Ефектът на пеперудата

Re: Ефектът на пеперудата

Мнениеот roxy » 04 Юни 2012, 13:22

Не мисля, че Борис е способен на убийство, пък било то и от любов. Най-вероятно е натопен от някой, който е използвал ситуацията... Но кой може да има зъб на Симеон?
roxy

Мнениеот Pretty_liar » 04 Юни 2012, 16:24

The Witch написа:Част 8
Вера постави пръста си на устните му.
- Шшшшт. Без въпроси, Борис Каменов! Тук съм... това е отговорът.
Останаха в бара до сутринта. Говореха, мълчаха, пиха, спомняха си...
- Е, Борис Каменов – Камъка...
- Проучила си ме – разсмя се Борис.
- Дааа... Но ако ти си камъкът, аз ще съм...
- Съкровището под камъка...

Разбира се след време Вера му разказа за връзката си със Симеон. Тренирал при баща й, сближили се, той се влюбил, но тя не. Той се надявал, а тя се опитвала. Той се заблуждавал, а тя бягала от истината.

„Това не е любов. Любов е да не можеш да си тръгнеш.Да имаш безброй причини да си тръгнеш, но да останеш.Това е любов. Любов е това, което изпитваме ти и аз“, казваше му тогава Вера. Обръщаше му света с думите си, обръщаше му живота, разхвърляше го и го подреждаше по нов начин, направи го неизползваем от друга.

Шумът от отварящата се врата върна Борис в действителността.
- Приготви се за съда, днес е първото ти дело – каза надзирателят.
Въпрос: В какво е обвинен Борис?

Част 9 NEW

Всичко мина като сън, като задъхващ кошмар, като нещо, от което искаш не само да се събудиш, мина като нещо, от което искаш да не излезеш жив.

Обвиняваха Борис в убийството на Симеон Ноев... някогашното гадже на Вера, мизерникът, който посвети целия си живот, за да му отмъсти, че му беше отнел Вера.

Докато го извеждаха от залата, чу виковете на жена:
- Убиец, убиец!Как можа да убиеш детето ми! Какво ти стори!Убиец!

Зави му се свят, догади му се, едва вървеше, не виждаше нищо, никой. Не мислеше, не чувстваше... Докато не я видя. И тогава, когато сълзите му започнаха да се стичат в отговор на нейните, разбра, че какво и да са й казали, в каквато и истина да е повярвала, не е загубил дори частица от нея.
- Обичам те – прочете той по устните й. За първи път от случилото се онази нощ си пое дълбоко въздух и надеждата отново потече във вените му. Вече имаше смисъл да се бори.

Въпрос: Борис ли е убиецът на Симеон?
379278_3596305178513_1997525109_n.jpg

За мен няма съмнение, че Борис го е убил, но вероятно Симеон се е опитвал да направи нещо на Вера. Въпросът е какво е?
Другото, което си мисля е, че не може Нико да не е намесен по някакъв начин. :roll:
Аватар
Pretty_liar

Мнениеот d_2 » 04 Юни 2012, 16:29

Не, Бори не може да е виновен. Според мен той не е способен да убие човек. Най-вероятно е натопен от Нико. Сигурно Симеон се е опитал да издъни нещата с бизнеса му и от там се е стигнало до там.
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2

Мнениеот Адел » 04 Юни 2012, 16:32

roxy написа:Не мисля, че Борис е способен на убийство, пък било то и от любов. Най-вероятно е натопен от някой, който е използвал ситуацията... Но кой може да има зъб на Симеон?

Борис е невинен!!! Аз мисля, че Вера го е убила и той е поел вината, защото я обича. Помислете има логика...
Аватар
Адел

Мнениеот rony_80 » 04 Юни 2012, 16:58

Че защо пък Вера да го убива? Не виждам логика в това, но все пак сме в разказ и е хубаво да има неочаквани обрати...
rony_80

Мнениеот Nina D » 04 Юни 2012, 19:12

utro77 написа:Според мен ще е по-интересно да е несправедливо обвинен.

И според мен. Но остава въпросът кой е натопил Борис. Според мен Симеон е действал в комбина с бащата на Вера, но пък от друга страна, ако е така наистина, убития трябва да е Борис. :roll:
Nina D

Мнениеот Nina D » 04 Юни 2012, 19:13

rony_80 написа:Че защо пък Вера да го убива? Не виждам логика в това, но все пак сме в разказ и е хубаво да има неочаквани обрати...

Не съм съгласна Вера да е извършила убийството, все пак искаме щастлив край!
Nina D

Мнениеот Nina D » 04 Юни 2012, 19:15

Pretty_liar написа:
The Witch написа:Част 8
Вера постави пръста си на устните му.
- Шшшшт. Без въпроси, Борис Каменов! Тук съм... това е отговорът.
Останаха в бара до сутринта. Говореха, мълчаха, пиха, спомняха си...
- Е, Борис Каменов – Камъка...
- Проучила си ме – разсмя се Борис.
- Дааа... Но ако ти си камъкът, аз ще съм...
- Съкровището под камъка...

Разбира се след време Вера му разказа за връзката си със Симеон. Тренирал при баща й, сближили се, той се влюбил, но тя не. Той се надявал, а тя се опитвала. Той се заблуждавал, а тя бягала от истината.

„Това не е любов. Любов е да не можеш да си тръгнеш.Да имаш безброй причини да си тръгнеш, но да останеш.Това е любов. Любов е това, което изпитваме ти и аз“, казваше му тогава Вера. Обръщаше му света с думите си, обръщаше му живота, разхвърляше го и го подреждаше по нов начин, направи го неизползваем от друга.

Шумът от отварящата се врата върна Борис в действителността.
- Приготви се за съда, днес е първото ти дело – каза надзирателят.
Въпрос: В какво е обвинен Борис?

Част 9 NEW

Всичко мина като сън, като задъхващ кошмар, като нещо, от което искаш не само да се събудиш, мина като нещо, от което искаш да не излезеш жив.

Обвиняваха Борис в убийството на Симеон Ноев... някогашното гадже на Вера, мизерникът, който посвети целия си живот, за да му отмъсти, че му беше отнел Вера.

Докато го извеждаха от залата, чу виковете на жена:
- Убиец, убиец!Как можа да убиеш детето ми! Какво ти стори!Убиец!

Зави му се свят, догади му се, едва вървеше, не виждаше нищо, никой. Не мислеше, не чувстваше... Докато не я видя. И тогава, когато сълзите му започнаха да се стичат в отговор на нейните, разбра, че какво и да са й казали, в каквато и истина да е повярвала, не е загубил дори частица от нея.
- Обичам те – прочете той по устните й. За първи път от случилото се онази нощ си пое дълбоко въздух и надеждата отново потече във вените му. Вече имаше смисъл да се бори.

Въпрос: Борис ли е убиецът на Симеон?
379278_3596305178513_1997525109_n.jpg

За мен няма съмнение, че Борис го е убил, но вероятно Симеон се е опитвал да направи нещо на Вера. Въпросът е какво е?
Другото, което си мисля е, че не може Нико да не е намесен по някакъв начин. :roll:

Има логика в това, което казваш, възможно е да се е опитал да направи нещо на Вера, примерно да я отвлече, да я изнасили?
Nina D

Мнениеот Stefan » 04 Юни 2012, 19:18

Да бе, да я отвлече или изнасили, пълна глупост, по-скоро е насочил цялата си омраза срещу Борис, предизвикал го е и Борис го е убил. Въпреки че някак не ми харесва идеята да влезе в затвора за дъъъъълто, губи се смисъл. Ако примерно му дадат 20 години кога ще излезе? След 20 години я камилата, я камиларя, не му проваляйте живота! ;)
Stefan

Мнениеот Woman » 04 Юни 2012, 19:19

Stefan написа:Да бе, да я отвлече или изнасили, пълна глупост, по-скоро е насочил цялата си омраза срещу Борис, предизвикал го е и Борис го е убил. Въпреки че някак не ми харесва идеята да влезе в затвора за дъъъъълто, губи се смисъл. Ако примерно му дадат 20 години кога ще излезе? След 20 години я камилата, я камиларя, не му проваляйте живота! ;)

Съгласна съм с теб, Борис трябва да невинен иначе няма смисъл от разказа, не можем да вкараме главния герой в затвора завинаги, нали?
Woman

ПредишнаСледваща

Назад към Приказки по женски