Ефективни народни рецепти и съвети при запек и лениви черва

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Как да се отърва от запека завинаги?

Мнениеот Jully » 19 Авг 2016, 12:10

караколеват написа:
Jully написа:Добре, но може ли пък всеки ден да ядеш супа.... само и само да нямаш запек. Трябва да има някакво решение, което да не е свързано с това яж супа с повече олио. Според мен включването просто на някои храни може да е от значение, разнообразието, а не еднообразието. То и по лъжица зехтин да се пие сутрин,м без други промени би имало ефект :)

Супа ли?не съм споменавала никаква супа!мед и кокосово масло,консистенцията е като мед и краве масло!

Явно сме писали по едно и също време, имах предвид по-предните постове, които само съветват консумацията на супа. :))
Аватар
Jully

Мнениеот караколеват » 19 Авг 2016, 12:15

Jully написа:
караколеват написа:
Jully написа:Добре, но може ли пък всеки ден да ядеш супа.... само и само да нямаш запек. Трябва да има някакво решение, което да не е свързано с това яж супа с повече олио. Според мен включването просто на някои храни може да е от значение, разнообразието, а не еднообразието. То и по лъжица зехтин да се пие сутрин,м без други промени би имало ефект :)

Супа ли?не съм споменавала никаква супа!мед и кокосово масло,консистенцията е като мед и краве масло!

Явно сме писали по едно и също време, имах предвид по-предните постове, които само съветват консумацията на супа. :))

:))лек ден
караколеват

Мнениеот Yunona » 19 Авг 2016, 12:42

fawla написа:Много се надявам, ако някоя от вас е успяла да се справи със запека завинаги да сподели какъв е бил нейният метод, знам,че доброто за едно не е добро за всички, но все не се знае кога може да бъде от полза и за мен. :scratchheadblue:

Всичко, което описваш, ми е до болка познато. Така бях от дете, та чак докъм 36-37 години.
Споделяла съм в този форум, наистина НЯМАШЕ СРЕДСТВО, което да не съм опитала. Винаги съм обичала плодовете и зеленчуците, но ядях и много месо и млечни продукти (и в двете хранителни групи няма никакви фибри).
Докато не осъзнах, че истината е една и тук вече я казаха - пълна промяна на хранителния режим. Драстично намалих месото, впоследствие и млечните продукти. Компенсирах с увеличаване на пресните и задушените/печените зеленчуци, разнообразие от бобови и зърнени храни, овесени ядки и трици. Всичко се случи от самосебе си :) Вече години наред всяка сутрин съм "часовник".
Оказа се много просто: фибри, вода, умерена, но редовна физическа активност. Освен това е добре да не се пропуска хапване, да се пие вода сутрин на гладно (може топла с лимон и мед) и в рамките на физическата активност да се включват упражнения за коремната зона - преси, извивки и т.н. Системата е простичка, но стане ли режим на живот, резултатите са зашеметяващи. Само който не е страдал от това, не може да си представи радостта от преодоляването на проблема :)
Yunona

Мнениеот Ваня Стойчева » 19 Авг 2016, 12:51

На мен нищо не мога да кажа, че ми помага. Месец съм добре, месец два зле. Ям сутрин плодове, пия по много вода на ден, а следобед си хапвам някой плод също. Обядът ми често е от салата. И няма ефект. Месо ям много рядко, млечни също. Единствено, ако салатата мие с маруля има ефект, ако е краставици и домати - никакъв шанс. :roll:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот dessiblond » 02 Сеп 2016, 14:33

Ваня Стойчева написа:На мен нищо не мога да кажа, че ми помага. Месец съм добре, месец два зле. Ям сутрин плодове, пия по много вода на ден, а следобед си хапвам някой плод също. Обядът ми често е от салата. И няма ефект. Месо ям много рядко, млечни също. Единствено, ако салатата мие с маруля има ефект, ако е краставици и домати - никакъв шанс. :roll:

А бобови и зърнени храни ядеш ли? Може те да са ти в недостиг. Иди на лекар. Мен ми е малко чудно как само на плодове и салати караш и пак имаш проблем с изхождането :shock: !
dessiblond

Мнениеот pravilno » 08 Сеп 2016, 15:19

И мен ми е малко чудно, но организъм, възможно е. Може би е подходящо със специалист по храненето да се консултира човек и така да реши тези проблеми.
pravilno

Мнениеот penelopa » 15 Сеп 2016, 14:23

Аз пиех едни лекарства за анемия, които ме караха нормално и без проблеми да ходя до тоалетната. Спрях ги и сега често съм запечена. Чудя се защо така се получи? Надявам се пак да се нормализирам.
penelopa

Re: Знаете ли колко бързо се усвояват различните храни? А съобразявате ли с това храненето си?

Мнениеот iwoni » 16 Сеп 2016, 14:19

Не ми изглежда удачно да се пие пробиотик под път и над път. Все пак трябва да има малко обща култура за различните храни как се отразяват на стомаха, а не да пие пробиотици, за да потушаваме проблемите след това.
iwoni

Мнениеот Krum » 19 Сеп 2016, 12:55

Майка ми имаше големи проблеми с тоалетната, щом аз чак съм разбрал, а тя си е възрастна жена, вече не й работи така добре метаболизма. Хапва си овесени ядки с чия всеки ден и е доволна.
Аватар
Krum

Мнениеот black » 19 Сеп 2016, 13:01

Овесените не запичат ли? Чувал съм, че вода, в която са били накиснати овесени ядки, се пие при разстройство. Или бъркам нещо :roll: ?
black

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар