Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот dan4060 » 12 Апр 2014, 10:11

Здравейте.От 25 години започна една странна болка от ляво на главата .Ходих при зъболекар -нищо .Очи нос гърло -нищо.Снимка на шийни прешлени -има ошипяване във връта и плешката.Скенер -при него не се откри проблеми.Тази болка започва от връта ляво тръгваща нагоре и стигаща до слепоочието- окото- веждата.Болката е силна пулсираща и отминаваща до 30 мин .Вечер ме събужда през 2 часа.С консултация с невролози тук в Сливен -диагнозата е Тригеминална невралгия.Болките идват и си отзвучават от само себе си но наблюдавам че по време на кризата ми се появява секрет от носа и до като не го премахна сякаш болката не отминава .Някоя година ме прескача тази криза но хване ли ме гоня 2---3 месеца всеки ден.Какви ли не хапчета и инжекции не съм ползвал -блокада във връта но нищо .Скоро трябваше да постъпя в болница -силни болки .Вливаха ми системи хапчета и инжекции -имам ги записани .Наблюдавах първият ден малко облекчение но другите дни бяха ад-да не заспиш .Молбата ми е за помощ.
dan4060

Мнениеот svetla petkova » 12 Апр 2014, 10:14

Здравейте доктор Савов,аз съм на 77 години. От дълги години страдам от диабет ,вследствие на това имам увреждане на мозъка -енцефалопатия,прекарала съм лек исхемичен инсулт както имам вече и атрофия на мозъчната кора.Всичко това го видяха на скенер.Оплакванията ми са свързани със световъртеж,който е на моменти и на пристъпи,нарушение на паметта,нарушение на съня.Започнах лечение с Вицитин-2таб.дн., Пирацетам 1200 мг.-2 таб.дн. и Гинко билоба -4 месеца в годината. Провеждам и 3 месечен курс на лечение годишно с Нивалин. Искам да попитам адекватно ли е лечението ,което прилагам?
svetla petkova

Мнениеот PRZ » 13 Апр 2014, 19:45

Здравейте д-р Савов, аз май се влошавам още повече.
Сега имам болки едновременно от двете страни на гърба, които обхващат хълбоците и горната предна част на корема. Когато получих бъбречната криза, получих и сърцебиене, което си продължава и сега. Събуждам се със сърцебиене. От време на време внезапно се изпотявам, усещам, сякаш, че се пръсна, а след като това премине, се чувствам отпаднала. Често ми прилошава. Направих си пълна кръвна картина, хемоглобиноът ми е 117.
Искам да Ви попитам какво изследване трябва да направя за да разбера от какво са болките ми в гърба и дали те имат връзка с останалите ми оплаквания.
Благодаря Ви!
PRZ

Мнениеот Dr Ilian Savov » 15 Апр 2014, 14:58

bobi41 написа:Имам увреждания на междрупрешленните дискове в поясен отдел на гръбначния стълб.Радикулопатия Л5,Ес1 синистра.лежах в болница,после бях на физиотерапия и след всичко това пак ме болят краката.

Здравейте !
Уместно е да продължите домашно амулаторно лечение съвместно със специалист невролог !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 15 Апр 2014, 15:02

dan4060 написа:Здравейте.От 25 години започна една странна болка от ляво на главата .Ходих при зъболекар -нищо .Очи нос гърло -нищо.Снимка на шийни прешлени -има ошипяване във връта и плешката.Скенер -при него не се откри проблеми.Тази болка започва от връта ляво тръгваща нагоре и стигаща до слепоочието- окото- веждата.Болката е силна пулсираща и отминаваща до 30 мин .Вечер ме събужда през 2 часа.С консултация с невролози тук в Сливен -диагнозата е Тригеминална невралгия.Болките идват и си отзвучават от само себе си но наблюдавам че по време на кризата ми се появява секрет от носа и до като не го премахна сякаш болката не отминава .Някоя година ме прескача тази криза но хване ли ме гоня 2---3 месеца всеки ден.Какви ли не хапчета и инжекции не съм ползвал -блокада във връта но нищо .Скоро трябваше да постъпя в болница -силни болки .Вливаха ми системи хапчета и инжекции -имам ги записани .Наблюдавах първият ден малко облекчение но другите дни бяха ад-да не заспиш .Молбата ми е за помощ.

Здравейте !
Помощта която мога да Ви дам тук е да се обърнете за второ мнение към специалист ! С оглед възрастта и оплакванията Ви е възможно да не се касае за тригеминална невралгия а за друг вид първично главоболие каквото е клъстърното главоболие !

При желание от Ваша страна можете да се свържете с мен на посочения тук телефон за консултация и преглед !

Успех !

д-р Савов невролог
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 15 Апр 2014, 15:05

svetla petkova написа:Здравейте доктор Савов,аз съм на 77 години. От дълги години страдам от диабет ,вследствие на това имам увреждане на мозъка -енцефалопатия,прекарала съм лек исхемичен инсулт както имам вече и атрофия на мозъчната кора.Всичко това го видяха на скенер.Оплакванията ми са свързани със световъртеж,който е на моменти и на пристъпи,нарушение на паметта,нарушение на съня.Започнах лечение с Вицитин-2таб.дн., Пирацетам 1200 мг.-2 таб.дн. и Гинко билоба -4 месеца в годината. Провеждам и 3 месечен курс на лечение годишно с Нивалин. Искам да попитам адекватно ли е лечението ,което прилагам?

Здравейте !

