Тук е мястото за въпроси, касаещи лечение, профилактика, както и медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
27 Май 2015, 12:15
rabotnata pchela написа:Много е гадно да не можеш да спиш, пък като сънуваш някакви луди неща е още по-ужасно!

Не знам какво да те посъветвам, знам, че за да не сънуваш не трябва да спиш дълго време.

ха, значи, ако искаш да сънуваш трябва да спиш повече.
Иначе обърни внимание дали не се преуморяваш, мислим си, че ако сме много изморени ще спим по-лесно, но всъщност се получава точно обратното. Това е и при децата, ако искаме да спят по-добре и до по-късно на другия ден, най-голямата грешка е да ги изморим до откат.
27 Май 2015, 15:55
И аз знам, че ако си изморен си почиваш по-трудно. Изпробвай някои трикове, вечер не гледай телевизия, чети книга, вземи си топъл душ и най-добре се гушни в любимия
28 Май 2015, 08:12
Снощи изобщо не можах да спя, толкова много емоции ме бяха застигнали, че нямаше как да си отдъхна, за съжаление.
29 Май 2015, 08:19
Pipilota написа:Снощи изобщо не можах да спя, толкова много емоции ме бяха застигнали, че нямаше как да си отдъхна, за съжаление.
Охоо

) какви емоции те държат будна по цяла нощ?
29 Май 2015, 09:59
Качествен сън се постига само и единствено, ако преди лягане наистина не се занимаваме с никакви неща, които могат да ни напрягат, а трябва спокойно да си стоим и да си почиваме. Ако сме много превъзбудени няма как да спим спокойно и нормално.
01 Юни 2015, 15:28
Пълнолунието не ви ли влияе, вчера пак имаше такова и не можах да спя, а по принцип рядко ми се случва да ми пречи на съня.
30 Дек 2016, 15:10
За мелатонина съм чувала, другите две не ги знам. Като ми е трудно да заспя, започвам да чета и много бързо после се унасям

. Това с душа също ми помага, нито се прегрявам, нито се изпотявам. Особено сега зимата много ми действа

.
18 Окт 2018, 12:36
Много е важно също така да не се прекалява с количеството сън, обикновено сънуваме, ако спим по-дълго време, това пък от своя страна може да докара някои неразположения. Също така алкохола действа супер много и отново докарва до сънища, изнервяне, кошмари и неспокойство. Добре е да не се гледат страшни неща по телевизията, когато стане време за спане, защото това също влияе на съня. Много често пък хората се престоплят и спят на много горещо, затварят прозорците, а времето все още позволява да се спи сп о-плътна завивка, но на отворен прозорец, това дава по-приятно усещане по време на сън, защото когато на човек не му е горещо, не се върти толкова и не шава, а точно се отпуска. Това важи и за децата.
19 Окт 2018, 08:23
Пия по една ракия и си лягам

Честно казано и без ракия ляга и умирам, изтощена от работния ден, емоции и лични преживявания, така че...
19 Окт 2018, 09:56
Frac написа:Пия по една ракия и си лягам

Честно казано и без ракия ляга и умирам, изтощена от работния ден, емоции и лични преживявания, така че...
Знаеш ли колко ме напряга това с ракията! Защото го виждам в ежедневието си, родителите ми не могат да си легнат без ракия, аз знам, че ти се шегуваш, но това е сериозен проблем за толкова много българи.Яко се пие.. яко ракия.