Правила на форума
Добави отговор

Re: Ефектът на пеперудата

04 Юни 2012, 19:20

ееех, пак се изказа, Woman :lol: чели сме доста интересни книги, в които главните герои са в затвори и са били доста интересни

04 Юни 2012, 19:22

Stefan написа:Да бе, да я отвлече или изнасили, пълна глупост, по-скоро е насочил цялата си омраза срещу Борис, предизвикал го е и Борис го е убил. Въпреки че някак не ми харесва идеята да влезе в затвора за дъъъъълто, губи се смисъл. Ако примерно му дадат 20 години кога ще излезе? След 20 години я камилата, я камиларя, не му проваляйте живота! ;)

Защо го приемеш като проваляне на живота му? Всеки си плаща за грешките

05 Юни 2012, 08:34

Гледам, че повечето хора "пледират" невинен! :) Аз се замислих за следната версия... Ами, ако все пак Симеон е бил замесен в нещо с бащата на Вера. Предполагам, че старшият ще иска да го махне от играта, а как се махат от подобна "игра" замесените в нея хора? Отговорът е повече от ясен. В същия момент Борис има отчаяната нужда да бъде с Вера, а защо не и със съгласието на баща й. Вече става лесно предвидимо - Борис има нужда от одобрение и осигуряване на бъдещето му с Вера, а баща й има нужда от човек, който да го отърве от Симеон. Уж всичко е уредено, но в последния момент нещо се обърква, Борис не знае какво да прави, защото макар и замесен с мафията, никога преди не е убивал човек...

05 Юни 2012, 09:14

Според мен убийството на Симеон услужливо е "уредено" от бащата на Вера именно с цел Борис да бъде натопен и отстранен от живота не Вера. Смятам, че трябва да има някаква тайна случка от далечното минало, която кара Нико да изпитва особена неприязън към Борис и за нищо на света не би допуснал точно той да има връзка с дъщеря му, дори и с цената на ликвидирането на евентуалния му зет - Симеон.

05 Юни 2012, 10:07

Вера е убила Симеон, но не защото е знаела, че Борис ще поеме вината, а защото не е могла да се пребори с чувствата си... Почувствала се е объркана, в безизходица и го е направила на момента, без да се замисля за последствията. Лутала се е между двамата, а настойчивите съвети на баща й са я довели до краен предел на отчаяние. Човек в такъв момент не мисли за последствията, тя просто е искала да се спаси - себе си и любовта си към Борис. Нищо друго не е имало значение.

05 Юни 2012, 10:55

sanya, говориш за абсолютно предумишлено убийство. :shock: Предварително планирано с подробности и целено. Не мисля, че Вера е способна на подобно деяние, колкото и да е отчаяна и притисната от обстоятелствата. Човек не мисли за последствията в момент, когато се намира в крайна необходимост да спаси своя живот или този на другиго от непосредствена опасност - т.е. при нападение примерно. Определено човек, който е вменяем, мисли за последствията предварително в процеса на планиране на престъплението.

05 Юни 2012, 16:39

utro77 написа:sanya, говориш за абсолютно предумишлено убийство. :shock: Предварително планирано с подробности и целено. Не мисля, че Вера е способна на подобно деяние, колкото и да е отчаяна и притисната от обстоятелствата. Човек не мисли за последствията в момент, когато се намира в крайна необходимост да спаси своя живот или този на другиго от непосредствена опасност - т.е. при нападение примерно. Определено човек, който е вменяем, мисли за последствията предварително в процеса на планиране на престъплението.

Аз също мисля, че ще е интересно Вера да го е направила. Според мен героинята ще израсне, ще стане по-решителна и още по-емоционална...Аз я виждам като лавина от емоции и съм напълно склонна да повярвам, че може да убие Симеон. Въпросът е защо е допуснала Борис да поеме вината? Ако наистина го обича би следвало да направи всичко възможно и да не допусне той да влезе в затвора. На мен лично ми е интересно да разбера какво точно ще се случи, защото признавам си не предвиждах подобно развитие ... :roll:

05 Юни 2012, 18:01

ЧАСТ 10 NEW

Преди 5 години...

В деня, в който отново срещна Вера, животът на Борис започна да се променя. Ако до този момент ежедневието на кикбоксьор го задоволяваше напълно, след като я имаше отново до себе си, то вече не му стигаше. Искаше повече. Спортът и победите останаха на заден план. Триумфите на ринга вече му се струваха малки, тренировките безсмислени. Искаше повече. Повече пари. Трябваше да започне да изкарва повече пари. Много повече. Искаше да се ожени за нея, искаше да купи голяма къща, искаше да й помогне да си отвори кабинет, защото скоро щеше да е дипломиран психолог и нямаше търпение да започне да практикува професията си. Не че баща й нямаше да й помогне, но искаше да го направи той.

Обожаваше я.
Обсебваше я, а тя не се съпротивляваше. Напротив. Отдаде му се напълно. Изпращаше го до Спортната зала, а после го посрещаше на изхода. Когато виждаше, че се задава, грееше от щастие, сякаш не го беше виждала от няколко живота. Обичаше го както обича дете - искрено, сърдечно, без преструвки, обичаше го наивно, безрезервно и това го побъркваше. Нямаше жена като нея.

Три месеца след началото на връзката им той отново стана първи на Европейското по кикбокс. Отпразнува победата с Вера и родителите й, които приеха любовта им доста добронамерено и определено не според очакванията на Борис, особено след като разбра, че баща й е тренирал бившето й гадже повече от 10 години. Беше им благодарен, разбира се, но й беше готов на война с всеки, който би атакувал връзката им.

- Борисе, искаш ли утре да излезем по мъжки? - попита го Казийски в края на вечерта.
- Да, естествено, няма проблем – отговори му Борис. Беше изненадан и се зачуди за какво ли ще е тази среща по мъжки.

Разбра на следващата вечер.
Казийски искаше да работи за него.

Въпрос: Хмм, дали това е предложение, на което може да се устои?

BV.jpeg
BV.jpeg (68.93 KiB) Прегледано 282 пъти

06 Юни 2012, 09:15

delinda, не съм против идеята Вера да е убила Симеон. Но според мен това би било възможно единствено, ако е станало случайно - при самозащита примерно. Именно защото Вера е много емоционална. С предварителен умисъл и планиране - в никакъв случай.
Но пък от друга страна, ако някой от нашите главни герои /Вера и Борис/ е действителен убиец, не виждам как може да се развие благоприятно действието и да се избегне понасянето на съответното наказание - излежаването на присъда в затвора. Не е ... морално някак. :oops: Лично мен не би ме удовлетворил емоционално роман с подобна развръзка.

The Witch, не очаквах подобно развитие! Много добронамерен този гангстер нещо!!!
Борис със сигурност не би устоял на такова предложение. Особено щом шефа ще е толкова благ!!! :roll:

06 Юни 2012, 09:50

Аз като един вечен идеалист мога да кажа, че във всеки човек има нещо добро, нещо мило, което чака да бъде изкарано наяве. Всеки човек притежава две страни-лоша и добра, от нас зависи, коя ще отключим. За това вярвам, че нашият герой може да бъде и добър независимо дали е гангстер или не.
Много красив романс между Борис и Вера :) Не мисля, че Борис ще приеме предложението на Казийски!
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 24