Margo написа:Много ми се искаше да се сдържа и да не вляза в словесен двубой, но не се сдържах. Искам да ви помоля, вие будни за знание и култура люде: Моля спрете с този панаир. Нека си уважаваме литературата и поезията и сведем глава пред ония, които ни оставиха завидна литературна история. Разберете ме не е за всеки да реди стихове, преписвайте, плагиатствайте, но за бога спрете да творите шаржове.
Явно не Ви се е искало толкова много, щом ме обиждате по такъв начин. Мога да Ви уверя, че това стихотворение е плод на моите душевни терзания. Всяка дума, която някога съм писала е била изживяна и изстрадана и никога не съм си позволявала да твърдя, че нечий друг труд е мой.
Разбира се, като непрофесионален творец, знам че не на всеки ще се харесат моите стихове. Никога и не съм се стремяла към масово почитание.
Също така и като човек, който обича литературата и най вече поезията, никога не съм се слагала редом до големите имена. Възхищавам се на литературната ни история, но да твърдите че сегашното поколение твори шарж си е жалко. Още повече като цитирате конкретен автор, т.е. мен. И да, аз съм автора на това стихотворение. Може и да не е бляскаво като на Славейков, но има душа в него.
И в отговор на молбата Ви да спрем този панаир, аз бих отговорила: Творете! Не се осланяйте на миналото да ни топли, България има нужда от своите автори, стига е раждала политици и оратори.