20 Апр 2012, 11:42
pretoria написа:Здравейте,
Аз съм от онези дами които в момента е омъжена, но за съжаление нещата вървят към ,както казва скъп за мен човек:"Страшното" - развод.Но в случая кое е по-страшно???Да останеш с човек с който вече не си щастлива,седите си на диванчето и няма какво да си кажете или да затъпиш това твое чуство и да се примириш?Почти всеки ми повтаря че развода е най-лесното нещо,важното било да се опиташ да оправиш нещата ,за да не се стига до там!Опитвах да разведря положението и да "оправя" нещата, но какво се получи? - едно голямо нищо!!!А дали само единият трябва да се опитва да закрепи и ощастливи настоящия си брак?Хиляди въпроси и последващо вътршно чуство не дотам хубаво...Всички са готови да ме линчуват за това че даже съм си помислила да се разведа?! Но в случая кое е важно - всички около мен да са щастливи че съм запазила брака или аз да се чуствам добре!Никой не ми задава въпроса:ЗАЩО?Нормално ли е да търпиш многобройното мрънкане,викане и неодобрението?Да няма нормален разговор?Любовта си отиде,след нея дойде и чувството че не си щастлив...
14 Май 2012, 13:59
14 Май 2012, 14:03
Lolita написа:Нека обаче да се разберем, бракът не е просто връзка. Бракът е решение, което се взема всеки ден. Няма как да създадеш семейство, да имаш деца, да имаш общ дом, общ живот с някой и да избягаш при първия труден момент. Всичко може да се поправи, всяка грешка, всеки пропуск, стига да има желание, стига да има разговор. Разводът е най-лесният развой на нещата и няма гаранция, че ще ни направи щастливи /разбира се не говоря за случаите, в които раздялата е абсолютно задължителна като случаи на насилие и др/
16 Авг 2012, 15:26
28 Ное 2014, 12:39
28 Ное 2014, 12:39
17 Дек 2014, 12:05
06 Фев 2015, 11:49
06 Фев 2015, 13:41
Kaya написа:Мисля, че развода е основната причина хората да бъдат щастливи след това)) Особено ако си ударил на камък при избора на партньор развода е задължителен, аз ако съм пред дилема не бих се колебала, а ще се разведа! После ако се случи нещо между вас, може да се съберете, но ако не се понасяте и продължавате да живеете заедно не е ли по-лошо? Не само за единия, а и за двамата партньори, че и за децата.
06 Фев 2015, 14:23
moni.sparrow написа:Проблемът за мен е в брака, няма брак - няма развод