Не мога да заспя - хранителни добавки и трикове за добър сън

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Не мога да заспя

Мнениеот Siss » 27 Авг 2013, 13:19

Да, проблема със съня или липсата му не е за подценяване :!: Всеки от нас е преминавал през това – безсънна нощ и непоносима сънливост на следващия ден. Дали причината ще е купон почти до сутринта, пълнолунието, жегата или др., чувството след недоспиване е ужасно. При мен причината е жегата това лято - адски задушно е, а не е полезно да спим на климатик. Дайте някакви съвети как да заредим тялото си, когато то не е отпочинало добре през нощта... :roll:
Siss

Мнениеот djudjanka » 27 Авг 2013, 15:47

Не мисля, че сънят може да се замести, затова трябва да се открие причината за безсънието. Случвало ми се е при промяна местоположението на леглото и аз, и приятелят ми да не можем да спим. Добре, че след като го оправихме всичко беше наред. :) Може да не е добра идея да се спи на климатик, но го предпочитам пред това изобщо да не спя. В тази жега просто няма друг вариант.
Аватар
djudjanka

Мнениеот spring » 28 Авг 2013, 14:14

Случва се понякога и при мен веднага се появяват сенки под очите. :( Как се справяте с тях?
spring

Как се постига качествен сън?

Мнениеот Pipilota » 15 Яну 2015, 10:40

Напоследък ми е все по-трудно да ставам сутрин и все по-често ми се случва през деня да ми се спи. Всяка сутрин ми се иска да направя това... :mrgreen:

Screen-Shot.png
Screen-Shot.png (165.51 KiB) Прегледано 2459 пъти

Но няма да ми помогне, защото задълженията си стоят :mrgreen:
Вие как се наспивате качествено? Имам познати, които стават рано сутрин, супер свежи, а аз целия ден съм с един празен поглед и си мечтая за сън. :x
Уж гледам да си лягам рано, да не мисля за глупости, да спя в по-хладна стая и т.н.,за да се спя качествено, но сутрин имам чувството, че не съм получила през нощта никакъв качествен сън, а точно обратното, чувствам се по-изморена.
Споделете вие как постигате качествен сън, а туко виж и на мен ми помогне да започна да се събуждам свежа. Чудя се от сезона ли е, сутрин като видя, че навън е още тъмно и ми се иска да продължа да спя. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Как се постига качествен сън?

Мнениеот Lollipop » 15 Яну 2015, 11:16

Много е трудно, на мен също не ми е особено приятно и лесно да ставам, особено зимата, наистина на вън е тъмно и гадно и изведнъж да ставам и да тръгвам в това ужасно и студено време.
Но пък да ти кажа, ако вечер си легнеш по-рано и почетеш книга, или дори да почетеш приказка на детето, отпуснеш се и заспиш в по-приличен час, то наспиването е по-лесно после. А сутринта като ставаш - направи си кафе, облечи си топла блузка и седни на компютъра ако ти харесва, така ще се разсъниш и в офиса ще си по-свежа, отколкото ако си станала от леглото и си тръгнала, въпреки, че си се събудила по-рано.
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 15 Яну 2015, 12:27

Качествено спя, когато забравя проблемите, които нося от работа, порадвам се на къщата и семейството и след това всичко останало, лягам си в приличен час, гледам да ми се събират поне 7-8 часа сън, обикновено си лягам към 23ч. и ставам към 7ч... обаче съм забелязал, че ако не е топло у нас хич не ми се става, затова и условията извън леглото трябва да са добри. :mrgreen:
Аватар
silver933

Мнениеот Rali_hr » 15 Яну 2015, 14:02

Да не би да не са ти удобни леглото и възглавницата, това често се оказва едни от основните проблеми за некачествения сън
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Mon_ton » 15 Яну 2015, 15:59

От както започнах сутринта да правя упражнения се чувствам по-добре и не ми се спи толкова, вярно ставането още не ми е лесно но бързо успявам да се вдигна, а после живвам с тренировката. :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Rali_hr » 16 Яну 2015, 12:33

Момичета, Момичета... :) Момчета нямате ли? :)
Шегата настрана, научи се да си лягаш в един и същи час, режимът е много важен, за да се чувстваш добре.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Krum » 16 Яну 2015, 14:28

Rali_hr написа:Момичета, Момичета... :) Момчета нямате ли? :)
Шегата настрана, научи се да си лягаш в един и същи час, режимът е много важен, за да се чувстваш добре.

И аз мисля, че противоположния пол е много важен фактор :mrgreen:
Аватар
Krum

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми