05 Юли 2012, 20:03
11 Юли 2012, 01:47
ina7 написа:Здравейте,Д-р Досева ! Преди няколко месеца майка ми започна лечение поради опасение за белодробен емфизем.Направиха й 2 рентгенови снимки през 10 дни на белите дробове,след което и назначиха терапия.След 1 месец беше изпратена на мамолог(профилактичен преглед,тъй като е оперирана преди 10 години).Там също и направиха мамография на 28 май.След точно един месец поради затруднения с дишането и направиха рентгеноскопия и тъй като отхвърлиха възможността да е от дробовете,я изпратиха на ортопед,който отново я снима(снимка на гръдни прешлени в същия ден с рентгеноскопията).Интересува ме до каква степен всички тези снимки биха и навредили и има ли някакъв начин да намалим вредата.Благодаря Ви!
12 Юли 2012, 00:45
krisibg написа:Здравейите Др.Досева,Проблема ми е следния Аз сам на 14 години Бях на састезание и там се разболях пих скрежина студена кола и т.н 2 дни след това забелязвам кашлица , прибрах се от састезанието и започнах лечения започнах със силен антибиотик азитрокс, сас сироп проспан, не ми мина отидох си при личния лекар тя ме преслуша прати ме на снимка видя я и каза че няма нищо сериозно исписа ми аугментин на хапчета и някакво противоалергично лекарство и от него не ми мина също пих авипек,Та мисълта ми е вече кашлям от 2 седмици много се притеснявам какво да направя ?
12 Юли 2012, 01:09
kambanka41 написа:Здравейте др.Досева!
Дозата ми от 100 мг еутирокс се оказа силна и ТСХ падна на 0,03 от 10,44 за един месец.Имах всички симптоми на предозиране тремор изпотяване превъзбудена,лекарката ми намали дозата на 75 но пак не се чувствах добре и сама си намалих дозата на 50 мг т.е хапчето от 100 пия по половинка.Другата ми тревога е изследванията на дъщеря ми.Има проблем с цикъла-нередовен.При кръвните се установи че има завишени антитела ТАТ 165 при стойности 115 предстои ни ехограф.Иначе Тсх е 1,76 в норма и другите хормони също само един полов хормон е извън норми името не запомних но прочетох че той служи за образуването на яйциклетките.Притеснявам се детето ми да не развие Хашимото
24 Авг 2012, 14:19
24 Авг 2012, 18:06
30 Авг 2012, 02:53
black–mal4o написа:Здравейте, д-р Досева!
На 22 години съм, 55кг. (скоро не съм отслабвала драстично, ваш колега ме попита и за това) и от известно време(няколко седмици вече) имам проблем с дишането. Ходих при ваш колега в спешен кабинет, според него било на психична основа всичко, но аз не виждам причина за такъв проблем.
Всичко започна преди няколко седмици. В работата ми е много задушно и колегите ми както и аз започнаха да забелязат, че имам проблем с дишането. Вдишвам и издишам въздух, но сякаш той не ми е достатъчен и през известен интервал от време (от няколко секунди до няколко минути) изпитвам нужда да поема дълбоко въздух, но това помага само за момент и след малко пак трябва да го направя. Понякога когато се опитвам да поема въздух по този начин се стига до лека болка и стягане в областта на гърдите по скоро отляво. Нощем ми се случва да не мога да заспя или да се събудя от нужда да си поема дъх. Направи ми впечатление, че когато се прозявам, сякаш ми е по-лесно да поема желаното количество въздух.
Бях на почивка десетина дни и ми забелязах, че симптомите бяха почти изчезнали, през деня се чувствах добре, само когато лягах или ставах от сън (както инощем докато спя) чувствах отново това леко задушаване. С прибирането ми обратно вкъщи преди 2 дни симптомите се появиха отново и не са изчезвали.
Когато ходих на лекар преди почивката ме преслуша хубаво и каза че не чува проблем, направи ми екг и ме прати на белодробна снимка и там се оказа че няма нищо, за това ми предписа Thioridazin 2х1т. и каза че щяло да ми помогне, но след като прочетох листовката се отказах да го пробвам дори. Опитах с мента, глог и валериан, ако е на психична основа трябваше да ме успокои предполагам- е , не стана. Дори не мисля че е на психическа основа, защото в момента нищо не ме притеснява или тормози...
Надявам се да получа скоро отговор от вас
С уважение: Христова
11 Сеп 2012, 18:43
18 Сеп 2012, 14:15
padrito написа:Здравейте д-р Досева,
Аз съм на 30 год. и преди 3-4 месеца имах повишено кръвно налягане 160/100 . Направих си пълни изследвания ПКК и холестерол - всичко наред, ходих при кардиолог - всичко е наред, ехография на всички вътрешни органи и щит.жлеза - всичко наред. Изписаха ми седатив пс, взимах го около месец и се оправих. Сега нямам проблеми.
Въпросът ми е следния: мога ли да приемам КРЕАТИН монохидрат и има ли някаква опастност след този случай. Ходя на фитнес (любителски) от около 12 години тренирам и съм приемал и друг път протеин и креатин. От 3-4 години съм спрял тренировки, но мисля пак да спортувам. Сега съм около 75 кг, а като трнирах преди бях около 85 кг.
Благодаря Ви предварително за отговора.
08 Окт 2012, 10:23