Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Мирослава Досева-белодробни и сърдечни заболявания

25 Яну 2012, 15:41

krisi.krusteva написа:Здравейте!
От няколко дни вдигам кръвно и ми става много лошо!На 20 години съм и до сега кръвното ми е било нормално,но от 1 седмица варира между 150/160 на 85/90 в следствие на което се чувствам доста зле!Личният ми лекар ми каза да пия мента,глог и валериан и че ми няма нищо,но според мен не е така! На какъв лекар трябва да отида за да разбера от какво е ?

Здравейте krisi.krusteva,

Повишаване на артериалното налягане над 140/90mmHg в период от една седмица е смущаващ факт, на който трябва да се обърне внимание и да се търси причина, особено във вашия случай - млада възраст!
Причините могат да бъдат най-различни. Най-често това са:
Психо-емоционален стрес- натоварване на работното място и/или в университета (изпити), в семейството и др.;
Употребата на някои медикаменти - контрацептиви, хапчета за отслабване, противогрипни и противоалергични лекарства, психостимуланти и др.;
Грешки в диетата - употребата на големи количества сол, алкохол, цигари;
Бременност;
Липсата на физическа активност;
Наднормено тегло
или затлъстяване;
Наследствена обремененост за артериална хипертония;
Наличието на друго заболяване, което от своя страна води до високи стойности на артериалното налягане (например - бъбречно заболяване, хормонални нарушения -щитовидна жлеза, надбъбречни жлези???)
Съветвам ви да се консултирате с кардиолог или отново с личния ви лекар, ако намирате поне една от изброените погоре причини, за да намерите отговор и подходящо лекарство за вашата ситуация!

Д-р Мирослава Досева

07 Фев 2012, 14:36

Здравейте Д-р Досева
имам син на 2г3м и ходи на ясла от както навърши 1г. Досега не сме се разболявали дори мога да кажа че сме единственото дете което е редовно ходи на ясла. Но на 20.11/събота/ в 3,30ч сутринта той вдигна температура 39,4. Такава не сме вдигали от имунизацията ни със Синфлурикс от която имаме направени 3 приема. Дадох му Нурофен и я свалихме до нормалната. По принцип аз не давам нищо за температура до 39.И така на всеки 5часа той вдигаше такава температура и я смъкваше като нямаше никакви други симптоми. През останалото време беше като здрав. Включих Belladonna 9CH и Инфлуцид по 2табл. на 2часа. Имуностимуланта ни е Енгистол като редувам всеки месец различен Цитросепт джуниър, Изопринозин. На 23.11 /сряда/ започна да се закашля суха гърлена кашлица. Пръсках му Тантум Верде за деца и му давах сироп Ен Ти Тус. На следващият ден кашлицата се увеличи и започна да губи гласа си и да получава пристъпи на кашлица като стигаше до повръщане. Започнах да му давам по 2табл. на 2 часа Хомеовокс , Spongia tosta-5 CH -5зрънца на всеки пристъп, Apis mellifica -9CH - 5зрънца през 15мин, Poumon histamine 15 CH - 5зрънца вечер, мед с настърган лук. Така гласът ни започна да се възвръща а и от сряда нямахме вече температура. Същевременно научих че цялата ни ясленска група е била болна и никой не ходел на ясла, а и в интернет прочетох за вируса който върлува в момента затова се успокоих че се оправяме. След което ходихме на педиатър който изрази съмнение за пневмония и ни изпрати на снимка. На резултата от изследването пише: Уголемени и ретуширани хилуси двустранно с паракардиално воалиране на паренхила / не се разчита добре/ в ляво. Данни за начален възпалителен инфилтративен процес в ляво. Педиатърът ни изписа:АБ Аугментин, сироп Вентолин, и сироп Флудитек, каза че е бактериална инфекция само от снимката без дори да ни направят кръвни изследвания.Аз не купих АБ .Направих кръвни изследвания ХЕМАТОЛОГИџ/HEMATOLOGY Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод
ПКК 25 показателя
WBC H 24.13 G/L 3.5 - 10.5; новородени: 10.0 - 26.0; 3м. - 6г.: 6.0 - 15.0; 10г. - 12г.: 4.5-13.0
Neu# H 17.76 2.00-7.00
LYM# H 4.66 G/L 1.2 - 3.9
Mon# H 1.62 G/L 0.12 - 1.20
Eos# 0.07 0.02 - 0.50
Bas# 0.02 G/L 0.0 - 0.10
Neu % H 73.6 % 50-70%
LYM% L 19.3 % 20.0 - 45.0
Mon% 6.7 % 3.0 - 12.0
Eos% 0.3 % 0.05 - 5.0
Bas% 0.1 % 0.0 - 1.0
RBC 4.75 T/L 3.9 - 6.2; новородени: 4.0 - 6.0; 3 мес. - 12 год. 3.5 - 5.5
HGB 116 g/L мъже 130.0 - 178.0; жени 115.0 - 160.0; новородени 125.0 - 205.0; 3 мес. - 12 год. 95.0 - 145.0
HCT 35.5 L/L 35.5 - 54.0; новородени: 39.0 - 64.0; 3м. - 12г.: 35.0 - 45.0
MCV L 74.7 fl 78.0 - 100.0
MCH L 24.4 pg 26.0 - 34.0
MCHC 327 g/L 320.0 - 360.0
RDW-CV 14.5 % 10.0 - 17.0
RDW-SD 42.2 % 28.0 - 58.5
PLT H 527 G/L 100 - 450; новородени - 12г.: 150-500;
MPV 6.9 fL 6.5 - 12.0
PDW 15.3 fl 6.3 - 18,6
PCT 0.36 0.100 - 0.450
P-LCC 67 G/L 30.0 - 90.0
P-LCR 12.8 % 11.0 - 45.0
СУЕ/ERS H 20 mm/h
C-реактивен протеин/CRP H 7.0 mg/l 0.0-5.0
Носен и гърлен секрет чисти
Така след тази диагноза започнах със сиропа Мукосолван за деца, Флудитек инхалации с физ.разтвор и вентолин и компреси с извара за 3 дни детето ми спря да кашля. Заведох го на завеждащ детско отделение в Разград прегледани обстойно извода беше че детето е напълно здраво. Пуснах го на ясла и така без никакви закашляния или сополи до 05,01,2012 когато започна отново да се закашля. Някои от децата в групата не спираха да кашлят. Започнахме отново с компресите. сиропите и инхалациите. След преглед с завеждащ детско отделение заключението беше начална вирусна инфекция. Бяхме с влажна кашлица която за 4 дни се изчисти. Отново отидохме на ясла. Бяхме два дни и кашлицата започна отначало. Пуснах отново кръвни изследвания утайка - 6, реактивен протеин 2,68, всички други показатели в норма. Носен и гърлен секрет чист. Така отново се справихме с влажната кашлица със предписани сиропи Флудитек и Еуреспал, инхалации с физ. разтвор и лайка. Преди седмица отново здрави отидохме на ясла изкарахме 4 дни и на петият ден започна отново влажна кашлица спи спокойно без да кашля нямаме сополи поне не видими и температура, храни се много добре и не спира да тича в къщи. Вече незнам какво да правя. За имунната система давам Сироп от черен бъз, Енгистол, Умкалор и Есбиритокс капки, и много цитрусови плодове.Моля Ви за съвет на какво се дължи тази честа влажна кашлица и какво да правя?

Благодаря предварително!

08 Фев 2012, 02:14

линда написа:Здравейте Д-р Досева
имам син на 2г3м и ходи на ясла от както навърши 1г. Досега не сме се разболявали дори мога да кажа че сме единственото дете което е редовно ходи на ясла. Но на 20.11/събота/ в 3,30ч сутринта той вдигна температура 39,4. Такава не сме вдигали от имунизацията ни със Синфлурикс от която имаме направени 3 приема. Дадох му Нурофен и я свалихме до нормалната. По принцип аз не давам нищо за температура до 39.И така на всеки 5часа той вдигаше такава температура и я смъкваше като нямаше никакви други симптоми. През останалото време беше като здрав. Включих Belladonna 9CH и Инфлуцид по 2табл. на 2часа. Имуностимуланта ни е Енгистол като редувам всеки месец различен Цитросепт джуниър, Изопринозин. На 23.11 /сряда/ започна да се закашля суха гърлена кашлица. Пръсках му Тантум Верде за деца и му давах сироп Ен Ти Тус. На следващият ден кашлицата се увеличи и започна да губи гласа си и да получава пристъпи на кашлица като стигаше до повръщане. Започнах да му давам по 2табл. на 2 часа Хомеовокс , Spongia tosta-5 CH -5зрънца на всеки пристъп, Apis mellifica -9CH - 5зрънца през 15мин, Poumon histamine 15 CH - 5зрънца вечер, мед с настърган лук. Така гласът ни започна да се възвръща а и от сряда нямахме вече температура. Същевременно научих че цялата ни ясленска група е била болна и никой не ходел на ясла, а и в интернет прочетох за вируса който върлува в момента затова се успокоих че се оправяме. След което ходихме на педиатър който изрази съмнение за пневмония и ни изпрати на снимка. На резултата от изследването пише: Уголемени и ретуширани хилуси двустранно с паракардиално воалиране на паренхила / не се разчита добре/ в ляво. Данни за начален възпалителен инфилтративен процес в ляво. Педиатърът ни изписа:АБ Аугментин, сироп Вентолин, и сироп Флудитек, каза че е бактериална инфекция само от снимката без дори да ни направят кръвни изследвания.Аз не купих АБ .Направих кръвни изследвания ХЕМАТОЛОГИџ/HEMATOLOGY Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод
ПКК 25 показателя
WBC H 24.13 G/L 3.5 - 10.5; новородени: 10.0 - 26.0; 3м. - 6г.: 6.0 - 15.0; 10г. - 12г.: 4.5-13.0
Neu# H 17.76 2.00-7.00
LYM# H 4.66 G/L 1.2 - 3.9
Mon# H 1.62 G/L 0.12 - 1.20
Eos# 0.07 0.02 - 0.50
Bas# 0.02 G/L 0.0 - 0.10
Neu % H 73.6 % 50-70%
LYM% L 19.3 % 20.0 - 45.0
Mon% 6.7 % 3.0 - 12.0
Eos% 0.3 % 0.05 - 5.0
Bas% 0.1 % 0.0 - 1.0
RBC 4.75 T/L 3.9 - 6.2; новородени: 4.0 - 6.0; 3 мес. - 12 год. 3.5 - 5.5
HGB 116 g/L мъже 130.0 - 178.0; жени 115.0 - 160.0; новородени 125.0 - 205.0; 3 мес. - 12 год. 95.0 - 145.0
HCT 35.5 L/L 35.5 - 54.0; новородени: 39.0 - 64.0; 3м. - 12г.: 35.0 - 45.0
MCV L 74.7 fl 78.0 - 100.0
MCH L 24.4 pg 26.0 - 34.0
MCHC 327 g/L 320.0 - 360.0
RDW-CV 14.5 % 10.0 - 17.0
RDW-SD 42.2 % 28.0 - 58.5
PLT H 527 G/L 100 - 450; новородени - 12г.: 150-500;
MPV 6.9 fL 6.5 - 12.0
PDW 15.3 fl 6.3 - 18,6
PCT 0.36 0.100 - 0.450
P-LCC 67 G/L 30.0 - 90.0
P-LCR 12.8 % 11.0 - 45.0
СУЕ/ERS H 20 mm/h
C-реактивен протеин/CRP H 7.0 mg/l 0.0-5.0
Носен и гърлен секрет чисти
Така след тази диагноза започнах със сиропа Мукосолван за деца, Флудитек инхалации с физ.разтвор и вентолин и компреси с извара за 3 дни детето ми спря да кашля. Заведох го на завеждащ детско отделение в Разград прегледани обстойно извода беше че детето е напълно здраво. Пуснах го на ясла и така без никакви закашляния или сополи до 05,01,2012 когато започна отново да се закашля. Някои от децата в групата не спираха да кашлят. Започнахме отново с компресите. сиропите и инхалациите. След преглед с завеждащ детско отделение заключението беше начална вирусна инфекция. Бяхме с влажна кашлица която за 4 дни се изчисти. Отново отидохме на ясла. Бяхме два дни и кашлицата започна отначало. Пуснах отново кръвни изследвания утайка - 6, реактивен протеин 2,68, всички други показатели в норма. Носен и гърлен секрет чист. Така отново се справихме с влажната кашлица със предписани сиропи Флудитек и Еуреспал, инхалации с физ. разтвор и лайка. Преди седмица отново здрави отидохме на ясла изкарахме 4 дни и на петият ден започна отново влажна кашлица спи спокойно без да кашля нямаме сополи поне не видими и температура, храни се много добре и не спира да тича в къщи. Вече незнам какво да правя. За имунната система давам Сироп от черен бъз, Енгистол, Умкалор и Есбиритокс капки, и много цитрусови плодове.Моля Ви за съвет на какво се дължи тази честа влажна кашлица и какво да правя?

Благодаря предварително!

Здравейте линда,

От подробната информация, която сте ми написали, разбирам че сте една мила и грижовна майка, която иска и търси най-доброто за своето дете!
Аз не съм педиатър, но все пак мога да ви изкажа мнението си!

За ранната детска възраст е характерна "незряла" имунна защита. Есенно-зимният период (свързан с вирусни инфекции) и попадането на децата в детски колективи (предаване на инфекциите по въздушно-капков път) са едно от обясненията при често боледуващите деца.
Ясно е, че вашето дете е било в контакт с други болни деца и така се е предала вирусната инфекция, която в последствие е преминала в бактериална (високи левкоцити, СУЕ, CRP и т.н, рентгенова снимка), оттам влажна кашлица и евентуално съмнение поне за бронхит, щом лекаря е предложил лечение с антибиотик. Всички лекарства, които сте дали - хомеопатичните, лекарствата за кашлица и за имунната система са изиграли своята роля. Ако обаче, бактерията не е унищожена, а "дреме" в белите дробове и при една отслабена имунна система след боледуване се "събуди", може да служи като обяснение за честата влажна кашлица, т.е. ако не е до излекувано детето. Изследването-носен и гърлен секрет, което вие сте направили, доказва че няма причинител в носа и гърлото, но за белия дроб се прави микробиологично изследване на храчка (не знам вашето дете, дали може да отделя или ги преглъща).
Другата най-честа причина за кашлица (но без храчки) в тази възраст при децата, освен инфекциите, са алергиите.

Моят съвет към вас е да изберете педиатър, на който да се доверите за лечението на вашето дете. Ако желаете да лекувате детето си и предимно с хомеопатия, също трябва да се доверите на опитен хомеопат, който да ви насочва за правилния избор на медикаменти в точната дозировка и разреждане.
Освен това, може да се обръщате и към нашия консултант във форума за въпроси, относно вашето дете д-р Галина Кисьова.
Разбира се, ако имате възможност, би било добре, да отделите временно детето от тази среда, докато трае грипната епидемия или отмине зимния сезон, за да се стабилизира имунната система и да има едно време на почивка.
На ЛС ще ви изпратя още малко информация затова как да укрепите имунитета на детето си.

С пожелание за здраве,
Д-р Мирослава Досева

17 Фев 2012, 22:20

Здравейте! Дядо ми има заболяването ХОББ и в последствие и проблеми със сърцето.Лежа 10 дни в болница,пие необходимите хапчета но положението става по-зле.Има липса на апетит и липса на енергия.Можем ли да му помогнем по някакъв начин?
Благодаря

20 Фев 2012, 17:17

silvenatodorova написа:Здравейте! Дядо ми има заболяването ХОББ и в последствие и проблеми със сърцето.Лежа 10 дни в болница,пие необходимите хапчета но положението става по-зле.Има липса на апетит и липса на енергия.Можем ли да му помогнем по някакъв начин?
Благодаря

Здравейте silvenatodorova,
Извинявайте за забавянето ми с отговора на вашия въпрос!

ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест) е заболяване на белите дробове, което се характеризира с бавна, но прогресираща обструкция (запушване) на дихателните пътища. Най-често заболяването е с остра изява през есенно-зимните месеци и предполагам затова се е наложило болнично лечение (за овладяване на клиничните симптоми - задух, кашлица с обилно отделяне на храчки и т.н), а и в комбинация със заболявания на сърцето, състоянието на дядо ви се е усложнило (може би високо кръвно налягане, сърдечна недостатъчност ???).
Освен задължителните лекарства, които трябва да приема, за да се чувства добре, бих препоръчала употребата на хранителни добавки, които да повлияят липсата на апетит и енергия и да повишат устойчивостта на имунната система към инфекции. Това могат да бъдат витамини, мултивитамини и минерали; пчелно млечице (богато на белтъци, мазнини, въглехидрати, минерални соли, витамини и минерали, микроелементи, желязо, албумини и глобулини и др.); жен шен (популярен от Китайската медицина като тонизиращо, стимулиращо и общо укрепващо средство); или синьо-зелени водорасли (Организмът разпознава хранителните вещества във водораслите като храна, поради което се усвояват лесно. Те са много богати на хранителни вещества, което означава, че организмът конвертира почти всичко от тях в енергия. Те са напълно смилаеми и високо усвоими, почти целите и най-важното, че са от ПРИРОДАТА, а не изкуствени!).
Освен това има подходящи хомеопатични медикаменти (Например: Phosphorus 15CH за сърдечна недостатъчност би помогнал и Phellandrium 5CH за хроничния бронхит, когато е в остра проява), които могат да помогнат при ХОББ и сърдечни заболявания. Най-добрият вариант е да се консултирате с лекар хомеопат, който ще прегледа дядо ви и ще избере правилните лекарства за неговия случай.

Надявам се да съм ви била полезна!
Д-р Мирослава Петрова-Досева

23 Фев 2012, 12:15

Здравейте, д-р Петрова-Досева,
Извинявам се предварително, ако питането ми не е в правилната тема.
Та по същество.Жена съм, на 32г, 176см висока, 73кг.От май месец миналата година имам проблеми с глезените - подуват се ужасно много, като първоначално левият ми глезен беше по-отекъл от десния и то главно в областта зад кокалчето.В последствие отокът се ''разпредели'' равномерно по двата крака.Подувам се до толкова, че не ми се виждат кокалчетата на глезените и няма промяна нито сутрин, нито вечер.Единствено, когато правя физически упражнения подуване спада малко, т.е. от вид на изкълчени, глезените ми преминават в състояние на пълни с течност.Не ме болят, с изключение на лятото, когато ми се наложи да пътувам дълго време седнала и тогава имах чуството, че краката ми горят и ще се пръснат.
Личната ми лекарка ми направи какви ли не изследвания, на кръв, урина, хормони(тиреоиден),,ЕКГ при които единственото обезпокоително и показателно беше - еозинофили - 6 ; белтък в кръвта - 82.До тук без никакво лечение или диагноза.Единствено ми бяха изписани някакви лекарства за алергия, които не съм пила, по простата причина, че алергия не знам как се диагностицира ей така, без доп. изследвания.
Отделно от това, ми се наложи да си правя мед. изследвания свързани с общото ми състояние и свързани със съдържание на захар, белтък и венерически болести, както и рентгенова снимка на бял дроб - всичко е наред.Нямам и ''повърхностни вени''
Още малко история - от около две години имам едни миниатюрни кръвоизливчета по ръцете, които са точковидни и приличат на спукани капиляри.По тялото отпред на гърдите имам също такива червени образувания, приличащи по-скоро на червени релефни пъпки.Преди 5 години пък имах някакво белодробно заболяване, диагностицирано като трахеобронхит, но явно неизлекувано, защото все още си отделям гъсти, желеобразни (?) храчки. Пушачка съм и от няколко години пия само нес-кафе, и водя заседнал начин на живот,ако има значение.
Простете лаишките ми обяснения,дано сте разбрали поне част от това, което се опитвам да обясня и ще съм Ви искрено благодарна за някакъв отговор!

05 Мар 2012, 00:14

azzura написа:Здравейте, д-р Петрова-Досева,
Извинявам се предварително, ако питането ми не е в правилната тема.
Та по същество.Жена съм, на 32г, 176см висока, 73кг.От май месец миналата година имам проблеми с глезените - подуват се ужасно много, като първоначално левият ми глезен беше по-отекъл от десния и то главно в областта зад кокалчето.В последствие отокът се ''разпредели'' равномерно по двата крака.Подувам се до толкова, че не ми се виждат кокалчетата на глезените и няма промяна нито сутрин, нито вечер.Единствено, когато правя физически упражнения подуване спада малко, т.е. от вид на изкълчени, глезените ми преминават в състояние на пълни с течност.Не ме болят, с изключение на лятото, когато ми се наложи да пътувам дълго време седнала и тогава имах чуството, че краката ми горят и ще се пръснат.
Личната ми лекарка ми направи какви ли не изследвания, на кръв, урина, хормони(тиреоиден),,ЕКГ при които единственото обезпокоително и показателно беше - еозинофили - 6 ; белтък в кръвта - 82.До тук без никакво лечение или диагноза.Единствено ми бяха изписани някакви лекарства за алергия, които не съм пила, по простата причина, че алергия не знам как се диагностицира ей така, без доп. изследвания.
Отделно от това, ми се наложи да си правя мед. изследвания свързани с общото ми състояние и свързани със съдържание на захар, белтък и венерически болести, както и рентгенова снимка на бял дроб - всичко е наред.Нямам и ''повърхностни вени''
Още малко история - от около две години имам едни миниатюрни кръвоизливчета по ръцете, които са точковидни и приличат на спукани капиляри.По тялото отпред на гърдите имам също такива червени образувания, приличащи по-скоро на червени релефни пъпки.Преди 5 години пък имах някакво белодробно заболяване, диагностицирано като трахеобронхит, но явно неизлекувано, защото все още си отделям гъсти, желеобразни (?) храчки. Пушачка съм и от няколко години пия само нес-кафе, и водя заседнал начин на живот,ако има значение.
Простете лаишките ми обяснения,дано сте разбрали поне част от това, което се опитвам да обясня и ще съм Ви искрено благодарна за някакъв отговор!

Здравейте azzura,
Моля, да ме извините затова, че се забавих с отговора!

Разбирам притеснението ви относно отоците - проблем, създаващ неприятно усещане, болка и неудобство от естетическа гледна точка. Без преглед и по-подробна анамнеза (разпит), не мога да се ангажирам с диагноза, но мога да ви обясня най-честите причини, водещи до появата на оток и да ви дам няколко съвета.
Отоците винаги се дължат на някаква причина. Дали това се дължи на заболяване или не е въпрос на диагностично уточняване и преценка. Обясненията или предположенията за появата им могат да бъдат много.
Например: Най-често, когато липсват данни за заболяване, това е нарушение на лимфния и/или венозен дренаж (отичане). Описаното от вас състояние ме насочва по-скоро към това. А то може да се дължи на физическа преумора и натоварване, на разширени вени, на позицията на краката през деня - стоене продължително време в право положение или в един тип поза (каква е професията ви?), на обездвижването - заседналия начин на живот (също може да е допринесъл за това състояние, щом се подобрявате от физически упражнения), след операция и т.н.; Друга причина - свръх употребата на готварска сол/консумация на солени храни (готварската сол, съдържа натрий, който в организма води до задръжка на течности, в резултат на което се увеличава обемът на даден орган или цялото тяло). Това може да се коригира - опитайте! Ако обичате солено, опитайте се да намалите употребата на сол или използвайте хималайска сол, която освен като заместител на готварската и трапезна сол, съдържа 84 минерала и микроелемента и има лечебни свойства. Спортувайте или ако нямате време, ходете пеша поне 30 минути на ден за здраве и за да подобрите притокът на кръв в долните крайници. Вечер след работа повдигайте краката на високо, отново с цел да подобрите отичането на венозна кръв, а също и може да си направите контрастни душове (обливайте краката отдолу нагоре със студена и топла вода - редуват се), които имат чудесен ефект при уморени крака и разширени вени. Може да опитате да намалите отока и с локални гелове като троксевазин гел или лиотон 1000 гел, или с крема за крака с див кестен и червени лозови листа, който също има добро действие. За лимфостазата има подходящ хомеопатичен лекарствен продукт - лимфомиозит.
Освен всичко дотук казано, обяснение за отоците може да бъде и хормонален дисбаланс. Освен щитовидната жлеза (от написаното, разбирам че при вас няма проблем), при хиперестрогенемия - т.е. при предменструален синдром (или при бременност) също е характерна задръжката на натрий, чувството за подуване, напълняване, отоци около глезените и др. Тук ви препоръчвам хомеопатичния медикамент Vipera 5CH 5гранули 3 пъти на ден в дните преди цикъл. Но тъй като проблемът при вас е от по-дълъг период, явно това не е обяснението, но поне може да се наблюдавате, кога състоянието ви се подобрява - преди, по време или след месечния цикъл.
Заболявания, протичащи с отоци са някои бъбречни и сърдечно-съдови, които надявам се след направения ви цялостен преглед и изследвания, са изключени от вашия лекуващ лекар.
Отоците от алергичен произход са също често срещани (макар че по-рядко са около глезените). Високите стойности на еозинофилите, все пак насочват за вероятна алергична компонента във момента на изследването, но те не са 100% доказателство. Може да опитате с Apis 15CH по 5 гранули дневно под езика - хомеопатичен медикамент без странични ефекти, за да видите дали ще се повлияят отоците.
Това са моите съвети. И все пак ако отоците продължават да ви притесняват, консултирайте се и с друг лекар!

С пожелание за здраве,

03 Апр 2012, 19:43

Здравейте не знам дали точно тук трябва да пиша надявам се да не съм объркала мястото.От нова година насам съм със задух ако мога така да го нарека ходих на изследвания при специалист но не откриват нищо .Правиха ми спирометрия резултатите бяха в норма.Задухът ми се появява по различно време през деня вечерно време спя спокойно ,не се провокира от миризми ,има дни които през целия ден съм добре след това пак се появява.По мои наблюдения по скоро е нещо като усещане за недостиг на въздух което ме кара да вдишвам дълбоко или пък започвам да се прозявам.Освен това получавам и сърцебиене пулса ми е доста висок -100,правиха ми и кардиограма и там няма нищо,изследвана ми е и щитовидната жлеза и от нея не е.последно ми пуснаха кръвни изследвания
WBC-6,8
GRA-48 %
LYC 49%
MON-03
RBC- 4.23
HB -13
HT-38.8
MCV -092
MCH-30.7
MCHC-33.5
RDW-05.1
PLT- 0295
MPV- 07.8
PCT-0.230%
PDW-15.4
St-0.06
Sg-0.43
Ly-0.42
Mo-0.04
Eo-0.05
Това което ме притеснява в изследванията е че показателят RDW е много нисък и PDW е повишено .Питах лекарката при която ходя тя каза че всичко е нормално ,но аз все пак искам да чуя и вашето мнение какъв може да е проблемът.Благодаря ви предварително.

05 Апр 2012, 22:31

kalina написа:Здравейте не знам дали точно тук трябва да пиша надявам се да не съм объркала мястото.От нова година насам съм със задух ако мога така да го нарека ходих на изследвания при специалист но не откриват нищо .Правиха ми спирометрия резултатите бяха в норма.Задухът ми се появява по различно време през деня вечерно време спя спокойно ,не се провокира от миризми ,има дни които през целия ден съм добре след това пак се появява.По мои наблюдения по скоро е нещо като усещане за недостиг на въздух което ме кара да вдишвам дълбоко или пък започвам да се прозявам.Освен това получавам и сърцебиене пулса ми е доста висок -100,правиха ми и кардиограма и там няма нищо,изследвана ми е и щитовидната жлеза и от нея не е.последно ми пуснаха кръвни изследвания
WBC-6,8
GRA-48 %
LYC 49%
MON-03
RBC- 4.23
HB -13
HT-38.8
MCV -092
MCH-30.7
MCHC-33.5
RDW-05.1
PLT- 0295
MPV- 07.8
PCT-0.230%
PDW-15.4
St-0.06
Sg-0.43
Ly-0.42
Mo-0.04
Eo-0.05
Това което ме притеснява в изследванията е че показателят RDW е много нисък и PDW е повишено .Питах лекарката при която ходя тя каза че всичко е нормално ,но аз все пак искам да чуя и вашето мнение какъв може да е проблемът.Благодаря ви предварително.

Здравейте kalina,

Причините за задух (недостиг на въздух) могат да бъдат най-различни.
Най-чести са тези от страна на сърцето и белия дроб, заболяването анемия и др. Именно за това са ви направили всички тези изследвания. Щом резултатите са нормални, то трябва да се търси друго обяснение.
Често усещането за недостиг на въздух може да се дължи на психогенни причини- стрес, тревога, безпокойство на работното място, в семейството и т.н. Какво ново се е случило във вашия живот след започването на 2012г.? Вие, анализирайки изминалите 3 месеца, забелязвате ли промяна в начина си на живот или на какво според вас се дължи задуха? Колко време продължава, как се подобрява състоянието ви, когато имате пристъп, имали ли сте в миналото такива прояви, имате ли алергия към нещо, някой ? нка Друга причина за проявата на задуха може да бъде алергия към нещо, с к

05 Апр 2012, 22:52

kalina написа:Здравейте не знам дали точно тук трябва да пиша надявам се да не съм объркала мястото.От нова година насам съм със задух ако мога така да го нарека ходих на изследвания при специалист но не откриват нищо .Правиха ми спирометрия резултатите бяха в норма.Задухът ми се появява по различно време през деня вечерно време спя спокойно ,не се провокира от миризми ,има дни които през целия ден съм добре след това пак се появява.По мои наблюдения по скоро е нещо като усещане за недостиг на въздух което ме кара да вдишвам дълбоко или пък започвам да се прозявам.Освен това получавам и сърцебиене пулса ми е доста висок -100,правиха ми и кардиограма и там няма нищо,изследвана ми е и щитовидната жлеза и от нея не е.последно ми пуснаха кръвни изследвания
WBC-6,8
GRA-48 %
LYC 49%
MON-03
RBC- 4.23
HB -13
HT-38.8
MCV -092
MCH-30.7
MCHC-33.5
RDW-05.1
PLT- 0295
MPV- 07.8
PCT-0.230%
PDW-15.4
St-0.06
Sg-0.43
Ly-0.42
Mo-0.04
Eo-0.05

Здравейте kalina,

Причините за задух (недостиг на въздух) могат да бъдат най-различни.
Най-чести са тези от страна на сърцето и белия дроб, заболяването анемия и др. Именно за това са ви направили всички тези изследвания. Щом резултатите са нормални, то трябва да се търси друго обяснение.
Често усещането за недостиг на въздух може да се дължи на психогенни причини- стрес, тревога, безпокойство на работното място, в семейството и т.н. Не знам на колко сте години и с какво се занимавате, имате ли някакви други заболявания.... какво ново се е случило във вашия живот след започването на 2012г.?
Вие, анализирайки изминалите 3 месеца, забелязвате ли промяна в начина си на живот? На какво според вас се дължи задуха, колко време продължава; влия е ли се от физическо усилие или се появява и в покой; как се подобрява състоянието ви, когато имате пристъп; имали ли сте в миналото такива прояви; имате ли алергия към нещо; някой от вашето семейство има ли алергия, или бронхиална астма? Използвате ли лекарства, хранителни добавки или др., ако да какви? Имали ли сте травми през тези 3 месеца, боледували ли сте от нещо в този период?
Други причини за проявата на задуха могат да бъдат: алергия, попадане на чуждо тяло в ларинкса, бронхит, пневмония, дори остър ринит, носна полипоза и др. могат да причинят недостиг на въздух.

Моят съвет е да се наблюдавате! Отговорете си на тези въпроси, описани по горе и ако задухът продължава и не се повлиява от нищо, отново потърсете лекарска помощ, за да се търси причината!

С пожелание за здраве,
Заключена
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26