fawla написа:Много се надявам, ако някоя от вас е успяла да се справи със запека завинаги да сподели какъв е бил нейният метод, знам,че доброто за едно не е добро за всички, но все не се знае кога може да бъде от полза и за мен.

Всичко, което описваш, ми е до болка познато. Така бях от дете, та чак докъм 36-37 години.
Споделяла съм в този форум, наистина НЯМАШЕ СРЕДСТВО, което да не съм опитала. Винаги съм обичала плодовете и зеленчуците, но ядях и много месо и млечни продукти (и в двете хранителни групи няма никакви фибри).
Докато не осъзнах, че истината е една и тук вече я казаха - пълна промяна на хранителния режим. Драстично намалих месото, впоследствие и млечните продукти. Компенсирах с увеличаване на пресните и задушените/печените зеленчуци, разнообразие от бобови и зърнени храни, овесени ядки и трици. Всичко се случи от самосебе си :) Вече години наред всяка сутрин съм "часовник".
Оказа се много просто: фибри, вода, умерена, но редовна физическа активност. Освен това е добре да не се пропуска хапване, да се пие вода сутрин на гладно (може топла с лимон и мед) и в рамките на физическата активност да се включват упражнения за коремната зона - преси, извивки и т.н. Системата е простичка, но стане ли режим на живот, резултатите са зашеметяващи. Само който не е страдал от това, не може да си представи радостта от преодоляването на проблема :)