Надежда написа:Здравейте д-р Досева,
Въпроса ми е следния. По разни причини най-общо казано да ги нарека интуитивни, нещо ме накара да направя проверка какви дейности и диагнози е вписал като извършени в архива спрямо мен бившия ми личен лекар.
Открих няколко неща които се разминават с истината, но най-шокиращото за мен бе че съм имала - А15.3 Туберкулоза на белите дробове, потвърдена с неуточнени методи. от началото на 2009 година
Разбира се нямам подобно нещо(нито лекар, нито аз съм си откривала подобен проблем).....но дори и да имам личния ми лекар никога не ми е правил никакви изследвания и аз никога не съм му предоставяла нито той е искал такива направени по моя инициатива, нито пък сме събеседвали по подобен въпрос(белодробни проблеми), тъй че няма основания да вписва такава диагноза.
А дори и човек да има туберкулоза на белите дробове е нормално лекаря да го информира и съответно да протече лечение, а не да научава след 3,5 години при случайна проверка.
Та ще пиша до здравната каса да го махнат това МКБ А15.3, обаче вероятно трябва да им дам доказателства че нямам подобно нещо.
Поразрових се тук там, нямам нито време нито излишни финансови средства да правя всичките изследвания които изпрочетох заради нечие надписване на дейности или незнам точно какво......а кои са достатъчните изследвания(условия) за отхвърляне на туберкулоза на белите дробове много не ми става ясно.
Имам снимка на бели дробове от април 2012, според която всичко е в норма за възрастта. Тя достатъчна ли е и ако не е, какво ще ме посъветвате за да отхвърля такава диагноза?
Здравейте "Надежда",
Извинете ме за забавянето с отговора!!!
Разбирам вашето притеснение и неприятната ситуация, в която се намирате. За вашата ситуация има решение и не са нужни никакви изследвания. Необходимо е просто да отидете в най-близкият до вас (район по местоживеене) тубдиспансер и да поискате бележка, че не се водите в регистъра им, т.е не сте боледували от туберкулоза и не сте провеждали лечение за това. Това е достатъчно

Успех!
Д-р Досева