06 Яну 2014, 16:54
Rony написа:Здравейте, д-р Савов,
Около 3 седмици имах силно главоболие и от десетина дни чувствам лявата си ръка отмаляла, не мога да я контролирам и почти нищо не мога да правя с нея. На какво би могло да се дължи това състояние?
06 Яну 2014, 16:57
ТОНИКА написа:Здравейте, д-р Савов! Искам да ви питам на какво може да се дълижи болката, която получавам поне няколко пъти месечно. Най-често е по рамото, гърба, лицето или главата. Боло ми по начина, по който боли когата си изгорял на слънце.При допир болката е съвсем идентична с тази на изгорената, видимо нямам нищо по кожата. Отшумява за 3-4 дни и така до следващият път. Опитах да пия обезболяващи или успокоителни, но ефект няма.
Благодаря предварително за отговора Ви!
07 Яну 2014, 00:23
07 Яну 2014, 20:35
bscvetkova написа:Здравейте ! Първо искам да изкажа своите адмирации към вас за това, че имате времето и желанието да помагате на хора в Интернет пространството. Сега директно на въпроса. На 3-ти януари разбрах, че имам цистит, отидох в спешен кабинет и ми предписаха необходимите медикаменти. На следващия ден при леко навеждане изпитах срязваща болка в кръста и от тогава я усещам при всяко лягане, ставане, дори при бавно движение. При кихане и кашляне е сковаващо усещане, като има моменти, в които не мога да стана от леглото. Вчера ми беше трудно да се изходя, защото много ме болеше кръста. Така съм вече трети ден и на моменти болката отшумява, но изведнъж пак се отключва и при най-малкият напън и напрежение ме срязва отново. Имам един гел за мазане, казва се 911, но той сякаш не е за такива симптоми. Не съм правила резки движения, не съм се натоварвала физически, може би позите при стоеж и в легнало положение оказват влияние върху състоянието ми. Много често след като съм лежала в леглото изпитвам напрежение в кръста, сякаш някой ме е ударил там. На 20 години съм и се съмнявам, че може да имам дископатия. Такова нещо ми се случи преди 3-4 месеца, но не бях настинала. Тогава отшумя само с мазане с гел, но сега се появи пак. Дали не е просто настинал кръст или е нещо повече? Утре ще посетя личния си лекар и ще помоля за направление за невролог или неврохирург, вие изберете по-подходящия специалист.
Благодаря ви предварително. Ще очаквам вашия отговор.
07 Яну 2014, 20:58
Dr Ilian Savov написа:bscvetkova написа:Здравейте ! Първо искам да изкажа своите адмирации към вас за това, че имате времето и желанието да помагате на хора в Интернет пространството. Сега директно на въпроса. На 3-ти януари разбрах, че имам цистит, отидох в спешен кабинет и ми предписаха необходимите медикаменти. На следващия ден при леко навеждане изпитах срязваща болка в кръста и от тогава я усещам при всяко лягане, ставане, дори при бавно движение. При кихане и кашляне е сковаващо усещане, като има моменти, в които не мога да стана от леглото. Вчера ми беше трудно да се изходя, защото много ме болеше кръста. Така съм вече трети ден и на моменти болката отшумява, но изведнъж пак се отключва и при най-малкият напън и напрежение ме срязва отново. Имам един гел за мазане, казва се 911, но той сякаш не е за такива симптоми. Не съм правила резки движения, не съм се натоварвала физически, може би позите при стоеж и в легнало положение оказват влияние върху състоянието ми. Много често след като съм лежала в леглото изпитвам напрежение в кръста, сякаш някой ме е ударил там. На 20 години съм и се съмнявам, че може да имам дископатия. Такова нещо ми се случи преди 3-4 месеца, но не бях настинала. Тогава отшумя само с мазане с гел, но сега се появи пак. Дали не е просто настинал кръст или е нещо повече? Утре ще посетя личния си лекар и ще помоля за направление за невролог или неврохирург, вие изберете по-подходящия специалист.
Благодаря ви предварително. Ще очаквам вашия отговор.
Здравейте !
Благодаря за хубавите думи ! Считам медицината като призвание, колкото и да е трудно това в България.
На Вашия въпрос - вероятно се касае за радикулит - съветвам Ви да се консултирате с невролог. Ако сте от София и при желание от Ваша страна, в качеството си на такъв, мога да ви консултирам, след предварително записване на час на посочения телефон !
Пожелавам Ви успех !
д-р Савов
08 Яну 2014, 22:08
09 Яну 2014, 20:39
11 Яну 2014, 21:17
12 Яну 2014, 13:54
12 Яну 2014, 20:52