pretoria написа:Здравейте,
Аз съм от онези дами които в момента е омъжена, но за съжаление нещата вървят към ,както казва скъп за мен човек:"Страшното" - развод.Но в случая кое е по-страшно???Да останеш с човек с който вече не си щастлива,седите си на диванчето и няма какво да си кажете или да затъпиш това твое чуство и да се примириш?Почти всеки ми повтаря че развода е най-лесното нещо,важното било да се опиташ да оправиш нещата ,за да не се стига до там!Опитвах да разведря положението и да "оправя" нещата, но какво се получи? - едно голямо нищо!!!А дали само единият трябва да се опитва да закрепи и ощастливи настоящия си брак?Хиляди въпроси и последващо вътршно чуство не дотам хубаво...Всички са готови да ме линчуват за това че даже съм си помислила да се разведа?! Но в случая кое е важно - всички около мен да са щастливи че съм запазила брака или аз да се чуствам добре!Никой не ми задава въпроса:ЗАЩО?Нормално ли е да търпиш многобройното мрънкане,викане и неодобрението?Да няма нормален разговор?Любовта си отиде,след нея дойде и чувството че не си щастлив...
Здравей, напълно те подкрепям в това, което си решила! Не се съобразявай с мнението на околните, защото това е твоят живот и го живееш само веднъж. Не мисля, че компромиса да останеш с човека, когото не обичаш и с когото вече нямате какво да си кажете е добро решение за теб. Щом мълчанието и безразличието са се настанили между вас, а и си правила безуспешни опити това да се промени за какво изобщо говорим. И да, твоето щастие е по-важно от това на другите, които са готови да те линчуват. Хората, които те обичат би трябвало да те подкрепят, а не да роптаят срещу теб. Не виждам смисъл да търпиш всичко това - горе главата и смело напред! Сигурна съм, че ще намериш това, което търсиш и ще бъдеш щастлива