Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
30 Ное 2016, 09:54
klara написа:Сега противозачатъчните не са ли по-изчистени и не толкова опасни. Даже казват, че жените, които ги пият, по-рядко се разболяват от рак.
Абсурдд, това си е хормонална терапия от където и да го погледнеш, как ще е полезно и ще се лансира по такъв грозен начин!
30 Ное 2016, 11:22
Точно, тази хормонална терапия, т. е. пиенето на противозачатъчни, помага на жените, които имат проблеми в това отношение да им се регулира цикъла и всичко останало.
30 Ное 2016, 17:50
irka написа:Точно, тази хормонална терапия, т. е. пиенето на противозачатъчни, помага на жените, които имат проблеми в това отношение да им се регулира цикъла и всичко останало.
А нали знаете, че всички лекарства помагат за дадено нещо, но също така и вредят. А тези противозачатъчни не се приемат за месец-два, а за много дълъг период, може и с години да ги пият някои. Ама всеки си преценява за себе си - пийте си ги като ви помагат толкова.
01 Дек 2016, 09:31
Да, всяко хапче се отразява, но понякога няма избор и трябва да се пие. Но когато не се налага, човек трябва да е по-внимателен. И аз предпочитам да не вкарвам такова нещо в тялото си и никога не съм пила противозачатъчни. Може би съм извадила късмет, но не ми се е налагало да се предпазвам с презервативи често. И партньорите ми, и аз сме били отговорни и не се е стигало до инфекции и болести. Дано така и продължава

.
01 Дек 2016, 15:53
Pipilota написа:Роуз, аз имах до скоро. Нищо не се усеща, но и самия факт, че си като гръмоотвод не е за подценяване.

премахнах я и толкова, мъжът ми ме пази успешно, а ако стане чудото - какво толкова, лошо няма, ще си имаме още едно дете.

като знам за случаи за враствания и глупости, реших да я махна по-навреме и да не рискувам отново с поставянето й.
Какво ще рече това, че си като гръмоотвод?
01 Дек 2016, 16:05
exotic написа:Да, всяко хапче се отразява, но понякога няма избор и трябва да се пие. Но когато не се налага, човек трябва да е по-внимателен. И аз предпочитам да не вкарвам такова нещо в тялото си и никога не съм пила противозачатъчни. Може би съм извадила късмет, но не ми се е налагало да се предпазвам с презервативи често. И партньорите ми, и аз сме били отговорни и не се е стигало до инфекции и болести. Дано така и продължава

.
Виж, това , че не ти се е налагало да се предпазваш с презервативи и говориш за партньоРИ в множествено число е .. едно от най-големите глупости- признания, които съм чувала. За мен, ако не си женен за някой няма логика да си играеш с късмета си и да смяташ, че той е чист и видиш ;ли няма да се заразиш с нищо. То гъбички и хламиди да са, с мед да ги намажеш,ама ето днес се отбелязва световния ден за борба с ХИВ и СПИН, ако това ти дойде до главата, къде ще е отговорността?!
01 Дек 2016, 17:12
Тези неща не трябва да се подценяват, прекаленото доверие не води до нищо добро. На днешно време такива работи може да струват много.
11 Яну 2017, 13:12
Малко над 40-те съм и отскоро имам приятелка. Ще ме разберете като ви кажа, че сега съм малко като отвързан и пада голямо експериментиране. За щастие и жената до мен не е по-долу от мен и си паснахме идеално. Анален, орален секс - нямаме задръжки. Само че малко се притеснявам да не си докараме нещо, защото не се съобразяваме много с това кой вид секс да е първи. Не ме разбирайте погрешно - нямаме други партньори, хигиената е на ниво, но невинаги ползваме презерватив и понякога първо правим анален, после орален секс, понякога обратното. Като ползвам презерватив трябва ли да употребявам един, когато правим първо орален, и втори, когато сме минали на аналния? Казах, че хигиената ни е на ниво, но все пак можем ли да си докараме някаква инфекция?
11 Яну 2017, 13:32
Хубаво, че сте толкова без задръжки, но според мен спокойно можете да си лепнете някоя инфекция. Особено жената.
11 Яну 2017, 14:32
Казвате, че хигиената ви е на ниво, но хич не ми звучи добре след анален секс да правиш орален. Ако е с презерватив, добре, но задължително бих накарала мъжа да смени презервативите.