megity_01 написа:Здравейте, на 23 години съм и преди 2 месеца получих нещо като нервна криза, поне така го определиха от спешното, не знам дали е точно това. Изразяваше се в замайване; неудържимо треперене на крайниците; обливане на топли и студени вълни; нещо като изтръпване в тила и иглички в тази област; гадене, но без повръщане; напрежение в ушите, но без заглъхване и сърцебиене. Посетих хематолог, тъй като се опасявах, че може да е свързано с това, че имам бета-таласемия, но уви, тя. Не е и от това, че имам ниско кръвно. Приемах фолиева киселина с витамини от групата Б, но не се чувствах по-добре. Почти всеки ден ги имах тия симптоми, но без треперенето на крайниците. Преди около месец ходих на невролог и ми изписа Бетасерк, след приема около 2 седмици се чувствах значително по-добре, но след тези 2 седмици отново имам същите симптоми, въпреки че продължавам приема на препарата. Приемах и Невробекс(по мое усмотрение, но и неврологът потвърди, че е добра идея). Личната ми лекарка ми изписа Седатиф ПС и като че ли след като се почувствам по този начин, като приема едно хапченце ми поолеква. Не мога да определя дали е на нервна почва, защото ми се случва в моменти когато не съм нито изнервена, нито притеснена, нито пренатоварена. Случва ми се дори вечер когато си легна имам чувството, че ще ми прилошее и ще изгубя съзнание дори в легнало положение и имам замайване. Също се чувствам много отпаднала след физически упражнения и ме обливат горещи вълни. Всички изследвания са ми добре, правена ми е кардиограма, която е перфектна. Като по-малка получавах припадъци заради ниското кръвно, които се изразяваха в прималяване и същите иглички, които усещам във врата сега, но тези припадъци не са епилептични(правени са ми изследвания). Много ще съм Ви благодарна, ако ми дадете някакъв съвет! Всичко хубаво!
Здравейте !
Бетасеркът е медикамент за лечение на световъртеж ! С оглед оплакванията и историята Ви не е лошо да вземете и второ мнение по въпроса от невролог ! При желание от Ваша страна можете да се свържете с мен на посочения тук телефон и да Ви прегледам !
Успех !
д-р Савов