Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

31 Мар 2014, 14:18

megity_01 написа:Здравейте, на 23 години съм и преди 2 месеца получих нещо като нервна криза, поне така го определиха от спешното, не знам дали е точно това. Изразяваше се в замайване; неудържимо треперене на крайниците; обливане на топли и студени вълни; нещо като изтръпване в тила и иглички в тази област; гадене, но без повръщане; напрежение в ушите, но без заглъхване и сърцебиене. Посетих хематолог, тъй като се опасявах, че може да е свързано с това, че имам бета-таласемия, но уви, тя. Не е и от това, че имам ниско кръвно. Приемах фолиева киселина с витамини от групата Б, но не се чувствах по-добре. Почти всеки ден ги имах тия симптоми, но без треперенето на крайниците. Преди около месец ходих на невролог и ми изписа Бетасерк, след приема около 2 седмици се чувствах значително по-добре, но след тези 2 седмици отново имам същите симптоми, въпреки че продължавам приема на препарата. Приемах и Невробекс(по мое усмотрение, но и неврологът потвърди, че е добра идея). Личната ми лекарка ми изписа Седатиф ПС и като че ли след като се почувствам по този начин, като приема едно хапченце ми поолеква. Не мога да определя дали е на нервна почва, защото ми се случва в моменти когато не съм нито изнервена, нито притеснена, нито пренатоварена. Случва ми се дори вечер когато си легна имам чувството, че ще ми прилошее и ще изгубя съзнание дори в легнало положение и имам замайване. Също се чувствам много отпаднала след физически упражнения и ме обливат горещи вълни. Всички изследвания са ми добре, правена ми е кардиограма, която е перфектна. Като по-малка получавах припадъци заради ниското кръвно, които се изразяваха в прималяване и същите иглички, които усещам във врата сега, но тези припадъци не са епилептични(правени са ми изследвания). Много ще съм Ви благодарна, ако ми дадете някакъв съвет! Всичко хубаво!

Здравейте !

Бетасеркът е медикамент за лечение на световъртеж ! С оглед оплакванията и историята Ви не е лошо да вземете и второ мнение по въпроса от невролог ! При желание от Ваша страна можете да се свържете с мен на посочения тук телефон и да Ви прегледам !

Успех !

д-р Савов

31 Мар 2014, 14:20

ivonajivkova написа:Здравейте . От няколко дни ми е ниско кръвното , гади ми се , не мога да заспя нощем , 10 дни вече спя по 3-4 часа , работя 12 часа под напрежение , стрес , тежък физически труд и не издържам вече . Вие ми се свят , имам то чувството ,че всеки момент ще припадна.Мога ли да приемам някакви лекарства или трябва да отида на лекар ?

Здравейте !

С оглед на оплакванията Ви е уместно да се консултирате със специалист невролог и/или отоневролог !
При желание от Ваша страна можете да си запишете час на посочения тук телефон !

Успех !

д-р Савов

31 Мар 2014, 14:23

donika72 написа:Здравейте,Д-р Савов!
Пиши ви жена на 41год.Имам следния проблем:от 17 години съм с обилно изпотяване по цялото тяло независимо дали е лято или зима.Получих го от продължителен стресов живот и безсъние.През годините съм правила много изследвания,но всеки ми казва че е на нервна основа.Ходила съм и на психиатър,но след 6 месечно лечение потенето си е все същото.Ходила съм и при невролог-изписа ми белергамин,но нямаше и от него полза.Посъветваха ме да посетя вегетолог.Въпросът ми е този лекар само с лекарства ли лекува такова потене или и с нещо друго.Питам защото от всякакви лекарства съм разочарована.Ако вие знаете нещо друго за такова потене моля да ми пишите.Благодаря предварително.

Здравейте !

Зад дифузната хиперхидроза (генерализирано изпотяване) често може да се крие друго заболяване (състояние) ! Едва ако такова бъде отхвърлено може да се мисли за неврологична основа за това ! В качеството си на невролог, при желание от Ваша страна можете да си запишете час за преглед на посочения телефон !

Успех !

д-р Савов

31 Мар 2014, 14:28

gergananikolova9401 написа:Д-р Савов, моля да ми помогнете.

Здравейте на 20 години съм от Бургас. На 21.12.2013 год. получих нервна криза, правена ми беше кръвна картина, при която всичко ми излезе в рамките на нормалното и допустимото. Вече 3-ти месец не се чувствам на себе си. Ходих на какви ли не специалисти, кардиолог - даде ми диагноза Прескачания на сърцето и ми изписа Дианскит. При приемането на хапчетата не се чувствах добре и спрях приема на 2рата седммица. Ходих при невролог поради съмнения, че може да съм увредила вестиболарния апарат при нервната криза, казаха ми че нищо му няма на вестиболарния апарат и ми изписаха някакви хапчета на билкова основа Акутил, с обяснението че тази година имало много слънчеви изригвания и може би ми се били отразявали .... Обаче продължавам да имам постоянен световъртеж, кожата ми е бяло- жълта, студени са ми крайниците, повръща ми се постоянно, долните ми клепачи са бели ( сякаш имам липса на хемоглобин ), не мога да вървя сама. Вече се навеждам на мисълта да отида на скенер, защото нищо не ми помага или просто лекарите с които съм се срещнала до момента са некадърници. Бихте ли дал Вашето мнение по въпроса ?

Здравейте !

Разбира се че бих дал ! Първо Акутил е хранителна добавка която се дава при начална деменция ! Твърде несериозно е да се прави корелация със слънчеви изригвания !! По-вероятно е при Вас да се касае за разстройство на вегетативната нервна система ! Ако желаете мога да Ви консултирам, като се свържете с мен на посочения тук телефон за записване на час !

Успех !

д-р Савов

31 Мар 2014, 14:31

dimitarmm написа:Здравейте!!!
От 3-4 дена забелязвам че вечер когато съм седнал на дивана краката ми сякаш пулсират непрестанно, все едно преминава слаб ток през тях ,нещо като изтръпване особенно в областа непосредствено под задника и в петите , няма болка ,но е доста неприятно .През деня като се движа не се усеща, само при покой .Възможно ли това да е нервна основа или е някакво претоварване на краката.Докторката ми изписа Мидокалм и неуролекс ,ама ефект няма .
Благодаря предварително :lol:

Здравейте !

Да, напълно е възможно да е от пренапрежение от какъвто и да е характер ! Ако оплакванията продължат повече от седмица, при желание от Ваша страна можете да се свържете с мен на посочения телефон за преглед.

Успех !

д-р Савов

02 Апр 2014, 12:42

ЗДРАВЕЙТЕ,
ОТ ИЗВЕСНО ВРЕМЕ ПРИ ФИЗИЧЕСКО НАТУВАРВАНЕ(СКАЧАНЕ НА ВЪЖЕ) МИ ИЗТРЪПВАТ КРАЙНИЦИТЕ,СЛЕД КОЕТО СЛЕДВА ЗАГУБА НА ОРИНТАЦИЯ ЗА СЕКУНДИ,ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО НЕМОГА ДА ГО ОБЯСНЯ!

02 Апр 2014, 13:56

tonichaka написа:ЗДРАВЕЙТЕ,
ОТ ИЗВЕСНО ВРЕМЕ ПРИ ФИЗИЧЕСКО НАТУВАРВАНЕ(СКАЧАНЕ НА ВЪЖЕ) МИ ИЗТРЪПВАТ КРАЙНИЦИТЕ,СЛЕД КОЕТО СЛЕДВА ЗАГУБА НА ОРИНТАЦИЯ ЗА СЕКУНДИ,ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО НЕМОГА ДА ГО ОБЯСНЯ!

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА ИЗТРЪПВАНЕ ДА Е ОТ НЕРВИ,ДА ПОДЧЕРТАЯ ОТКАЗВАМ ЦИГАРИТЕ И НАПЪЛНЯХ С 10 КГ ,ИМАМ НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ДВИЖЕНИЕ,ИЗВИНЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО АКО МОИТЕ ВЪПРОСИ НЕ СА ОТ ВАШАТА КОМПЕТЕНЦИЯ!

08 Апр 2014, 17:41

Здравейте !

Уместно е ако оплакванията продължат да се обърнете към личния лекар и по преценка от негова страна - консултация с невролог !

Успех !

д-р Савов

08 Апр 2014, 17:43

tonichaka написа:

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА ИЗТРЪПВАНЕ ДА Е ОТ НЕРВИ,ДА ПОДЧЕРТАЯ ОТКАЗВАМ ЦИГАРИТЕ И НАПЪЛНЯХ С 10 КГ ,ИМАМ НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ДВИЖЕНИЕ,ИЗВИНЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО АКО МОИТЕ ВЪПРОСИ НЕ СА ОТ ВАШАТА КОМПЕТЕНЦИЯ!

P.S. Да напълно е възможно ! при желание от Ваша страна можете да се свържете с мен на посочения тук телефон за записване на час за консултация !

д-р Савов

10 Апр 2014, 19:34

Имам увреждания на междрупрешленните дискове в поясен отдел на гръбначния стълб.Радикулопатия Л5,Ес1 синистра.лежах в болница,после бях на физиотерапия и след всичко това пак ме болят краката.
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 42