Депресия и разстройства на настроението - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с психология, психиатрия и сексология, да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: ОКР, депресия, неадекватност - как мога да се справя с това?

Мнениеот doktordi » 16 Май 2018, 05:51

Здравей, какво те тревожи? Добре е да знаеш ,че всичко,което мислиш и си набиваш в главата , всеки страх и безпокойство водят до един дяволски кръг в който се въртиш, преодолееш ли един свой страх, ще преодолееш и всички останали, скочи с бънджи, помага.
Като се страхуваш,че ще останеш сам, действително такава реалност и предизвикваш. Повярвай, че няма да бъдеш сам, дамата ще се появи.
Ако имаш проблеми със съня, мноого ефикасно е да затвориш очи и да ги насочиш към сърцето си, следи с поглед дишането от корема нагоре през белите дробове, носа и обратно, концентрирай се само с това и тревожните мисли отлитат без да се насилваш. Прилагай това като влязат натрапчиви мисли.
Концентрирай се върху същественото.. и то е да завършиш и да търсиш работа, а пък другото ще дойде, гледай да имаш занимания и хобита.
doktordi

Re: Страдате ли от депресия? По какво разбирате?

Мнениеот Lili_gagarin » 18 Май 2018, 12:38

Чак депресия е трудно човек да си открие, или пък да се диагностицира и да си я самоизлекува. Може да има някакви там признаци, но депресията си е сериозна работа. Повечето, дето викат, че са в депресия, са загубили настроение за по-дълго време.
Lili_gagarin

Мнениеот sad » 18 Май 2018, 16:39

ако апетита ти е същия, спиш здраво и си просто уморен всичко е наред.
Аватар
sad

Мнениеот Буба Мара » 18 Май 2018, 17:12

Усещането за безсилие да си помогнеш сам. Това е много по-силно от теб самия и от усещането за ненужност, неразбраност и невписване в обществото. В добавка не можеш да изкараш един ден без да ревнеш (например). Не можеш една нощ да спиш без да се будиш (в по-добрия случай) по няколко пъти, или изобщо да не можеш да заспиш. Не можеш да изкараш един ден, в който да си изпълниш някакви стандартни неща като да станеш, да си измиеш зъбите, да хванеш автобуса, да отидеш на работа. И това просто няма как да се сбърка, когато дойде.
Аватар
Буба Мара

Мнениеот Monika_Spasova » 05 Юни 2018, 15:55

Точно, много се спекулира с липсата на настроение и вече се почва - край в депресия съм и т.н. Само че депресията е много сериозно състояние, а не е шега, както често се изкарва.
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Pipilota » 27 Юни 2018, 09:39

Депресията ми може да е в лека форма, разбирам го по нежеланието да правя каквото и да е било, ама го правя все пак, защото трябва.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Депресия липонекс със езинобел 20 съвместими ли са

Мнениеот Тензили » 13 Ное 2018, 21:00

Можели да се пие липонекс със езинобел20 съвместими ли са. Моля ако някой е пил дами договори. Ще съм ви благодарна.
Тензили

Депресия и разстройства на настроението - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 17 Яну 2019, 10:01

В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с афективните разстройства. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на този проблем. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Афективните разстройства се характеризират със сериозна промяна в настроението, която причинява нарушаване на ежедневните дейности. Въпреки че съществуват много различни подтипове, основно разстройствата на настроението се класифицират на депресивни, маниакални и биполярни. В допълнение към типа и подтипа на настроението, разстройствата също се различават по интензивност и тежест.

Депресивното разстройство е значимо медицинско състояние, което може да засегне много области от живота Ви. То повлиява настроението и поведението, както и различни физиологични функции, като сън. Хората, страдащи от депресия, често губят интерес към дейности, които преди са им доставяли удоволствие, и имат проблеми с ежедневните дейности. Други симптоми, придружаващи депресията, са тревожност, раздразнителност, умора и липса на енергия, затруднения в концентрацията, проблеми с паметта, социална изолация, намален или повишен апетит, чувство за вина и безполезност, ниско самочувствие, сексуални проблеми, мисли за смърт и самоубийство. Медикаменти, психотерапия и други терапевтични подходи могат ефективно да излекуват хората с депресивно разстройство.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Мнениеот Стефи Колева » 22 Фев 2019, 16:11

Не знам дали е чак депресия, защото тя си е състояние, което изисква лечение от специалист. Обаче съм изпадала в "дупки" и усещането е че съм най-самотния човек на света. Не ми се излиза, не ми се говори с почти никой. Добре че успявам да изплувам от тези си състояния.
Стефи Колева

ПредишнаСледваща

Назад към Психология, психиатрия и сексология