Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.

Re: Кога е важно да се пият комбинираните добавки - пробиотик с пребиотик?

Мнениеот Neven498 » 09 Апр 2015, 14:21

renetka написа:
Neven498 написа:Пробиотикът не е лекарство, а имуностимулираща добавка. ;)

Да, но пак не трябва да се прекалява :) Щом има по-слаби и по-силни, сигурно за по-малки проблеми е по-добре по-слабите и обратното ;) То е хубаво да се пие и много вода, но някои хора прекаляват и се наливат с 7 литра примерно, което товари бъбреците и не е добре. Не знам, аз така го разбирам поне...Силен пробиотик за след операции, коремни да речем, когато всичко в корема ти е с надолу главата, за профилактика и регулация - по-умерен. И такааа :) Романче ми се получи май ;)

С нищо не е хубаво да се прекалява. Това ми е като мантра напоследък ;) За да е сигурен човек в крайна сметка, приема ли правилните добавки, може да се допита и до лекар.
Аватар
Neven498

Мнениеот m0n4eto » 09 Апр 2015, 16:24

днес като си купувах прахчета за настинка, в аптеката ми препоръчаха да си взема и пробиотик. как се сготвих и аз преди Великден точно...
Аватар
m0n4eto

Мнениеот renetka » 15 Апр 2015, 11:21

Пак цитирам същото, но не за първи път попадам, че е ИМУНОСТИМУЛИРАЩА добавка. Не е ли добавка за чревната флора, т.е за настинка и грип няма как да ти помогне :roll: Ще ти помогне ако лекарствата за настинка и грип ти товарят стомаха и червата :roll: Не е ли така :)?
renetka

Мнениеот Lili_pili » 15 Апр 2015, 11:42

renetka написа:

Пак цитирам същото, но не за първи път попадам, че е ИМУНОСТИМУЛИРАЩА добавка. Не е ли добавка за чревната флора, т.е за настинка и грип няма как да ти помогне :roll: Ще ти помогне ако лекарствата за настинка и грип ти товарят стомаха и червата :roll: Не е ли така :)?

Ами не е точно така. ЧРЕВНАТА имуностимулация тъй да кажем, е супер важна за цялостното ти здраве. Това, че пиеш антибиотици не ти натоварва стомаха, натоваравт го баниците и тутманиците. Пият се пробиотици с антибиотика, за да те предпази от евентуална гъбична инфекция, която може да се получи в следствие на антибиотичното лечение. Точно и по тази логика, приемаме една и друг тип храна, за да подобравят вътрешното ни здраве, като се започне точно с чревната флора. Затова са подходящи и за имуностимулация.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Neven498 » 15 Апр 2015, 11:59

Lili_pili написа:
renetka написа:

Ами не е точно така. ЧРЕВНАТА имуностимулация тъй да кажем, е супер важна за цялостното ти здраве. Това, че пиеш антибиотици не ти натоварва стомаха, натоваравт го баниците и тутманиците. Пият се пробиотици с антибиотика, за да те предпази от евентуална гъбична инфекция, която може да се получи в следствие на антибиотичното лечение. Точно и по тази логика, приемаме една и друг тип храна, за да подобравят вътрешното ни здраве, като се започне точно с чревната флора. Затова са подходящи и за имуностимулация.

Да, именно. Всички тези препарати за бързо третиране на настинки, грип и какво ли не - не просто изтощават организма, ами направо си го унищожават. Как ще си обясните факта, че с 3 еди-какви-си прахчета, настинката се тушира почти мигновено? С какви ли не неща ги блъскат, един пробиотик няма да спаси положението, но поне ще тушира цялата тази атака от химии.
Аватар
Neven498

Мнениеот annamaria » 15 Апр 2015, 14:21

От собствен опит мога да кажа, че не само антибиотиците могат да ви скапят стомаха/корема. При мен даже не стана от лекарства, а от добавка - както по-назад в темата съм писала, един уж безобиден л-карнитин. Когато ми потвърдиха, че наистина от него се подувам и балонирам до болка, го спрях, но още не съм ок на сто процента...смятайте :? :!:
annamaria

Мнениеот Andrey » 15 Апр 2015, 14:36

Абе важното е да пиете разни неща там, да върви пиенету :))
Аватар
Andrey

Мнениеот Doktoricata » 15 Апр 2015, 15:37

Нещата са свързани и пробиотика косвено играе роля на имуностимулатор. Когато не си задръстен с отрови, организма се справя по - лесно и с инфекциите.
Doktoricata

Мнениеот Neven498 » 15 Апр 2015, 15:55

Andrey написа:Абе важното е да пиете разни неща там, да върви пиенету :))

Ами, вървежна консумация... и така до 100! ;)
Аватар
Neven498

Мнениеот Elica » 15 Апр 2015, 16:18

Neven498 написа:
Andrey написа:Абе важното е да пиете разни неща там, да върви пиенету :))

Ами, вървежна консумация... и така до 100! ;)

И все пак не трябва да се прекалява с каквото и да е било.
Аватар
Elica

ПредишнаСледваща

Назад към Хранителни добавки и биопродукти