The Witch написа:Част 8
Вера постави пръста си на устните му.
- Шшшшт. Без въпроси, Борис Каменов! Тук съм... това е отговорът.
Останаха в бара до сутринта. Говореха, мълчаха, пиха, спомняха си...
- Е, Борис Каменов – Камъка...
- Проучила си ме – разсмя се Борис.
- Дааа... Но ако ти си камъкът, аз ще съм...
- Съкровището под камъка...
Разбира се след време Вера му разказа за връзката си със Симеон. Тренирал при баща й, сближили се, той се влюбил, но тя не. Той се надявал, а тя се опитвала. Той се заблуждавал, а тя бягала от истината.
„Това не е любов. Любов е да не можеш да си тръгнеш.Да имаш безброй причини да си тръгнеш, но да останеш.Това е любов. Любов е това, което изпитваме ти и аз“, казваше му тогава Вера. Обръщаше му света с думите си, обръщаше му живота, разхвърляше го и го подреждаше по нов начин, направи го неизползваем от друга.
Шумът от отварящата се врата върна Борис в действителността.
- Приготви се за съда, днес е първото ти дело – каза надзирателят.
Въпрос: В какво е обвинен Борис?
Част 9 NEW
Всичко мина като сън, като задъхващ кошмар, като нещо, от което искаш не само да се събудиш, мина като нещо, от което искаш да не излезеш жив.
Обвиняваха Борис в убийството на Симеон Ноев... някогашното гадже на Вера, мизерникът, който посвети целия си живот, за да му отмъсти, че му беше отнел Вера.
Докато го извеждаха от залата, чу виковете на жена:
- Убиец, убиец!Как можа да убиеш детето ми! Какво ти стори!Убиец!
Зави му се свят, догади му се, едва вървеше, не виждаше нищо, никой. Не мислеше, не чувстваше... Докато не я видя. И тогава, когато сълзите му започнаха да се стичат в отговор на нейните, разбра, че какво и да са й казали, в каквато и истина да е повярвала, не е загубил дори частица от нея.
- Обичам те – прочете той по устните й. За първи път от случилото се онази нощ си пое дълбоко въздух и надеждата отново потече във вените му. Вече имаше смисъл да се бори.
Въпрос: Борис ли е убиецът на Симеон?
roxy написа:Не мисля, че Борис е способен на убийство, пък било то и от любов. Най-вероятно е натопен от някой, който е използвал ситуацията... Но кой може да има зъб на Симеон?
utro77 написа:Според мен ще е по-интересно да е несправедливо обвинен.
rony_80 написа:Че защо пък Вера да го убива? Не виждам логика в това, но все пак сме в разказ и е хубаво да има неочаквани обрати...
Pretty_liar написа:The Witch написа:Част 8
Вера постави пръста си на устните му.
- Шшшшт. Без въпроси, Борис Каменов! Тук съм... това е отговорът.
Останаха в бара до сутринта. Говореха, мълчаха, пиха, спомняха си...
- Е, Борис Каменов – Камъка...
- Проучила си ме – разсмя се Борис.
- Дааа... Но ако ти си камъкът, аз ще съм...
- Съкровището под камъка...
Разбира се след време Вера му разказа за връзката си със Симеон. Тренирал при баща й, сближили се, той се влюбил, но тя не. Той се надявал, а тя се опитвала. Той се заблуждавал, а тя бягала от истината.
„Това не е любов. Любов е да не можеш да си тръгнеш.Да имаш безброй причини да си тръгнеш, но да останеш.Това е любов. Любов е това, което изпитваме ти и аз“, казваше му тогава Вера. Обръщаше му света с думите си, обръщаше му живота, разхвърляше го и го подреждаше по нов начин, направи го неизползваем от друга.
Шумът от отварящата се врата върна Борис в действителността.
- Приготви се за съда, днес е първото ти дело – каза надзирателят.
Въпрос: В какво е обвинен Борис?
Част 9 NEW
Всичко мина като сън, като задъхващ кошмар, като нещо, от което искаш не само да се събудиш, мина като нещо, от което искаш да не излезеш жив.
Обвиняваха Борис в убийството на Симеон Ноев... някогашното гадже на Вера, мизерникът, който посвети целия си живот, за да му отмъсти, че му беше отнел Вера.
Докато го извеждаха от залата, чу виковете на жена:
- Убиец, убиец!Как можа да убиеш детето ми! Какво ти стори!Убиец!
Зави му се свят, догади му се, едва вървеше, не виждаше нищо, никой. Не мислеше, не чувстваше... Докато не я видя. И тогава, когато сълзите му започнаха да се стичат в отговор на нейните, разбра, че какво и да са й казали, в каквато и истина да е повярвала, не е загубил дори частица от нея.
- Обичам те – прочете той по устните й. За първи път от случилото се онази нощ си пое дълбоко въздух и надеждата отново потече във вените му. Вече имаше смисъл да се бори.
Въпрос: Борис ли е убиецът на Симеон?
За мен няма съмнение, че Борис го е убил, но вероятно Симеон се е опитвал да направи нещо на Вера. Въпросът е какво е?
Другото, което си мисля е, че не може Нико да не е намесен по някакъв начин.
Stefan написа:Да бе, да я отвлече или изнасили, пълна глупост, по-скоро е насочил цялата си омраза срещу Борис, предизвикал го е и Борис го е убил. Въпреки че някак не ми харесва идеята да влезе в затвора за дъъъъълто, губи се смисъл. Ако примерно му дадат 20 години кога ще излезе? След 20 години я камилата, я камиларя, не му проваляйте живота!
Още от Framar.bg
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта