01 Юни 2019, 11:34
Liliasenova94 написа:Здравейте
От месец страдам от прекомерно изпотяване ( хиперхидроза) на стъпалата, дланите и подмишниците. Започва от събуждането и продължава до 9ч вечерта, като се влоши. Преди беше от 12-5
Моля за съвет - кръвтата картина ми е в норма, приемах три пъти антибиотици през изминалите 3 месеца заради синузит.
Прекратих сесия от антидепресанти 5 месеца - октомври - февруари.
Възможно ли е да е вегетативно смущение?
01 Юни 2019, 11:40
diana-andreeva написа:Последните ми изследвания на щит. жлеза от миналия месец са:
01 Юни 2019, 12:40
Dr Stella Yordanova написа:diana-andreeva написа:Последните ми изследвания на щит. жлеза от миналия месец са:
Уважаема diana-andreeva,
оплакванията Ви не са свързани с щитовидната жлеза. Заболяването на щитовидната жлеза е добре компенсирано. Причината е от друго естество.
04 Юни 2019, 06:57
diana-andreeva написа:Какво имате предвид под това, че заболяването на щитовидната жлеза (Хашимото) е добре компенсирано? Каква е според Вас причината и къде може да се търси след като съм посетила различни специалисти, както съм описала във въпроса си по-горе? Благодаря!
05 Юни 2019, 15:06
Dr Stella Yordanova написа:diana-andreeva написа:Какво имате предвид под това, че заболяването на щитовидната жлеза (Хашимото) е добре компенсирано? Каква е според Вас причината и къде може да се търси след като съм посетила различни специалисти, както съм описала във въпроса си по-горе? Благодаря!
Уважаема diana-andreeva,
вие приемате Еутирокс, което е лечение на хипотиреоидизъм, т.е. намалена функция на щитовидната жлеза. Тиреоидитът на Хашимото е една от честите причини за хипотиреоидизъм. Последното ТСХ е в референтни граници, което показва, че лечението е довело до нормализирането му.
Вие сте се срещали с много лекари, които са Ви дали насоки които да следвате. Без да съм Ви преглеждала няма как да предположа какъв е проблема.
06 Юни 2019, 16:29
07 Юни 2019, 18:18
diana-andreeva написа:Според ендокринолог последното TSH не е в реф. граници, тя ми обясни, че трябва да е до 2,5, а при мен е 3,85. Увеличи ми дозата на Еутирокс на 37,5мг и каза да го пия така до края на месеца. Но според нея проблема ми с дишането (недостига на въздух, прозяването, недсостиг на въздух докато говоря и се храня), оригването постоянно, болките в гърба при хранене, изтощението и безсилието, лошия сън не се дължали на Хашимото. А Вие мислите ли, че има връзка със заболяването Хашимото?
07 Юни 2019, 18:33
Раллиа написа:Добър ден! Бихте ли ми казали, моля при тсх 2.600 /0.27-4.20/, дали 50 мг л-тироксин на ден е правилна доза? Досега така го пия. И анти тпо е 230.29 /0-34/. Опасно ли е? За него ям по 2 бразилски ореха, но явно трябва да ги заменя със селеногин? Очите ми са много подпухнали, възможно ли е да е от заболяването? Дори левият ми клепач се затвори наполовина. Бях при невролог и очен лекар. Казаха, че проблемът не е за тях.
Предварително благодаря за отделеното време и консултация! Поздрави!
11 Юни 2019, 12:11
Dr Stella Yordanova написа:diana-andreeva написа:Според ендокринолог последното TSH не е в реф. граници, тя ми обясни, че трябва да е до 2,5, а при мен е 3,85. Увеличи ми дозата на Еутирокс на 37,5мг и каза да го пия така до края на месеца. Но според нея проблема ми с дишането (недостига на въздух, прозяването, недсостиг на въздух докато говоря и се храня), оригването постоянно, болките в гърба при хранене, изтощението и безсилието, лошия сън не се дължали на Хашимото. А Вие мислите ли, че има връзка със заболяването Хашимото?
Уважаема diana-andreeva,
в предишните постове изразих мнението, че оплакванията Ви не са свързани с проблема с щитовидната жлеза. Не знам какви са индивидуалните Ви цели за ТСХ за да дам съвет дали да променяте дозата или не.
13 Юни 2019, 07:01
diana-andreeva написа:Целите при болни от Хашимото, не само при мен, са към TSH в оптимални стойности (1 - 2,5), както и FT4, FT3 към горни референтни стойности и антитела ТАТ и МАТ в норма. Какво ще ми препоръчате във връзка с това? Някакви хранителни добавки и промяна в начина на хранене?