Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот Dr Ilian Savov » 25 Фев 2014, 18:51

rein777 написа:Здравейте Д-р Савов,бих искал да ви попитам дали е възможно вследствие на доказани дискови херний на С-5-6-7 от преди 4 години,освен че имам от време на време изтръпване на лява ръка и пръсти(което смятам за нормална симптоматика).От преди година време слухът на лявото ухо значително намаля,(като заглъхнало е)а последният месец започна на моменти дясното да ми прави номера,мой познат имал същият проблем и ми сподели че са му казали че всичко е от дисковите но на мен ми е доста странно като вариянт!ще съм ви благодарен ако ми дадете напътствие !пожелавам ви спокойна и ползотворна седмица!

Здравейте !

Единствено отслабване на слуха , без световъртеж е малко вероятно да е вследствие на дисковата патология в шийния отдел ! Съветвам си да не губите повече време и да се консултирате с УНГ - за да ви проведе аудиограма - която първата стъпка към диагнозата !

Пожелавам Ви успех и Ви благодаря за пожеланията !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 25 Фев 2014, 18:52

rein777 написа:
rein777 написа:Здравейте Д-р Савов,бих искал да ви попитам дали е възможно вследствие на доказани дискови херний на С-5-6-7 от преди 4 години,освен че имам от време на време изтръпване на лява ръка и пръсти(което смятам за нормална симптоматика).От преди година време слухът на лявото ухо значително намаля,(като заглъхнало е)а последният месец започна на моменти дясното да ми прави номера,мой познат имал същият проблем и ми сподели че са му казали че всичко е от дисковите но на мен ми е доста странно като вариянт!ще съм ви благодарен ако ми дадете напътствие !пожелавам ви спокойна и ползотворна седмица!

Здравейте !

Единствено отслабване на слуха , без световъртеж е малко вероятно да е вследствие на дисковата патология в шийния отдел ! Съветвам си да не губите повече време и да се консултирате с УНГ - за да ви проведе аудиограма - която първата стъпка към диагнозата !

Пожелавам Ви успех и Ви благодаря за пожеланията !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 25 Фев 2014, 18:59

sali_ms написа:Здравейте д-р Савов,

На 26 години съм. От 16 годишен имам хронично главоболие, появяващо се предимно в зимните или пролетните месеци всяка година. Характерни за него са пареща, много силна болка в дясната част на главата, около окото, дясната част на врата, вече болката се разпростира в гърба - зад дясното рамо, все едно имам схващане. За тези 10 години, по време, когато имам пристъпи съм ходил на при различни специалисти поне 6-7 пъти. Най-честата диагноза е клъстерно главоболие и ми казват, че няма лечение.

Обаче със всяка изминала година, главоболието ми сякаш еволюира. Не ми действат болкоуспокояващите като парацетамол, ибупрофен, аналгин, аспирин, нимезил и т.н., които предни години ми помагаха, когато имах пристъпи. Другото ново в главоболието ми е, че преди имах максимум 1 пристъп през нощта и после поне 24 часа нищо ми няма. Сега получавам 2-3 пристъпа през нощта в рамките на 6-8 часа, за това време изпитвам болки общо към 2-3 часа. Следващите 48 часа нямам пристъпи, но заради продължителната силна болка имам малки но постоянни болежки в дясната част на врата и зад дясното рамо (лопатката). Минават два дни без болка, после се повтаря същият кошмар.

Можете ли да ми препоръчате добър невролог или клиника в Източна България. Аз съм от Карнобат, София ми се струва много далеч, а и с годините съм скептичен, че някой лекар може да ми помогне адекватно и дългосрочно да ме избави от това главоболие. Благодаря Ви предварително! Хубав ден!

Здравейте !

Клъстърното главоболие е първично главоболие - самостоятелно състояние. Както клиничната картина, така и лечението му е специфично ! Да няма дефинитивно излекуване - но целта на лечението е да се разредят честотата и интензивността на пристъпите ! Има и медикаменти - извън изброените, които вероятно не са Ви прилагани !

За съжаление не познавам колеги в Източна България, но вероятно има такива във Варна и Бургас !

При желание и възможност от Ваша страна може да се свържете с мен за реална консултация !

Успех !

д-р Савов - невролог
Dr Ilian Savov

Мнениеот Gigapixel » 26 Фев 2014, 17:01

Здравейте. Интересуваме какво означава единични глиозни фокуси със съдова генеза.
Поздрави
Gigapixel

Мнениеот Yanko_Partizancheto » 01 Мар 2014, 11:51

Здравейте отново,този път е свързано с корема.В легнало положение корема ми е като дъска но при опита да се изправя корема силно се подува,някак си се събира от 2-та края и се надига,не мисля че това е нормално
Yanko_Partizancheto

Мнениеот PRZ » 02 Мар 2014, 13:29

Dr Ilian Savov написа:
PRZ написа:Здравейте д-р Савов,
От две седмици получих нова невралгия - този път от дясната страна. Имах много силни болки в областта на горната част на ръката (простираха се и на самото тяло отпред и отзад, на гърба). Личната лекарка ме лекува (главно с мехлем за мазане, защото сега не мога да пия лекарства), този път не ходих на невролог. Притеснява ме това, че от време на време все още усещам болки и от двете страни (опасващи средата на гърба). Явно не съм излекувана.
Бих искала да Ви попитам дали да отида отново на невролог, или направо да потърся физиотерапевт за физиотерапия? Има ли връзка тази невралгия с дисковите ми хернии? Благодаря Ви!

Здравейте !

Да съветвам Ви да се обърнете първо към невролог - за оценка на състоянието Ви и поставяне на точна диагноза. Едва след това е уместно физиотерапевтично лечение - след преценка за такова, от страна на невролога !

Успех

д-р Савов

Здравейте д-р Савов,
Моите мъки продължават...
Не успях да отида нито при невролог, нито при физиотерапевт. Този път получих бъбречна криза - много продължителна, с обща отпадналост и сърцебиене. Едновременно си имам и тъпите болки в ребрата от двете страни.

От няколко години боледувам и все с усещания на болка. И нервната ми система, и психиката ми са натоварени до краен предел. Какво ще ме посъветвате?
PRZ

Мнениеот Dr Ilian Savov » 05 Мар 2014, 21:49

Gigapixel написа:Здравейте. Интересуваме какво означава единични глиозни фокуси със съдова генеза.
Поздрави

Здравейте !

Само по себе си невроизобразяващо и/ или хистологично заключение не може да бъде интерпретирано без контерста !

Глията е "съединителната" тъкан в мозъка - когато загинат неврони - те се заменят с глия ! Съдовата генеза - предполага съдова причина за патологичните отклонения - казано просто - микроинсулти !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 05 Мар 2014, 21:51

Yanko_Partizancheto написа:Здравейте отново,този път е свързано с корема.В легнало положение корема ми е като дъска но при опита да се изправя корема силно се подува,някак си се събира от 2-та края и се надига,не мисля че това е нормално

Здравейте !

Уместно е да се обърнете към личния лекар или коремен хирург !
Възможно е да се касае за вариант на пъпна или друга коремна херния !

д-р Савов

невролог
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 05 Мар 2014, 21:54

PRZ написа:
Dr Ilian Savov написа:
PRZ написа:Здравейте д-р Савов,
От две седмици получих нова невралгия - този път от дясната страна. Имах много силни болки в областта на горната част на ръката (простираха се и на самото тяло отпред и отзад, на гърба). Личната лекарка ме лекува (главно с мехлем за мазане, защото сега не мога да пия лекарства), този път не ходих на невролог. Притеснява ме това, че от време на време все още усещам болки и от двете страни (опасващи средата на гърба). Явно не съм излекувана.
Бих искала да Ви попитам дали да отида отново на невролог, или направо да потърся физиотерапевт за физиотерапия? Има ли връзка тази невралгия с дисковите ми хернии? Благодаря Ви!

Здравейте !

Да съветвам Ви да се обърнете първо към невролог - за оценка на състоянието Ви и поставяне на точна диагноза. Едва след това е уместно физиотерапевтично лечение - след преценка за такова, от страна на невролога !

Успех

д-р Савов

Здравейте д-р Савов,
Моите мъки продължават...
Не успях да отида нито при невролог, нито при физиотерапевт. Този път получих бъбречна криза - много продължителна, с обща отпадналост и сърцебиене. Едновременно си имам и тъпите болки в ребрата от двете страни.

От няколко години боледувам и все с усещания на болка. И нервната ми система, и психиката ми са натоварени до краен предел. Какво ще ме посъветвате?

Здравейте !

Ще Ви посъветвам да се обърнете към лекар ! Прегледът не може да бъде заменен от нищо друго ! Медикаменти не могат да се предписват без консултативен преглед !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот yana212 » 10 Мар 2014, 12:04

Здравейте...преди 4 дни се върнах от 10 дневно балнеолечение.На 6 ден от престоя си след екстензия се появи силна болка,но за три дни почти отшумя.В деня на завръщането ми започна отново болка в мускула на задната буза на дупето, както и задната част на бедрото и в горната външна част на прасеца това всичко на десния крак, все едно жилата ме опъва, бедрото в задната част ми вибрира (както когато ти мига окото, или трепти някой мускул) така и прасецът, а преди да ме заболи кракът ме заболя много опашната кост, после задната дясна буза, бедрото (цялата ябълка)и прасецът,стъпалото ми е изтръпнало ..днес вече не вибрира и болката е по малка но подобрение друго няма.Стъпалото все още е изтръпнало. Имам ЯМР но от миналата година-ето резултата:Запазена физиологична лумбална лордоза.Телата на прешлените са със запазени форма и размери.На ниво Л4-Л5 диска е с белези на дегенерация и дехидратация.На ниво Л5-S1 се изобразява медианна дискова херния с десцендиращ медианно и парамедианно в ляво ход,компресираща текалния сак.Не личат патологични сигналноинтензни фокуси в миелона,конус медуларис и кауда еквина.Моля дайте ми съвет какво да предприемам за напред и възможно ли е изстръпването в ходилото да премине?Трябва ли да се движа или е по-добре да почивам повече?
yana212

ПредишнаСледваща

Назад към Архив