Тук е мястото за въпроси, касаещи лечение, профилактика, както и медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Не мога да заспя

15 Фев 2012, 11:18

Лично при мен натовареният ден действа като силно приспивателно. Точно обратното става когато съм айляк през деня много трудно заспивам на вечерта. Ако денят ти преминава като сън и се чудиш по цял ден какво да правиш след това е много трудно да заспиш. Повечко ангажименти и задачки през деня са най-доброто лекарство срещу безсъние!

17 Фев 2012, 11:45

Връщате се вкъщи след дълъг работен ден и сте смъртно изморени. Гмуркате се в леглото, забивате глава във възглавницата и чакате да заспите. Чакате, чакате… Но това така и не се случва! 45 минути по-късно все още гледате в тавана. Това ви притеснява? Не бива да се тревожите – просто сте прекалено изморени. Хората си мисля, че когато са напълно изтощени и изцедени от деня, ще спят по-добре и по-спокойно. Тук обаче грешат... Не бързайте да заспивате след напрегнат ден. Вместо това отделете повече време за стоене на тихо място. Това ще ви даде повече тонус, отколкото безуспешните опити да заспите.Разбира се, причината за безсънието може да е другаде. Съществуват десетки недиагностицирани проблеми със съня, за които хората дори не подозират...дно от срещаните заболявания, свързани със съня, например е сънната апнея. Тя причинява хъркане и кратки прекъсвания в дишането, което може да ви събуди дори от много дълбок сън. И понеже симптомите на сънната апнея се проявяват, когато сме заспали, може и да не знаем, че страдаме от нея. Съществуват много хора, които не са диагностицирали проблема си и с години страдат от болестта.Съществуват много други причини за смущения на съня :
твърде гореща или твърде студена спалня;
силна светлина;
силен шум;
горещи вълни по време на менопауза.
Ако искате да сте здрави, определящо е как спите и дали успявате да получите нужната енергия от съня. Имате ли нужда от 5 чаши кафе, за да изкарате един нормален работен ден? Спите ли много през почивните дни? Веднага ли заспивате след лягане? Ако отговорът и на 3-те въпроса е „Да”,вие сте човек, системно лишаващ се от сън.

18 Фев 2012, 14:09

ovagimyan написа:Ако искате да сте здрави, определящо е как спите и дали успявате да получите нужната енергия от съня. Имате ли нужда от 5 чаши кафе, за да изкарате един нормален работен ден? Спите ли много през почивните дни? Веднага ли заспивате след лягане? Ако отговорът и на 3-те въпроса е „Да”,вие сте човек, системно лишаващ се от сън.

Това с кафето наистина не мога да го разбера, пият 5-6 чаши кафе после не могат да заспят, на следващата сутрин са недоспали и изморени казват си трябва ми кафе много ми се спи, пак изпиват 4-5-6 чаши кафе и така влизат в един кръговрат на системно недоспиване и препиване с кафе.

Как да победим безсънието?

14 Мар 2012, 17:54

Добрият сън ни зарежда с енергия и здраве. Но за да спим добре, е необходимо тялото ни да бъде достатъчно изморено, а умът ни - спокоен. За съжаление, най-често става обратното. Обездвижени, превъзбудени от напрегнатия ден, ние лягаме в малките часове с проблемите си и ставаме с тях. След лош сън или безсънна нощ сме нетрудоспособни, раздразнителни, разбити. По този начин не само не се зареждаме, а напротив - губим много енергия.
Най-добрия сън е между залеза и изгрева. Когато това не може да стане по естествен път, природата отново помага. В нея има всичко за нашето здраве. Но ние трябва да бъдем достатъчно осъзнати и вътрешно освободени, за да го видим, открием и усвоим.
Защото чудесата на химическите лекарствени форми са за кратко. След бързия първоначален ефект организмът привиква към тях и те престават да ни въздействат.
Изумително е какъв огромен жизнен потенциал крие природата. До този момент в света са идентифицирани около 2,5 милиона растителни екземпляра. Днес сме свидетели на истинска зелена революция в медицината. Учените са убедени, че в близко бъдеще ще станем свидетели на грандиозни открития в тази област. Преди да посегнем към многото чуждоземни билки, които ни се предлагат, трябва да знаем, че България е благословенна с лечебни растения. Благоприятното географско положение и климат дават възможност на родните билки да се развиват отлично и да притежават висока концентрация на биологично-активни вещества.България се нарежда на трето място в света по растително богатство. Дали ние умеем да ценим даровете на природата които са ни предоставени така щедро?
Народът е казал: за всяка болка има билка. Българският билков екстракт "А-Я" впечатлява със своето неподражаемо действие. За първи път у нас се прилага блатния тъжник като антистресово средство. Нови научни данни потвърждават че билката притежава и силно нервно успокоително действие, при това няколко пъти по-силно от валериана."А-Я" е био-екстракт от 6 топ български билки, предназначен да облекчи нервната ни система, дори когато изпаднем в нервен срив. Успокоява нервите и стимулира синтеза на СЕРОТОНИН(хормона на радостта) в мозъка. Според учените именно ниските нива на хормона са в основата на депресивните състояния. Става дума за нещо наистина различно, защото се отличава от всички сродни билкови продукти. Прилага се при безсъние, стрес, депресии, сърдечни неврози и климактерични смущения.