Разбирам състоянието Ви ! С оглед на това, че не съм извършил преглед - според правилата на добрата медицинска практика - няма как да ви коригирам терапията !
При желание от Ваша страна, можете да се свържете с мен на посочения тук телефон за записване на час за консултация !
Принципно терапията Ви е адекватна - но може да се обсъждат и други комбинации на медикаменти !

Успех !

д-р Савов - невролог
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 15 Апр 2014, 15:09

PRZ написа:Здравейте д-р Савов, аз май се влошавам още повече.
Сега имам болки едновременно от двете страни на гърба, които обхващат хълбоците и горната предна част на корема. Когато получих бъбречната криза, получих и сърцебиене, което си продължава и сега. Събуждам се със сърцебиене. От време на време внезапно се изпотявам, усещам, сякаш, че се пръсна, а след като това премине, се чувствам отпаднала. Често ми прилошава. Направих си пълна кръвна картина, хемоглобиноът ми е 117.
Искам да Ви попитам какво изследване трябва да направя за да разбера от какво са болките ми в гърба и дали те имат връзка с останалите ми оплаквания.
Благодаря Ви!

Здравейте !

На първо място Ви съветвам да се обърнете към компетентен невролог - за оценка състоянието Ви и характера на болката - дали е чисто неврологична или е насложена и болка от вътрешен орган (бъбреци) ! Има изследвания и лечение - но преди това трябва да се стигне до правилната диагноза ! В този ред на мисли при желание от Ваша страна можете да се свържете с мен на посочения тук телефон за записване на час за консултация !

Успех !

д-р Савов - невролог
Dr Ilian Savov

Мнениеот gks123 » 16 Апр 2014, 11:05

Здравейте , имам следния проблем от няколко месеца ми тръпне ходилото на левия крак , всичко започна след каране на кросов мотор на вечрта когато се прибрах започна да ми тръпне десният крак , бях стегнал повече ботуша и си мислих, че е затова. След извесно време трапненето премина в лявото стъпало .Ходих на невролог направи ми ЕМГ и не установи нищо даде ми да пия милгама н за 1 месец , малко ми намалиха симптомите но не изчезнаха сега все още ми тръпне ходилото най вече когато карам кола или съм седнал на дивана ? Мислих си дали проблема не е от кръста ? Как мислите вие от каде идва това мравучкане ? Вече почва да ме притеснява 3 месеца го имам този проблем
gks123

Мнениеот Мариета Николова » 17 Апр 2014, 08:02

Здравейте, д - р Савов. Аз имам следния проблем - диагностицирана ДЦП в десните крайници, недоразвита.Тази диагноза много ме уяудва - възможно ли е. Имах много силно и често главоболие и чувство на студ в теменната област, изтръпване на главата и няколко единични случаи с изтръпване на цялото лице и сковаване на лицевите ми нерви около устните, като единият беше придружен с изтръпване и на лявата ръка и неспособност да проговоря за около няколлко секунди. След тези случаи невролога реши да ми направи доплерова сонография и бих искала да ви изпиша резултатите от нея и да чуя и вашето мнение. ЛОСА - 63-25-39; ЛВСА - 59-30-40; ВАЛ - 70-35-50; ЛСМА - то - 53-19-31; ДОСА - 53-22-29; ДВСА - 63-34-44; ВАД - 32-14-19; ДСМА - то - 54-25-33. След този преглед лекарят ми назначи Сибелиум и Неоробекс. Пих ги три месеца и наистина през този период ме е боляла главата около 3 - 4 пъти само, но се чувствах ужасно отпаднала и постоянно спях след работа следобедите и бях като в някакъв полусън - не мога да се събудя. Сега пак имам такова силно и често главоболие - всеки ден, и световъртежи и залитания. Моля ви дайте ми съвет, защото се страхувам пак да пия такива лекарства, защото ставам много отнесена, нетрудоспособна и много забравям, а не мога да си го позволя при моята работа. Много Ви благодаря предварително.
Мариета Николова

Мнениеот Мариета Николова » 17 Апр 2014, 08:45

Здравейте, д - р Савов. Аз имам следния проблем - диагностицирана ДЦП в десните крайници, недоразвита.Тази диагноза много ме уяудва - възможно ли е. Имах много силно и често главоболие и чувство на студ в теменната област, изтръпване на главата и няколко единични случаи с изтръпване на цялото лице и сковаване на лицевите ми нерви около устните, като единият беше придружен с изтръпване и на лявата ръка и неспособност да проговоря за около няколлко секунди. След тези случаи невролога реши да ми направи доплерова сонография и бих искала да ви изпиша резултатите от нея и да чуя и вашето мнение. ЛОСА - 63-25-39; ЛВСА - 59-30-40; ВАЛ - 70-35-50; ЛСМА - то - 53-19-31; ДОСА - 53-22-29; ДВСА - 63-34-44; ВАД - 32-14-19; ДСМА - то - 54-25-33. Каза ми, че имам стеснена костичка и тя не позволява достатъчнен приток на кръв до теменната област. След този преглед лекарят ми назначи Сибелиум и Неоробекс. Пих ги три месеца и наистина през този период ме е боляла главата около 3 - 4 пъти само, но се чувствах ужасно отпаднала и постоянно спях след работа следобедите и бях като в някакъв полусън - не мога да се събудя. Сега пак имам такова силно и често главоболие - всеки ден, и световъртежи и залитания. Моля ви дайте ми съвет, защото се страхувам пак да пия такива лекарства, защото ставам много отнесена, нетрудоспособна и много забравям, а не мога да си го позволя при моята работа. Много Ви благодаря предварително.
Мариета Николова

ПредишнаСледваща

Назад към Архив