Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот green » 17 Апр 2014, 12:42

Имам един въпрос към вас.Майка ми на 70 години дълги години е епилептичка.От няколко години имаше проблем със световъртеж и загуба на равновесие което се случваше инцидентно,но наскоро я лекуваха от съречни проблеми и нешата се влошиха.Почти всеки ден и се вие свят,гади и се и не може да ходи зашото губи равновесие.Какво смятате дали е неврологичен проблема и от какво е възможно да е причинен?
green

Мнениеот ivaylo1980 » 17 Апр 2014, 17:57

Здравейте доктор Савов.
От 6 януари съм с дискова херния на Л4-Л5. От направения ЯМР се казва че се касае за медианна малка херния , няма компресия на коренчета има компресия на дуралния сак.
Имах много силни болки в областа на кръста и двата крака, парене много силно. Почнах лечение с НПС и милгама N.
Ходих на физиотерапия. Ходих и при хирурзи , казаха че хернията е малка и не е наложително да се оперира. Не мога да седя тъй като ме заболява много силно седалището. Другия притеснителен симптом е че седна ли половия ми орган се свива и изтръпва. След като стана се оправя. Говорих пак с хирурзите и ми казаха , че не би трябвало проблема да идва от хернията и проблема ми е неврологичен? Нямам изпускания нито парези. До ден днешен продължавам с противовъзпалителните Пия профенид дуо от 150 мг по една таблетка на ден. Като съм прав или лежа почти нямам болки , мина ми и паренето в левия крак десния изтръпва.
Докога мога да продължа с профенида? Минаха 3 .5 месеца вече , не мога да ходя на работа и съм в постоянни болнични.
Притеснява ме това че хирурзите казват че изтръпването на половия ми орган и болките не е от това, от какво би могло да бъде?
Казват че даже и с операция симптомите сигурно ще останат.
Докога мога да продължа с консервативното лечение , имали някакъв друг медикаментозен вариант? Ккво би могло да ми бъде?
ivaylo1980

Мнениеот Dr Ilian Savov » 24 Апр 2014, 19:17

gks123 написа:Здравейте , имам следния проблем от няколко месеца ми тръпне ходилото на левия крак , всичко започна след каране на кросов мотор на вечрта когато се прибрах започна да ми тръпне десният крак , бях стегнал повече ботуша и си мислих, че е затова. След извесно време трапненето премина в лявото стъпало .Ходих на невролог направи ми ЕМГ и не установи нищо даде ми да пия милгама н за 1 месец , малко ми намалиха симптомите но не изчезнаха сега все още ми тръпне ходилото най вече когато карам кола или съм седнал на дивана ? Мислих си дали проблема не е от кръста ? Как мислите вие от каде идва това мравучкане ? Вече почва да ме притеснява 3 месеца го имам този проблем

Здравейте !

Има вероятност изследването да е проведено на прекалено ранен етап - и затова резултатът му е негативен !
Професионално мнение върху състоянието Ви и диагнозата мога да дам след преглед !

При желание от Ваша страна можете да се свържете с мен на посочения тук телефон !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 24 Апр 2014, 19:22

Мариета Николова написа:Здравейте, д - р Савов. Аз имам следния проблем - диагностицирана ДЦП в десните крайници, недоразвита.Тази диагноза много ме уяудва - възможно ли е. Имах много силно и често главоболие и чувство на студ в теменната област, изтръпване на главата и няколко единични случаи с изтръпване на цялото лице и сковаване на лицевите ми нерви около устните, като единият беше придружен с изтръпване и на лявата ръка и неспособност да проговоря за около няколлко секунди. След тези случаи невролога реши да ми направи доплерова сонография и бих искала да ви изпиша резултатите от нея и да чуя и вашето мнение. ЛОСА - 63-25-39; ЛВСА - 59-30-40; ВАЛ - 70-35-50; ЛСМА - то - 53-19-31; ДОСА - 53-22-29; ДВСА - 63-34-44; ВАД - 32-14-19; ДСМА - то - 54-25-33. След този преглед лекарят ми назначи Сибелиум и Неоробекс. Пих ги три месеца и наистина през този период ме е боляла главата около 3 - 4 пъти само, но се чувствах ужасно отпаднала и постоянно спях след работа следобедите и бях като в някакъв полусън - не мога да се събудя. Сега пак имам такова силно и често главоболие - всеки ден, и световъртежи и залитания. Моля ви дайте ми съвет, защото се страхувам пак да пия такива лекарства, защото ставам много отнесена, нетрудоспособна и много забравям, а не мога да си го позволя при моята работа. Много Ви благодаря предварително.

Здравейте !
Коментар на едно изследване не може да бъде основание за поставяне на диагноза, още повече че така цитираните цифри не имат стойност ! Зависи какъв апарат и каква е степента на компетентност на провеждащия изследването !

Вашият случай налага задълбочен неврологичен преглед !
Съветвам Ви да вземете второ мнение от невролог !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 24 Апр 2014, 19:22

Мариета Николова написа:Здравейте, д - р Савов. Аз имам следния проблем - диагностицирана ДЦП в десните крайници, недоразвита.Тази диагноза много ме уяудва - възможно ли е. Имах много силно и често главоболие и чувство на студ в теменната област, изтръпване на главата и няколко единични случаи с изтръпване на цялото лице и сковаване на лицевите ми нерви около устните, като единият беше придружен с изтръпване и на лявата ръка и неспособност да проговоря за около няколлко секунди. След тези случаи невролога реши да ми направи доплерова сонография и бих искала да ви изпиша резултатите от нея и да чуя и вашето мнение. ЛОСА - 63-25-39; ЛВСА - 59-30-40; ВАЛ - 70-35-50; ЛСМА - то - 53-19-31; ДОСА - 53-22-29; ДВСА - 63-34-44; ВАД - 32-14-19; ДСМА - то - 54-25-33. Каза ми, че имам стеснена костичка и тя не позволява достатъчнен приток на кръв до теменната област. След този преглед лекарят ми назначи Сибелиум и Неоробекс. Пих ги три месеца и наистина през този период ме е боляла главата около 3 - 4 пъти само, но се чувствах ужасно отпаднала и постоянно спях след работа следобедите и бях като в някакъв полусън - не мога да се събудя. Сега пак имам такова силно и често главоболие - всеки ден, и световъртежи и залитания. Моля ви дайте ми съвет, защото се страхувам пак да пия такива лекарства, защото ставам много отнесена, нетрудоспособна и много забравям, а не мога да си го позволя при моята работа. Много Ви благодаря предварително.

Здравейте !
Коментар на едно изследване не може да бъде основание за поставяне на диагноза, още повече че така цитираните цифри не имат стойност ! Зависи какъв апарат и каква е степента на компетентност на провеждащия изследването !

Вашият случай налага задълбочен неврологичен преглед !
Съветвам Ви да вземете второ мнение от невролог !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 24 Апр 2014, 19:25

green написа:Имам един въпрос към вас.Майка ми на 70 години дълги години е епилептичка.От няколко години имаше проблем със световъртеж и загуба на равновесие което се случваше инцидентно,но наскоро я лекуваха от съречни проблеми и нешата се влошиха.Почти всеки ден и се вие свят,гади и се и не може да ходи зашото губи равновесие.Какво смятате дали е неврологичен проблема и от какво е възможно да е причинен?

Здравейте !

Да напълно възможно е да има придружаващо заболяване наред с епилепсията. Съветвам Ви да се обърнете към компетентен невролог за уточняване на диагнозата и лечение !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 24 Апр 2014, 19:30

ivaylo1980 написа:Здравейте доктор Савов.
От 6 януари съм с дискова херния на Л4-Л5. От направения ЯМР се казва че се касае за медианна малка херния , няма компресия на коренчета има компресия на дуралния сак.
Имах много силни болки в областа на кръста и двата крака, парене много силно. Почнах лечение с НПС и милгама N.
Ходих на физиотерапия. Ходих и при хирурзи , казаха че хернията е малка и не е наложително да се оперира. Не мога да седя тъй като ме заболява много силно седалището. Другия притеснителен симптом е че седна ли половия ми орган се свива и изтръпва. След като стана се оправя. Говорих пак с хирурзите и ми казаха , че не би трябвало проблема да идва от хернията и проблема ми е неврологичен? Нямам изпускания нито парези. До ден днешен продължавам с противовъзпалителните Пия профенид дуо от 150 мг по една таблетка на ден. Като съм прав или лежа почти нямам болки , мина ми и паренето в левия крак десния изтръпва.
Докога мога да продължа с профенида? Минаха 3 .5 месеца вече , не мога да ходя на работа и съм в постоянни болнични.
Притеснява ме това че хирурзите казват че изтръпването на половия ми орган и болките не е от това, от какво би могло да бъде?
Казват че даже и с операция симптомите сигурно ще останат.
Докога мога да продължа с консервативното лечение , имали някакъв друг медикаментозен вариант? Ккво би могло да ми бъде?

Здравейте !

Разбирам притесненията Ви ! Не е уместно лечението с НСПВС да продължава повече от 3-4 седмици ! С оглед симптоматиката - не смятам че е уместна оперативно лечение ! Да, има консервативно лечение и с медикаменти от други групи , но според правилата на добра медицинска практика такова може да се предписва само след реален преглед !

В този ред на мисли Ви съветвам да вземете второ мнение от компетентен невролог !

В случай на интерес от Ваша страна, можете да се свържете с мен на посочения тук телефон !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Yanko_Partizancheto » 27 Апр 2014, 20:59

Yanko_Partizancheto написа:Здравейте Д-р Савов имам един странен проблем основно при тренираовките.Ходя на фитнес от няколкото години проблема ми се появи след хранителните добавки които взимах,проблена е че при някои определени упражнения мускулите просто ми отказват нямам никаква сила,проблема е малко странен и не мога да си го обясня,преди този проблет тези упражнения си ги правих без никакъв проблем,проблема е вече от 1 години,не мисля и че ще се реши просто така...доста е тревожно

Бихте ли ми препоръчали освен на невролог да си направя някакви иследвания
Yanko_Partizancheto

Мнениеот osmanaa » 29 Апр 2014, 00:08

здравейте докторе от 1 година имам хиперсаливация на нервна основа,бихте ли ми препоръчали някакво лекарство или на какъв специалист да ходя?
osmanaa

Мнениеот Dr Ilian Savov » 30 Апр 2014, 10:07

Yanko_Partizancheto написа:
Yanko_Partizancheto написа:Здравейте Д-р Савов имам един странен проблем основно при тренираовките.Ходя на фитнес от няколкото години проблема ми се появи след хранителните добавки които взимах,проблена е че при някои определени упражнения мускулите просто ми отказват нямам никаква сила,проблема е малко странен и не мога да си го обясня,преди този проблет тези упражнения си ги правих без никакъв проблем,проблема е вече от 1 години,не мисля и че ще се реши просто така...доста е тревожно

Бихте ли ми препоръчали освен на невролог да си направя някакви иследвания

Здравейте !

Уместно е да се направи и ЕМГ изследване !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

ПредишнаСледваща

Назад към Архив