Стари, неактуални, заключени теми.
11 Мар 2014, 14:53
yana212 написа:Здравейте...преди 4 дни се върнах от 10 дневно балнеолечение.На 6 ден от престоя си след екстензия се появи силна болка,но за три дни почти отшумя.В деня на завръщането ми започна отново болка в мускула на задната буза на дупето, както и задната част на бедрото и в горната външна част на прасеца това всичко на десния крак, все едно жилата ме опъва, бедрото в задната част ми вибрира (както когато ти мига окото, или трепти някой мускул) така и прасецът, а преди да ме заболи кракът ме заболя много опашната кост, после задната дясна буза, бедрото (цялата ябълка)и прасецът,стъпалото ми е изтръпнало ..днес вече не вибрира и болката е по малка но подобрение друго няма.Стъпалото все още е изтръпнало. Имам ЯМР но от миналата година-ето резултата:Запазена физиологична лумбална лордоза.Телата на прешлените са със запазени форма и размери.На ниво Л4-Л5 диска е с белези на дегенерация и дехидратация.На ниво Л5-S1 се изобразява медианна дискова херния с десцендиращ медианно и парамедианно в ляво ход,компресираща текалния сак.Не личат патологични сигналноинтензни фокуси в миелона,конус медуларис и кауда еквина.Моля дайте ми съвет какво да предприемам за напред и възможно ли е изстръпването в ходилото да премине?Трябва ли да се движа или е по-добре да почивам повече?
Здравейте !
Екстензиите и мануалната терапия - ако не са прецизирани по обем и продължителност, понякога могат да предизвикат изостряне на съществуващ до момента проблем, който е бил в ремисия !
Съветвам Ви да се въздържате от натоварване и физическо обременяване на кръста и краката през следващите дни ! С оглед резултата от МРТ и Вашите оплаквания, вероятно се касае за изостряне на радикулита на основа - дисковата херния на ниво L5-S1 !
Разбира се, че оплакванията Ви могат да отзвучат след адекватно лечение ! За целта, Ви съветвам да се обърнете към невролог - за прецизиране на актуалното Ви състояние и предприемане на подходящо лечение !
В случай, че сте от София и при желание от Ваша страна - в качеството си на невролог - може да се обърнете за консултация и към мен, като се свържете на посочения телефон за записване на час !
Успех !
д-р Савов - невролог
11 Мар 2014, 16:23
Здравейте, д-р Савов,
След прекарана вирусна инфекция и силна болка в дясното ухо, както и лечение с два антибиотика плюс пътуване 4 пъти със самолет по време на боледуването си, получих силна стрелкаща болка в дясната задна част на главата. Постъпих за лечение в инфекциозна болница със съмнение за мозъчен оток, но всички изследвания не потвърдиха такъв и бях изписана. Бях лекувана с тамифлу, спазмалгон и манитол. Докторите бяха категорични, че няма бактериална или вирусна инфекция, като за около 5 дни след изписването получих подобрение - по всяка вероятност от вливаните системи.
След изписването ми обаче отново се появиха същите симптоми, като се насочих по-скоро към неврологична симптоматика и направих назначени от невролог КТ с контраст, както и доплер на мозъчни съдове, като въпросният мозъчен оток не бе доказан. Няма и други тревожни находки. Неврологът ми обясни, че е напълно възможно да се е получило нещо серозно, което да дразни и оттам да идват всички проблеми с гаденето и болката. Предписа ми Сибелиум и Грандавасин. Поради факта, че болките продължиха доста дълго време, започнах прием за антидепресанти преди срещата с невролога - ципралекс и ксанакс, които, оказа се, не са съвместими с другите две лекарства, предписани от него. Имам записан час за ЯМР по свое желание, но не зная дали да си причинявам този стрес и има ли смисъл. Все още имам следните оплаквания, както и в самото начало на лечението: болка в задната дясна част на главата, която е стрелкаща и преминава към врата със схващане. След тази фаза болката преминава в цялата задна част на главата, предизвиква гадене, а оттам - повръщане. Случва се всеки втори ден. Отделно, в случаите, в които липсва главоболие, получавам мравучкане, което обхваща ръцете, които изтръпват, като в краката получавам също слабост. Посъветвайте ме какви изследвания още биха могли да бъдат направени. Мислила съм за отоневролог, вегетативна нервна система и въпросното ЯМР. Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря Ви и поздрави
12 Мар 2014, 12:37
Здравейте д-р Савов, на 35 г. съм и преди три месеца направих спонтанен аборт при втора бременност (имам успешна първа). На втората седмица след това почна да ме боли кръста в долна му част и опашната кост. Гинеколога каза, че няма нищо всичко е чисто.Личната лекарка ми даде противовъзалителни и болкоуспокояващи лекарства но по-скоро не помогнаха.Ходих на невролог - от малък град съм -поразпитаме, прегледаме като ми раздвижи крайниците наляво дясно и нагоре и каза че не е неврологично по-скоро мусколно и щом има аборт трябва време. Сега болката не е силна постояна и тъпа е по-коро и е локализирана в горната част на опашната кост най-вече в седнало положение (работя и на компютър). При движение и нощно време не боли, но вече трети месец съм все така. Ходих на масаж през уикенда ,плувах в басейн болка нямаше почти.Питането ми е трябва ли да правя някакви допълнителни изследвания с ЕМГ, ЯМР или друго, защото никой не ме изпраща никъде, или наистина трябва да мине време както казват всички?Иска да пак да правя опити за бременност, но не смея заради болката.Благодаря предварително!
12 Мар 2014, 14:59
Добър ден.Искам да ви попитам какъв може да е моят проблем.Бременна съм,а имам световъртеж и главоболие,което продължава поне 2 дни със гадене, но това чувствам че не е от бремеността ми.Лятото имах същите проблеми минах през всякакви изследвания, скенер и нищо, всичко ми беше наред и сега ние понеже сме в Лондон пак ми правиха изследвания и заради бременността но няма нищо.Някои дни съм по добре но някои немога да стана от леглото и имам и болки във врата,направо не ме държат краката.При движение още по ми се вие свят.Кръвното ми е добре,по принцип е ниско,даже лятото ми бяха изписали бетасерт но от него ми ставаше зле падаше ми кръвноно и го спрях.Благодаря предварително!
14 Мар 2014, 11:49
kristinagencheva написа:Здравейте, д-р Савов,
След прекарана вирусна инфекция и силна болка в дясното ухо, както и лечение с два антибиотика плюс пътуване 4 пъти със самолет по време на боледуването си, получих силна стрелкаща болка в дясната задна част на главата. Постъпих за лечение в инфекциозна болница със съмнение за мозъчен оток, но всички изследвания не потвърдиха такъв и бях изписана. Бях лекувана с тамифлу, спазмалгон и манитол. Докторите бяха категорични, че няма бактериална или вирусна инфекция, като за около 5 дни след изписването получих подобрение - по всяка вероятност от вливаните системи.
След изписването ми обаче отново се появиха същите симптоми, като се насочих по-скоро към неврологична симптоматика и направих назначени от невролог КТ с контраст, както и доплер на мозъчни съдове, като въпросният мозъчен оток не бе доказан. Няма и други тревожни находки. Неврологът ми обясни, че е напълно възможно да се е получило нещо серозно, което да дразни и оттам да идват всички проблеми с гаденето и болката. Предписа ми Сибелиум и Грандавасин. Поради факта, че болките продължиха доста дълго време, започнах прием за антидепресанти преди срещата с невролога - ципралекс и ксанакс, които, оказа се, не са съвместими с другите две лекарства, предписани от него. Имам записан час за ЯМР по свое желание, но не зная дали да си причинявам този стрес и има ли смисъл. Все още имам следните оплаквания, както и в самото начало на лечението: болка в задната дясна част на главата, която е стрелкаща и преминава към врата със схващане. След тази фаза болката преминава в цялата задна част на главата, предизвиква гадене, а оттам - повръщане. Случва се всеки втори ден. Отделно, в случаите, в които липсва главоболие, получавам мравучкане, което обхваща ръцете, които изтръпват, като в краката получавам също слабост. Посъветвайте ме какви изследвания още биха могли да бъдат направени. Мислила съм за отоневролог, вегетативна нервна система и въпросното ЯМР. Какво бихте ме посъветвали?
Здравейте !
от изложените оплакванията виждам някаква степен на хаотичност в изследванията и лечението. Не мога да коментирам предписаната комбинация от медикаменти по ред причини ! Единствено не ми странна инфекциозна болница - там се лекуват менингити и/или менингоенцефалити. В допълнение - моъчния оток не е отделно заболяване а синдромокомплекс зад който се крият редица състояния, които търпят уточнение. !
В заключение мога да добавя преди да предпириемете каквото и да е изследване - да вземете и второ мнение, ако се наложи и трето ! При желание от Ваша страна мога да Ви консултирам в качеството си на отоневролог и невролог !
Успех !
д-р Савов
Благодаря Ви и поздрави
14 Мар 2014, 11:54
roselinda написа:Здравейте д-р Савов, на 35 г. съм и преди три месеца направих спонтанен аборт при втора бременност (имам успешна първа). На втората седмица след това почна да ме боли кръста в долна му част и опашната кост. Гинеколога каза, че няма нищо всичко е чисто.Личната лекарка ми даде противовъзалителни и болкоуспокояващи лекарства но по-скоро не помогнаха.Ходих на невролог - от малък град съм -поразпитаме, прегледаме като ми раздвижи крайниците наляво дясно и нагоре и каза че не е неврологично по-скоро мусколно и щом има аборт трябва време. Сега болката не е силна постояна и тъпа е по-коро и е локализирана в горната част на опашната кост най-вече в седнало положение (работя и на компютър). При движение и нощно време не боли, но вече трети месец съм все така. Ходих на масаж през уикенда ,плувах в басейн болка нямаше почти.Питането ми е трябва ли да правя някакви допълнителни изследвания с ЕМГ, ЯМР или друго, защото никой не ме изпраща никъде, или наистина трябва да мине време както казват всички?Иска да пак да правя опити за бременност, но не смея заради болката.Благодаря предварително!
Здравейте !
Мога да Ви дам професионален отговор на въпросите единствено след консултация и преглед. Не мога да ревизирам мнение на колеги - аз изграждам мое такова след преглед на пациента ! Не е уместно да си назначавате сами изследвания - те са по преценка на специалист - друг е въпросът колко са те в България - а и в бъдеще все по-трудно ще се намират добри специалисти в България !
При желание от Ваша страна, може да се свържете с мен на посочения тук телефон !
успех !
д-р Савов
14 Мар 2014, 11:59
cveti1609 написа:Добър ден.Искам да ви попитам какъв може да е моят проблем.Бременна съм,а имам световъртеж и главоболие,което продължава поне 2 дни със гадене, но това чувствам че не е от бремеността ми.Лятото имах същите проблеми минах през всякакви изследвания, скенер и нищо, всичко ми беше наред и сега ние понеже сме в Лондон пак ми правиха изследвания и заради бременността но няма нищо.Някои дни съм по добре но някои немога да стана от леглото и имам и болки във врата,направо не ме държат краката.При движение още по ми се вие свят.Кръвното ми е добре,по принцип е ниско,даже лятото ми бяха изписали бетасерт но от него ми ставаше зле падаше ми кръвноно и го спрях.Благодаря предварително!
Здравейте !
Уместно е да се консултирате с невролог ! В допълнение на всичко това ще добавя че по време на бременността всички тези оплаквания са предвидими и напълно възможни ! място за притеснение ако оплакванията продължат повече от 2 месеца след раждането !
В Лондон има добри невролози - за Ваше спокойствие може да се консултирате !
А ако пътувате към България и при желание от Ваша страна може да се свържете с мен на посочения телефон за консултация в качеството ми на отоневролог и невролог !
Поздрави !
д-р Савов
19 Мар 2014, 11:08
здравейте!имам проблем с моята майка ,тя е на 64г,и от една седмица е с много силно главоболие.вдига и сваля кръвното през един час ,водихме я на сърдечен , невролог,правихме иследвания на щтитовидната жлеза ,снимахме синуси ,навсякъде всичко е на ред ,също така ходихме на очен ,но главоболието е отпред на челото и не спира ,само й изписват най различни лекарства които ги сменяват през ден ,моля ви дай те ми съвет какво да правя и къде да я водя? трябва ли да направим и снимка за шипове??ще очаквам вашето мнение
19 Мар 2014, 11:33
tania1974 написа:здравейте!имам проблем с моята майка ,тя е на 64г,и от една седмица е с много силно главоболие.вдига и сваля кръвното през един час ,водихме я на сърдечен , невролог,правихме иследвания на щтитовидната жлеза ,снимахме синуси ,навсякъде всичко е на ред ,също така ходихме на очен ,но главоболието е отпред на челото и не спира ,само й изписват най различни лекарства които ги сменяват през ден ,моля ви дай те ми съвет какво да правя и къде да я водя? трябва ли да направим и снимка за шипове??ще очаквам вашето мнение
Здравейте !
Вероятността за главоболието на Вашата майка да е свързано с артериалното налягане и МСБ е твърде голяма ! Съветвам Ви тя да бъде хоспитализирана в неврологична клиника/отделение за диагностично уточняване !
Успех !
д-р Савов
25 Мар 2014, 12:34
Има ли лечение за Атрофия на главен мозък G31.0?