Тук може да задавате вашите въпроси, свързани със здравето на детето ви, към педиатър, хомеопат, паразитолог, детски психолог и психотерапевт.

14 Сеп 2019, 06:10

Здравейте, Стодалът  е  хомеопатичен  препарат  и  не  очаквам  някакъв  страничен  ефект  от  по-голямата  доза,  а  тя  за  Вашето  дете  е  3  пъти  по 5 мл.
С  уважение Д-р МАРИО Янакиев

04 Окт 2019, 13:33

Здравейте,
Искам да попитам, синът ми който  е на 1г и 6м и е постоянно от бебе с уголемени сливици, направи 2 ангини лятото в рамките на 1 месец или е болен от някакви вирос, суполи, кашлица, ЛЛ ни препоръча да започнем прием на тонзилотрен 3х1 и имунобор кидс актив сироп 1 х 5 мл. Днес започнахме приемите, 4 дни след поставяне на последна ваксина, притеснявам се да не е проблем че е близък интервала на време с поставянето на ваксината.  Въпроса ми е каква да е схемата на тонзилотрена и имунобора, колко време да ги приема, после каква да е почивката, после пак колко да ги приема? Могат ли едновременно да се дават? 
Защото лл като питам ми казва различни неща в рамките на няколко дена.

05 Окт 2019, 05:45

Здравейте  kamburska,
Не  смятам,  че  Тонзилотрен  и ИмуноБор  са  най-удачни  за  профилактика  на  Вашето  дете.
За  имунопрофилактиката - прочетете  в  нигата 
"Кодът на детския имунитет".
Препоръчвам сиропа Имунокидс  и  хомеопатичния  Калкарея фосфорика 30 сн.
С  уважение Д-р МАРИО Янакиев

15 Ное 2019, 23:35

Здравейте,дъщеря ми е на 1г и 1м.От известно време много се върти докато спи и се буди по няколко пъти на нощ.От няколко дни е и много превъзбудена орез деня.Крещи когато нещо не и харесва.Хвърля играчки,тръшка се.Много трудно заспива през деня.Мога ли да и давам някакви капки или таблетки за да я успокоя малко.Предполагам че е от развитието на нервната система но по някой път доста изнервя и мен.Благодаря предварително

18 Ное 2019, 19:15

Здравейте  nora.totina ,
Да,  много  от  децата  в  тази  възраст  стават  неспокойни.
Това  се  дължи  на  емоциите  от деня  и  от  бъдещо  поникване  на  зъбче.
Предлагам  Ви  Дормикинд - 2  пъти по 1 табл.,  разтворена  в  малко  вода.
С  уважение  Д-р Марио Янакиев

22 Ное 2019, 22:15

Здравейте, детето ми е на 2 год.и 2 месеца. Ходи няколко пъти на ясла , но все се разболяваше с нещо вирусно и решихме да я спрем за зимния период. Миналата седмица започна хрема , кашлица и няколко пъти вдигна температура. Гърдите бяха чисти и направихме носен секрет и излезе Streptoccocus pneumonie. Изписаха ни Суметролим по антибиограма и Йалоклийн за десет дни, като днес е 3 ти ден. Давам за имунитета сироп от черен бъз и 3-4 капки прополис. Вече 11 ден е с хрема и продължава да кашля. Интересува ме опасна ли е тази бактерия и има ли шанс да слезе към белия дроб? Какво бихме ни препоръчали да приемаме.Благодаря Ви.

25 Ное 2019, 17:17

Здравейте  Криси,
Изолирането  на  дадеа  бактерия  в  носен  секрет  не  е  опасно  и  не  трябва  да  се  лекува  с  антибиотик.
Проблемът  е  яслата - пон  3  деца  в  групата  има  които  са  болни  и  са  с  антибиотик.
Препоръчвам  за  имунитета  Имунокидс - 2  пъти по 3 мл.
ИмунокидсС  уважение  Д-р Марио Янакиев

25 Ное 2019, 21:29

Здравейте. Дъщеря ми е на 2г и 1м. От една седмица е много нервна, само плаче, пищи, тръшка се, налага се и т. Н. Поникнаха и всички зъбки и не е от тях. Какво мога да и давам за успокоение. Само през деня е така. Нощно време си спи спокойно.

26 Ное 2019, 18:59

Здравейте  Ива,
Да, Има  такива  моменти  на  емоционална  основа.
Препоръчвам  Ки етюд - 2  пъти по 5 мл.
С  уважение Д-р Марио Янакиев

02 Дек 2019, 18:03

Колко време може да се дава Ки Етюд на 2г дете?