gks123 написа:Здравейте , имам следния проблем от няколко месеца ми тръпне ходилото на левия крак , всичко започна след каране на кросов мотор на вечрта когато се прибрах започна да ми тръпне десният крак , бях стегнал повече ботуша и си мислих, че е затова. След извесно време трапненето премина в лявото стъпало .Ходих на невролог направи ми ЕМГ и не установи нищо даде ми да пия милгама н за 1 месец , малко ми намалиха симптомите но не изчезнаха сега все още ми тръпне ходилото най вече когато карам кола или съм седнал на дивана ? Мислих си дали проблема не е от кръста ? Как мислите вие от каде идва това мравучкане ? Вече почва да ме притеснява 3 месеца го имам този проблем
Мариета Николова написа:Здравейте, д - р Савов. Аз имам следния проблем - диагностицирана ДЦП в десните крайници, недоразвита.Тази диагноза много ме уяудва - възможно ли е. Имах много силно и често главоболие и чувство на студ в теменната област, изтръпване на главата и няколко единични случаи с изтръпване на цялото лице и сковаване на лицевите ми нерви около устните, като единият беше придружен с изтръпване и на лявата ръка и неспособност да проговоря за около няколлко секунди. След тези случаи невролога реши да ми направи доплерова сонография и бих искала да ви изпиша резултатите от нея и да чуя и вашето мнение. ЛОСА - 63-25-39; ЛВСА - 59-30-40; ВАЛ - 70-35-50; ЛСМА - то - 53-19-31; ДОСА - 53-22-29; ДВСА - 63-34-44; ВАД - 32-14-19; ДСМА - то - 54-25-33. След този преглед лекарят ми назначи Сибелиум и Неоробекс. Пих ги три месеца и наистина през този период ме е боляла главата около 3 - 4 пъти само, но се чувствах ужасно отпаднала и постоянно спях след работа следобедите и бях като в някакъв полусън - не мога да се събудя. Сега пак имам такова силно и често главоболие - всеки ден, и световъртежи и залитания. Моля ви дайте ми съвет, защото се страхувам пак да пия такива лекарства, защото ставам много отнесена, нетрудоспособна и много забравям, а не мога да си го позволя при моята работа. Много Ви благодаря предварително.
Мариета Николова написа:Здравейте, д - р Савов. Аз имам следния проблем - диагностицирана ДЦП в десните крайници, недоразвита.Тази диагноза много ме уяудва - възможно ли е. Имах много силно и често главоболие и чувство на студ в теменната област, изтръпване на главата и няколко единични случаи с изтръпване на цялото лице и сковаване на лицевите ми нерви около устните, като единият беше придружен с изтръпване и на лявата ръка и неспособност да проговоря за около няколлко секунди. След тези случаи невролога реши да ми направи доплерова сонография и бих искала да ви изпиша резултатите от нея и да чуя и вашето мнение. ЛОСА - 63-25-39; ЛВСА - 59-30-40; ВАЛ - 70-35-50; ЛСМА - то - 53-19-31; ДОСА - 53-22-29; ДВСА - 63-34-44; ВАД - 32-14-19; ДСМА - то - 54-25-33. Каза ми, че имам стеснена костичка и тя не позволява достатъчнен приток на кръв до теменната област. След този преглед лекарят ми назначи Сибелиум и Неоробекс. Пих ги три месеца и наистина през този период ме е боляла главата около 3 - 4 пъти само, но се чувствах ужасно отпаднала и постоянно спях след работа следобедите и бях като в някакъв полусън - не мога да се събудя. Сега пак имам такова силно и често главоболие - всеки ден, и световъртежи и залитания. Моля ви дайте ми съвет, защото се страхувам пак да пия такива лекарства, защото ставам много отнесена, нетрудоспособна и много забравям, а не мога да си го позволя при моята работа. Много Ви благодаря предварително.
green написа:Имам един въпрос към вас.Майка ми на 70 години дълги години е епилептичка.От няколко години имаше проблем със световъртеж и загуба на равновесие което се случваше инцидентно,но наскоро я лекуваха от съречни проблеми и нешата се влошиха.Почти всеки ден и се вие свят,гади и се и не може да ходи зашото губи равновесие.Какво смятате дали е неврологичен проблема и от какво е възможно да е причинен?
ivaylo1980 написа:Здравейте доктор Савов.
От 6 януари съм с дискова херния на Л4-Л5. От направения ЯМР се казва че се касае за медианна малка херния , няма компресия на коренчета има компресия на дуралния сак.
Имах много силни болки в областа на кръста и двата крака, парене много силно. Почнах лечение с НПС и милгама N.
Ходих на физиотерапия. Ходих и при хирурзи , казаха че хернията е малка и не е наложително да се оперира. Не мога да седя тъй като ме заболява много силно седалището. Другия притеснителен симптом е че седна ли половия ми орган се свива и изтръпва. След като стана се оправя. Говорих пак с хирурзите и ми казаха , че не би трябвало проблема да идва от хернията и проблема ми е неврологичен? Нямам изпускания нито парези. До ден днешен продължавам с противовъзпалителните Пия профенид дуо от 150 мг по една таблетка на ден. Като съм прав или лежа почти нямам болки , мина ми и паренето в левия крак десния изтръпва.
Докога мога да продължа с профенида? Минаха 3 .5 месеца вече , не мога да ходя на работа и съм в постоянни болнични.
Притеснява ме това че хирурзите казват че изтръпването на половия ми орган и болките не е от това, от какво би могло да бъде?
Казват че даже и с операция симптомите сигурно ще останат.
Докога мога да продължа с консервативното лечение , имали някакъв друг медикаментозен вариант? Ккво би могло да ми бъде?
Yanko_Partizancheto написа:Здравейте Д-р Савов имам един странен проблем основно при тренираовките.Ходя на фитнес от няколкото години проблема ми се появи след хранителните добавки които взимах,проблена е че при някои определени упражнения мускулите просто ми отказват нямам никаква сила,проблема е малко странен и не мога да си го обясня,преди този проблет тези упражнения си ги правих без никакъв проблем,проблема е вече от 1 години,не мисля и че ще се реши просто така...доста е тревожно
Yanko_Partizancheto написа:Yanko_Partizancheto написа:Здравейте Д-р Савов имам един странен проблем основно при тренираовките.Ходя на фитнес от няколкото години проблема ми се появи след хранителните добавки които взимах,проблена е че при някои определени упражнения мускулите просто ми отказват нямам никаква сила,проблема е малко странен и не мога да си го обясня,преди този проблет тези упражнения си ги правих без никакъв проблем,проблема е вече от 1 години,не мисля и че ще се реши просто така...доста е тревожно
Бихте ли ми препоръчали освен на невролог да си направя някакви иследвания
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта