Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

04 Дек 2013, 00:21

Д-р Шиваров,-
От Петък 29.11.2013Г. ми се появи ефектът,-усещането за вода в лявото ухо!!!!Аз съм на 43Г.и проблеми със слухът нямам,-чисто и просто ми се появи тази тежест!!!!Проучих проблемът:Възпалено средно ухо,-Запушване на Евстахиевата Тръба!!!!В Неделя,-започнах да слагам капки за Хрема,-почувствах облекчение но,-само на периоди и не изцяло!!!!Моля Ви,-кажете ми какво по ефикасно срезство да взимам,-знам,че ако не взема мерки следва оглушаване,-Аз проблеми със слухът и болки в ухото нямам!!!!Предварително Ви Благодаря за вниманието!!!!
Dr Galen Shivarov написа:Здравейте, в тази рубрика можете да задавате вашите въпроси относно:

1.Остри и хронични заболявания на външно, средно и вътрешно ухо-симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
2.Остри и хронични заболявания на нос и околоносни кухини/синуси/- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
3.Остри и хронични заболявания на ларинкс, фаринкс и шия- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
4.Използването на радиохирургия-лечение на хъркане, затруднено носно дишане, небни тонзили, езична сливица.
5.Естетична хирургия на нос и уши
6.Възможности за възстановяване на гласа при пациенти след тотална ларингектомия /гласова рехабилитация/и подобряване на функцията на белия дроб/белодробна рехабилитация/

Повече за мен и моята практика можете да научите от профила ми в Справочник Фрамар.

12 Дек 2013, 21:01

Доктор Шиваров, моля да ме посъветвате-баща ми беше опериран от рак на ларинкса, мина вече почти година, но сега започна да му прилошава от канюлата, искам да му купя силиконова канюла, която да муе по удобна, поръчахме, но не уцелихме размера. Когато ходил на профилактичен, доктора му казал, че размера на канюлата е стандартен, но този отговр не ни върши работа, защото хората, когато му я поръчваме искат точен размер, от ямбол съм и тук няма лекар, който да ми отговори, а междувременно той е без канюла и ме е страх да не се получи усложнение, има ли магазини където можем на място да си купим подходяща или пък има ли лекар в областта стара загора или бургас, който да ми препоръчате, за да ни посъветва, или пък при вас, и колко би могла да струва такава консултация

17 Дек 2013, 12:23

Детето ми е на 4 години и половина.От доста време кашля и все е с хрема.Направих ме гърлен секрет и се оказа че има бактерия S aureus.Предписаха и бактробан гел за мазане 2 пъти дневно за 14 дни.На листофката пише че се слага не повече от 10 дни.Въпросът ми е можем ли да го слагаме 14 дни и имали нещо друго с което можем да лекуваме тази бактерия.Благодаря предварително.

20 Дек 2013, 13:45

Здравейте , Д-р Шиваров , детето ми навърши 3г. през месец декември тази година.От Бургас сме.Проблема е, че има огромни сливици , а също и така третата според докторите при които сме го водили.Пречат му да спи спокойно , тъй като хърка стържещо през носа и често спи с отворена уста , а и като е буден диша тежко през устата.
В последно време прави много често ангини и отити придружени с висока температура. Прочетох за радиочестотната хирургия ,която спомага за свиване на сливиците.Според вас в нашия случай може ли да помогне , може ли да стане по здравна каса , тъй като от новородено детето ми диша трудно и тежко през нослето и прави ринити.
Ако не може с направление колко струва тази процедура.Благодаря ви предварително за отговора , имайки предвид заетосттта ви !

20 Дек 2013, 17:23

bond007vna написа:Д-р Шиваров,-
От Петък 29.11.2013Г. ми се появи ефектът,-усещането за вода в лявото ухо!!!!Аз съм на 43Г.и проблеми със слухът нямам,-чисто и просто ми се появи тази тежест!!!!Проучих проблемът:Възпалено средно ухо,-Запушване на Евстахиевата Тръба!!!!В Неделя,-започнах да слагам капки за Хрема,-почувствах облекчение но,-само на периоди и не изцяло!!!!Моля Ви,-кажете ми какво по ефикасно срезство да взимам,-знам,че ако не взема мерки следва оглушаване,-Аз проблеми със слухът и болки в ухото нямам!!!!Предварително Ви Благодаря за вниманието!!!!
Здравейте.Най-вероятно се касае за туботимпанален катар,където лечението е антибиотик,назален деконгестант и евентуално продухване по Полицер,но е добре за всеки случай да се направи и аудиограма.Поздрави.
Dr Galen Shivarov написа:Здравейте, в тази рубрика можете да задавате вашите въпроси относно:

1.Остри и хронични заболявания на външно, средно и вътрешно ухо-симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
2.Остри и хронични заболявания на нос и околоносни кухини/синуси/- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
3.Остри и хронични заболявания на ларинкс, фаринкс и шия- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
4.Използването на радиохирургия-лечение на хъркане, затруднено носно дишане, небни тонзили, езична сливица.
5.Естетична хирургия на нос и уши
6.Възможности за възстановяване на гласа при пациенти след тотална ларингектомия /гласова рехабилитация/и подобряване на функцията на белия дроб/белодробна рехабилитация/

Повече за мен и моята практика можете да научите от профила ми в Справочник Фрамар.

03 Яну 2014, 13:24

Дъщеря ми е със"задна хрема",от октомври до мая е ужас.
Нощната кашлица засега оправяме с ХЛ,но този период е много дълъг и мъчителен за нас.
Израства ли се това и какво друго може да се предприеме.
Благодаря за отделеното време.

03 Яну 2014, 14:21

Здравейте Д-р Шиваров, бременна съм в 5 месец и от 2 седмици носът ми се запуши, като това е денонощно. Специалист УНГ каза че имам хипер уголемена носна лигавица, най- вероятно в следствие на увеличаване на хормоните по време на бремеността. Тъй като при мен е доста сериозно увеличена лигавицата и ефекта от капки за нос е за около час, докторът ми предписа Нозанекс. За сега 1 седмица по 2пъти на ден по 1 впръскване. Каза че трябва да получа трайно облекчение, тъй като ще "отбъбне лигавицата", а дори може да нямам този проблем повече до края на бременноста си. Интересуваме възможно ли е това, тъй като вече 2-ри ден го ползвам и чувствам облекчение но за около 4-5 часа след впръскването. Кога в такива случаи започва да действа лекарството. Благодаря Ви много.

04 Яну 2014, 17:23

Здравейте, сина ми е на 5г и 9 месеца, от малък е с уголемени небни сливици, но почти не боледува с тях....но има и увеличена трета сливица, която беше втора степен не създаваше проблеми и според спец УНГ, на който сме го водили не трябва за сега да се оперира.Сега като застудя времето от няколко дни започна да хърка и спи с отворена уста през ноща...днес го заведох при педиатър и той ни изписа НАЗОНЕКС 2х1 впръскване, смятате ли че това ще помогне в случая и трябва да го впръсквам или да отида на спец УНГ да види колко е голяма вече третата сливица?Благодаря

10 Яну 2014, 18:46

Здравейте, сега се регистрирах в сайта, защото тук има много полезна информация. Имам следния въпрос. Много често напоследък, а и по принцип боледувам от гърло (пила съм какви ли не лекарства - а дори вкъщи постоянно имам Тантум верде форте спрей и Нео-ангин таблетки, но май вече няма никакъв резултат от тях) - изкарах стрептококов фарингит средата на миналия месец и веднага след него ларингит, който лекувах до 02.01.2014 Докато бях с фарингита пиех антибиотик "Форсид" и имуностимулатора "Изопринозин", след това с ларингита пиех "Ксизал" като противоалергично в продължение на 10 дни и "Хомеовокс"в продължение на 12 дни. Ефект имаше и проблемите с гърлото уж спряха, но от 2 дни насам пак усещам сухота в гърлото. Искам да попитам има ли някакви билкови или хомеопатични продукти, с които мога да правя нещо като профилактика на гърлото си, защото от най-малкия дразнител зимно време и се започват проблемите и на какво може да се дължи това как да го нарека "изнежено" гърло. Предварително благодаря за отговора!

13 Яну 2014, 09:59

Здравейте д-р Шиваров, моят въпрос към Вас е свързан със сина ми.Той е на 6 години и от няколко дни вечер когато спи по чаршафа сутрин има кафеникави петна.Водих го при личния лекар каза ,че това изтича от ушите и да го пръскам с хюмекс спрей,но за мен това не е решение на проблема.Все пак трябва да има причина за да тече секрет от ухото и мисля ,че е трябва да се лекува.Какво бихте ме посъветвали и от какво точно може да е това изтичане на секрет.
Благодаря Ви предварително

Поздрави, Даниела Пенева
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 47