Доц. Д-р. Мая Проданова

Билков екстракт А-Я - капсули
Билков екстракт А-Я - разтвор

Re: Как да победим безсънието?

14 Мар 2012, 18:35

Помня го този продукт, беше хит преди години! Питах майка ми, тя е много доволна, даже го е търсела, ама сега е хубаво, че ги има във Фрамар. Ще поръчам!

05 Апр 2012, 12:13

Memento написа:
ovagimyan написа:Ако искате да сте здрави, определящо е как спите и дали успявате да получите нужната енергия от съня. Имате ли нужда от 5 чаши кафе, за да изкарате един нормален работен ден? Спите ли много през почивните дни? Веднага ли заспивате след лягане? Ако отговорът и на 3-те въпроса е „Да”,вие сте човек, системно лишаващ се от сън.

Това с кафето наистина не мога да го разбера, пият 5-6 чаши кафе после не могат да заспят, на следващата сутрин са недоспали и изморени казват си трябва ми кафе много ми се спи, пак изпиват 4-5-6 чаши кафе и така влизат в един кръговрат на системно недоспиване и препиване с кафе.

И аз пия по 3 чаши кафе, но нямам проблем със съня. Просто съм с ниско кръвно и главата адски започва да ме боли, ако не пия кафе особено сутринта.
Ако ви е трудно да заспите, изпийте чаша топло мляко с 1 лъжица мед - изпитан и ефективен метод срещу безсънието.
Овесените ядки също много помагат, защото съдържат мелатонин, който влияе на вътрешния часовник на тялото. В комбинация с мляко се перфектния лек срещу безсъние.
Лененото семе също оказва благоприятно въздействие върху спокойния сън, тъй като съдържа серотонин.
Тези хитринки ще ви помогнат, ако няма други, по-сериозни причини за будуването ви през нощта.

06 Апр 2012, 13:17

Мога да ви кажа, мен какво най-много ме успокоява и ме кара да спя като бебе. Чисти и ароматизирани чаршафи, този клип и прегръдката на любимия ми човек. Нито хапчета, нито отвари, няма нищо по силно от това. Колкото и да ви е трудно да заспите, в прегръдката на мъжа до себе си ще се почувствате като в облак.

27 Апр 2012, 08:57

По едно време и аз се въртях в омагьосан кръг - нито през нощта спях като хората, нито пък през деня успявах да си подремна. Толкова бях преуморена в един момент, че не знаех къде се намирам :? Как си разреших проблема? Наложих си да лягам по-рано, защото мине ли определен час и край, заспиването става мисия невъзможна. Понякога си правя мляко с мед, но не винаги има ефект. Препоръчаха ми таблетките Беносен на Валмарк, но никога не съм ги пила и не знам дали ще ми действат в такива моменти :roll:

02 Май 2012, 13:42

От няколко дена не мога да се наспя както хората и за това смятам да започна да пия нещо за съм тъй като не издържам. Вечер будувам цяла нощ а през деня ми се спи.Това човешко ли е ?

14 Май 2012, 11:39

southernsun написа:От няколко дена не мога да се наспя както хората и за това смятам да започна да пия нещо за съм тъй като не издържам. Вечер будувам цяла нощ а през деня ми се спи.Това човешко ли е ?

Препоръчвам ти йога и иглотерапия - при мен резултатът беше налице още след първата процедура. Правя си упражненията вкъщи, а на иглотерапия ходих само в началото :) Пила съм и Мелатонин, но за кратко :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11