Petq93 написа:Много Ви благодаря за подробното обяснение! Тези хранителни добавки Epakitin и регафитон мога ли да му ги давам като той в момента приема Renal cani ,доксициклин, вит К, преднивет, Енап , като последното го пие от вчера. Ако му давам тези хранителни добавки и лечебна храна възможно ли е заедно с тези лекарства , които пие вече, да му се предозира и натовари организма?
Dr Iskren Stanilov написа:Petq93 написа:Много Ви благодаря! Ще направим всичко възможно, днес започваме с Роял канин, надявам се да я яде, защото вече отказва да яде старите си гранули, хапва само месце, днес му дадох телешко, но не искам да прекаляваме , за да не се влоши, все пак има протеини в месото . Дано да хареса новата си храна и да се подобри. Още веднъж Ви благодаря, ще се свържа с Вас, ако имаме проблеми с хапването, иначе постоянно се допитваме до нашия ветеринар. Много е добър, но все пак реших да попитам и Вас . Благодаря и хубав ден !
Татяна Илиева написа:Здравейте д-р Станилов! Имам котарак на около 4 години /осиновен е и затова не знаем точната му възраст/. От една седмица на лапичката му се появи едно образувание, което леко кърви, но не му причинява болка. Водихме го при лекуващия му лекар в Бургас и днес, 17.02. той ми съобщи, че не е на 100% сигурен, но смята че това е плоскокетъчен тумор и трябва да се изреже. Изпращам ви снимка, ако можете само по нея да прецените какво е и дали има нехирургично лечение. Все пак трябва да му се изреже едно пръстче, а не съм сигурна дали е наложително. Котарака има направена ваксина RCP на 14.02, като са му прилагани и противопаразитни лекарства - против глисти и бълхи на 14.01.2014.Благодаря ви предварително.
Татяна Илиева написа:Здравейте д-р Станилов! Имам котарак на около 4 години /осиновен е и затова не знаем точната му възраст/. От една седмица на лапичката му се появи едно образувание, което леко кърви, но не му причинява болка. Водихме го при лекуващия му лекар в Бургас и днес, 17.02. той ми съобщи, че не е на 100% сигурен, но смята че това е плоскокетъчен тумор и трябва да се изреже. Изпращам ви снимка, ако можете само по нея да прецените какво е и дали има нехирургично лечение. Все пак трябва да му се изреже едно пръстче, а не съм сигурна дали е наложително. Котарака има направена ваксина RCP на 14.02, като са му прилагани и противопаразитни лекарства - против глисти и бълхи на 14.01.2014.Благодаря ви предварително.
Благодаря Ви д-р Станилов за бързия и компетентен отговор. Котаракът ще бъде опериран след 5-ти март и предполагам, че тогава ще може да се вземат проби за хистологично изследване. Ще си позволя при нужда отново да Ви безпокоя, но засега ще изчакаме да мине операцията. Още веднъж Ви благодаря, защото Вашето мнение ми помогна да взема решение. Желая Ви спорен ден и много доволни и щастливи пациенти.Dr Iskren Stanilov написа:Татяна Илиева написа:Здравейте д-р Станилов! Имам котарак на около 4 години /осиновен е и затова не знаем точната му възраст/. От една седмица на лапичката му се появи едно образувание, което леко кърви, но не му причинява болка. Водихме го при лекуващия му лекар в Бургас и днес, 17.02. той ми съобщи, че не е на 100% сигурен, но смята че това е плоскокетъчен тумор и трябва да се изреже. Изпращам ви снимка, ако можете само по нея да прецените какво е и дали има нехирургично лечение. Все пак трябва да му се изреже едно пръстче, а не съм сигурна дали е наложително. Котарака има направена ваксина RCP на 14.02, като са му прилагани и противопаразитни лекарства - против глисти и бълхи на 14.01.2014.Благодаря ви предварително.
Здравейте Татяна Илиева,
Мерси за снимките, качеството е отлично и всичко се вижда.
За съжаление ще ви разочаровам, защото и аз смятам, че най - добре би било да отстраните това образувание.
За да докажете на 100% произхода на тумора, може да вземете проба за хистологично изследване. След доказването на тумора може да използвате химеотерапевтици, един от който е 5 флуороурацил. В София има Ветеринарни специалисти, който могат да ви помогнат, бих могъл да ви свържа с тях, ако проявявате интерес.
idoneva написа:Здравейте д-р Станилов!
Искам да задам следното запитване - вчера ме ухапа хамстерът ми, текна малко кръв, аз го промих с вода и малко сапун, също със спирт, но ме притеснява фактът, че все пак е бозайник и искам да попитам, дали трябва да посетя лекар за имунизация, знам,че заразяването по този начин с тетанус или бяс е малко вероятно, но все пак - има ли опасност?
Хамстерът е на 39 дни, взехме го преди 15 дни от зоомагазин.
Благодаря предварително
Назад към Ветеринарна медицина
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта