ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ ПРИРОДАТА

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Ваксините -За и против!

Мнениеот belleville » 04 Дек 2014, 17:50

Странно е как, обаче тук са едни ваксините в задължителния имунизационен календар, а в нашите съседки да речем, съм убедена, че са други, да не говорим за другите страни от ЕС, затова си мисля, че са чиста проба измислица. Имам много познати, които отказаха да ваксинират децата си и държат на своето, до сега нито един ротавирус, например (понеже беше много модерен) не е хванал тези бебчета :idea: :idea: :idea: интересно, нали?
belleville

Re: Кога е късно за противогрипна ваксина?

Мнениеот rabotnata pchela » 05 Дек 2014, 12:37

Късно е когато има болни, както е сега. :))) Така че окъсняхте, другата година пак пробвайте, ако все още мислите, че имате нужда от такива ваксини :)
Аватар
rabotnata pchela

Re: Ваксините -За и против!

Мнениеот rabotnata pchela » 09 Дек 2014, 12:30

belleville написа:Странно е как, обаче тук са едни ваксините в задължителния имунизационен календар, а в нашите съседки да речем, съм убедена, че са други, да не говорим за другите страни от ЕС, затова си мисля, че са чиста проба измислица. Имам много познати, които отказаха да ваксинират децата си и държат на своето, до сега нито един ротавирус, например (понеже беше много модерен) не е хванал тези бебчета :idea: :idea: :idea: интересно, нали?

Ротавируса не е от задължителния имунизационен календар. Но я си представи един детска паралич, който има имунизация за него или пък вариола и т.н., ако не дай си Боже се разболеят тези от толкова опасни вируси..? СПоред мен трябва да ги има ваксините, не говоря за такива измислени като за рак на шийката на матката, защото ваксината, едно, че не е доказана, второ, че до колктоо знам обхваща само една малка част от вируса, а не гарантира на 100% защита, или пък като ротарикс ваксината, безсмислени са. Но съзнателно да оставиш детето си да хване заушка, еми не знам.. :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Re: Как ще реагирате, ако и противогрипните ваксини станат задължителни?!

Мнениеот silver933 » 10 Дек 2014, 10:03

Съмнявам се да станат задължителни, тъй че не се притеснявам изобщо дори ;)
Аватар
silver933

Re: Защо българите отбягваме противогрипните ваксини, за разлика от другите европейци?

Мнениеот rabotnata pchela » 10 Дек 2014, 10:57

Не съм почитател на противогрипните ваксини, не ги намирам за необходими. Аз съм забелязала също, че въпреки ваксината се разболявам - когато бях малка беше много модерно! :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Kaya » 11 Дек 2014, 18:10

Ще се съобразя, честно да ви кажа, но няма да ми е приятно де, надявам се да не стават задължителни!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот yonko » 14 Дек 2014, 01:05

Malina написа:...вярвате ли, че има и полезни ваксини...

Е, точно над този въпрос и аз си блъскам главата. :D Със сигурност не мога да бъда 100% против, поне докато не изясня някои неща за себе си.
Написаното по-горе е мое лично мнение и не е основание за предприемане или прекратяване на каквото и да е лечение.
Отговорността за здравето Ви и здравето на близките Ви е Ваша и на лекуващия Ви лекар.
yonko

Мнениеот Krum » 15 Дек 2014, 15:57

yonko написа:

Е, точно над този въпрос и аз си блъскам главата. :D Със сигурност не мога да бъда 100% против, поне докато не изясня някои неща за себе си.

Всички на това се чудим, след като са толкова лоши, как сме се отървали от болестите? :roll:
Аватар
Krum

Мнениеот yonko » 15 Дек 2014, 19:14

Krum написа:
yonko написа:

Всички на това се чудим, след като са толкова лоши, как сме се отървали от болестите? :roll:

Проблемът идва, когато онзи нищожен процент от нежелани реакции, за семейството ти стане 100%
Написаното по-горе е мое лично мнение и не е основание за предприемане или прекратяване на каквото и да е лечение.
Отговорността за здравето Ви и здравето на близките Ви е Ваша и на лекуващия Ви лекар.
yonko

Мнениеот Snejna » 16 Дек 2014, 09:51

yonko написа:
Проблемът идва, когато онзи нищожен процент от нежелани реакции, за семейството ти стане 100%

Ясно е, че тогава идва страшното и се надявам, че никой няма да има такива проблеми, но в действителност ваксините не са толкова лоши, си мисля аз. :roll:
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми