rosi_hey написа:Здравейте,преди няколко години приемах елтироксин но после го спрях след медицинска консултация.От август месец имам проблеми почти целият август имах менструално кървене и изследванията на TSH бе 3,45,fT4 16,44.Нямах оплаквания но сега ноември месец нямам менструация и гинеколожката ми изписа прогестерон за 7 дни по 2 на ден.Възможно ли е да има връзка между проблем със щитовидната жлеза и гинекологичният проблем.
Диана Димитрова 1994 написа:Здравейте искам да попитам до колко една лаборатория може да сгреши иследване. TSHR/ TRAK 4.88 при реферинтни стойности 0.00-1.75. Докторката каза, че неможе да са верни.
Dr Stella Yordanova написа:Radostina.hristova написа:Стойностите са:
TSH - 2.07
FT4 - 14.5
Според лекар, FT4 е с ниска стойност за бременна...
Уважаема Radostina.hristova,
не мисля, че има основания да се стартира лечение. Не сте написали нито мерни единици, нито референтни граници за изследванията. Според стойността която цитирате мисля, че би трябвало да е в референтни граници. Препоръчвам да контролирате хормоните след 20 дни и така да се прецени необходимост от лечение.
Radostina.hristova написа:Здравейте! Отново пуснах изследвания. Това са стойностите. Има ли нещо притеснително? Нормални ли са стойностите за бременна в 7 месец?
bonka.gruicheva написа:Здравейте д-р Йорданова с отстранена щитовидна жлеза съм и започнах да пия Л-тироксин 75mg, но много ми присъхва гърлото и постоянно ме кара да кашлям.Възможно ли е да е от дозировката на Л-тироксина
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта