Не мога да заспя - хранителни добавки и трикове за добър сън

Тук е мястото за въпроси, касаещи лечение, профилактика, както и медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Не мога да заспя

Мнениеот mecana » 29 Юли 2012, 10:38

Има едни таблетки, които са с екстракт от жълт кантарион и много помагат при безсъние - Есберикум :) На мен лично червеното вино /не трябва да е сухо/ много ми помага и не се шегувам, защото ми е препоръчано от лекар :mrgreen:
Чаят от маточина също много помага или торбичка с лавандула под възглавницата :roll:
mecana

Мнениеот Ваня_13 » 22 Окт 2012, 15:17

Едно валерианче и спиш като бебе, успокоява, премахва напрежението и стреса. Идеално е когато не можеш да заспиш, а при това и не води до пристрастяване.
Ваня_13

Мнениеот Силвия Бояджиева » 01 Ное 2012, 21:26

В интерес на истина причините за безсънието са много и според зависи каква е тя, зависи и дали ще ти мине от аромати и разни трикове, по принцип всичко е подсъзнателно.В една книга прочетох при проблем за съня няколко неща от които едно ми стана интересно, пишеше като си легнем да кажем " Остави ме да заспя и после в съня ми кажи защо не ме оставяш." Незнам дали помага защото от много време съм нямала проблем със заспиването слава богу :) , имах такъв период доста време в които и да заспа примерно след някои трик :) се събуждам към 3 часа и съм наспана а съм легнала в 00-01ч и започвам пак да мисля проблеми работи и т.н И тогава пих едни хапчета 3-ри месеца но забравих как се казват пък и то не е хубаво така да се пият без преглед.
Жената с характер ,плаши слабите мъже, но подлудява силните !
Аватар
Силвия Бояджиева

Мнениеот Камелия » 02 Ное 2012, 14:44

Силвия Бояджиева написа:В интерес на истина причините за безсънието са много и според зависи каква е тя, зависи и дали ще ти мине от аромати и разни трикове, по принцип всичко е подсъзнателно.В една книга прочетох при проблем за съня няколко неща от които едно ми стана интересно, пишеше като си легнем да кажем " Остави ме да заспя и после в съня ми кажи защо не ме оставяш." Незнам дали помага защото от много време съм нямала проблем със заспиването слава богу :) , имах такъв период доста време в които и да заспа примерно след някои трик :) се събуждам към 3 часа и съм наспана а съм легнала в 00-01ч и започвам пак да мисля проблеми работи и т.н И тогава пих едни хапчета 3-ри месеца но забравих как се казват пък и то не е хубаво така да се пият без преглед.

Много интересно, наистина никъде не бях чувала за подобен метод на заспиване. Ще пробвам!
Камелия

Re: Как да победим безсънието?

Мнениеот rora » 05 Апр 2013, 13:21

Повечето хора смятат, че топлият душ преди сън ще им помогне да заспят по-бързо, но не се отдавайте на него непосредствено преди сън. Вярно е, че казват "да спя като къпан", но в действителност прегряването на тялото или неговото изпотяване може да попречи на добрия сън.
rora

Re: Как да победим безсънието?

Мнениеот Radoslav88 » 05 Апр 2013, 22:00

Най-добрите неща за сън са:
1. 5-HTP
2. Melatonin
3. Gaba
Radoslav88

Мнениеот Siss » 27 Авг 2013, 13:19

Да, проблема със съня или липсата му не е за подценяване :!: Всеки от нас е преминавал през това – безсънна нощ и непоносима сънливост на следващия ден. Дали причината ще е купон почти до сутринта, пълнолунието, жегата или др., чувството след недоспиване е ужасно. При мен причината е жегата това лято - адски задушно е, а не е полезно да спим на климатик. Дайте някакви съвети как да заредим тялото си, когато то не е отпочинало добре през нощта... :roll:
Siss

Мнениеот djudjanka » 27 Авг 2013, 15:47

Не мисля, че сънят може да се замести, затова трябва да се открие причината за безсънието. Случвало ми се е при промяна местоположението на леглото и аз, и приятелят ми да не можем да спим. Добре, че след като го оправихме всичко беше наред. :) Може да не е добра идея да се спи на климатик, но го предпочитам пред това изобщо да не спя. В тази жега просто няма друг вариант.
Аватар
djudjanka

Мнениеот spring » 28 Авг 2013, 14:14

Случва се понякога и при мен веднага се появяват сенки под очите. :( Как се справяте с тях?
spring

Как се постига качествен сън?

Мнениеот Pipilota » 15 Яну 2015, 10:40

Напоследък ми е все по-трудно да ставам сутрин и все по-често ми се случва през деня да ми се спи. Всяка сутрин ми се иска да направя това... :mrgreen:

Screen-Shot.png
Screen-Shot.png (165.51 KiB) Прегледано 2629 пъти

Но няма да ми помогне, защото задълженията си стоят :mrgreen:
Вие как се наспивате качествено? Имам познати, които стават рано сутрин, супер свежи, а аз целия ден съм с един празен поглед и си мечтая за сън. :x
Уж гледам да си лягам рано, да не мисля за глупости, да спя в по-хладна стая и т.н.,за да се спя качествено, но сутрин имам чувството, че не съм получила през нощта никакъв качествен сън, а точно обратното, чувствам се по-изморена.
Споделете вие как постигате качествен сън, а туко виж и на мен ми помогне да започна да се събуждам свежа. Чудя се от сезона ли е, сутрин като видя, че навън е още тъмно и ми се иска да продължа да спя. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Лечение, профилактика, общи здравни теми