2 meseca pravih abort i sega pak sym bremenna ..Pazim se vzemam protivozachatuchni no pak e stanalo.Iskam pak da napraq abort.Vyzmojno li e za tolkova kratuk period? Strah me e ot samata upoika?
27 Юли 2013, 11:06
Здравейте, пия ЯСМИН , но искам да го сменя с ДИАНЕ 35. Мога ли да започна да го пия след 7 дневната почивка ? Противозачатъчния му ефект същия ли е като на ЯСМИН и мога ли да го пия с години ,ако ми влияе добре ? Трябва ли да се правят почивки веднъж годишно и има ли проблем , ако не се правят такива? Моля за отговор ! Благодаря предварително !
10 Авг 2013, 13:17
noddy написа:Добър ден, Д-р Миев. В началото на месеца ходих на преглед и докторът ми каза, че нямам никакви проблеми и тъй като имам сериозен приятел го помолих да ми изпише противозачатъчни. Той ми написа рецепта за Линдинет 30. Взех въпросните хапчета и започнах да ги пия от първия ден на цикъла. Този път обаче цикълът ми беше оскъден и кафеникав и на вторият ден спря. Дали това е от таблетките или е признак за някакъв проблем? Благодаря ви предварително

Здравейте! Да, причината за оскъдния мензис е приемът на въпросните противозачатъчни средства. Това, което ви притеснява е често срещано сред много жени, които приемат противозачатъчни средства и не бива да ви тревожи. Нормално е когато приемате контрацептивни таблетки менструацията да намали значително своето количество.
10 Авг 2013, 13:24
elena90 написа:Zdraveite az sam na 23godini i predi sedem meseca rodih no predi 2 meseca pravih abort i sega pak sym bremenna ..Pazim se vzemam protivozachatuchni no pak e stanalo.Iskam pak da napraq abort.Vyzmojno li e za tolkova kratuk period? Strah me e ot samata upoika?
Здравейте! След като сте решили да направите аборт е необходимо веднага да се обърнете към лекар акушер-гинеколог по ваш избор или към този лекар, който е прекъснал предишната ви бременност. В медицинското заведение, в което изберете да се подложите на манипулацията ще ви бъде обяснено изцяло в какво се изразява процедурата, какви са рисковете свързани с нея, както и за видовете анестезия, които могат да бъдат приложени във вашия случай! След като не искате да имате деца, след манипулацията трябва задължително да изберете траен и ефективен метод за контрацепция, който задължително трябва да ви бъде предложен от лекаря извършил процедурата.