Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
12 Фев 2012, 13:18
Преди години мислейки, че моите 48 кг са прекалено много ,и тъй като всички около мен започнаха диета на доктор Емилова реших и аз да опитам.14 дни плодове и чай с мед и още 14 захранване по програма.Да ефект имаше ,станах 43 кг и най- важното спрях честите боледувания.Незнам дали на това се дължи или не ,но е факт.Резултатите обаче не бяха за дълго.Месеци наред поддържах тия килограми ,но по късно си върнах обратно старото тегло.Сега си хапвам умерено ,понякога и повечко но ходейки на фитнес намерих баланса в това ,да не се ограничавам в храната и да поддържам едни килограми
14 Фев 2012, 18:03
Вижте днес какво открих - Житена диета.Да си призная, не съм я пробвала, но съм чувала за нея. Лично аз много обичам варено жито и предполагам няма да е проблем да се подложа на тази диета, ето и какво включва:
500 грама жито се измива добре и се вари в 2-3 литра вода, около 10-15 мин. Така свареното жито разделете в равни чаши и изяждайте по една три пъти дневно, подсладено с малко мед. Тази доза ще ви стигне за 3-4 дена. По време на диетата можете да приемате ябълки и не забравяйте да пиете много вода.
17 Фев 2012, 13:20
То малко не е сега сезона на този зеленчук, но все пак нека да вземем мерки преди идването на летния сезон когато трябва да покажем безупречна фигура. Ето и една диета с доматен сок. Първо искам да подчертая полезните свойства на доматите и влиянието им върху здравето и организма.
Киселинността на доматения сок спомага за подобряване на обмяната на веществата, от където и идва възможността диетата с доматен сок да ви помогне да отслабнете. Освен това доматите съдържат калций, калий, магнезий, мед и йод, които допълнително подпомагат добрия външен вид. Можете да чуете също така за положителното влияние на доматите върху сърцето благодарение на коктейла от витамини съдържащи се в този зеленчук.
Ето и едно примерно меню с включен доматен сок:
Закуска: 200мл. прясно приготвен сок от домати, с две филийки препечен пълнозърнест хляб, намазан с обезмаслено крема сирене.
Обяд: 200мл. сок от домати, 150гр. ориз със спанак (може да бъде заменен със зеленчуци). За десерт един банан.
Вечеря: Отново една чаша доматен сок 200мл. една пилешка пържола 100гр. гарнитура сварен ориз.
В менюто си можете да включите всичко, но не забравяйте пиенето на доматен сок!
19 Мар 2012, 18:24
Не, че някога ми се е налагало да се подлагам на диети, но пък знам едно друго за тях, за това ще споделя с вас ( с онези, които атакуват постоянно организма си с диети и пак нищо) няколко трика за да подобрите силата на диетата ви.
На първо място трябва да засилете метаболизма си, това е скоростта, с която се движат процесите в организма. Колкото ви е по-бърз метаболизма толкова по-бързо изгаряте мазнините, ето какво трябва да направите:
1) С увеличаването на мускулната маса се увеличава и обмяната на веществата. Трябва да знаете, че мъжете хабят повече калории в сравнение на жените, но пък по-трудно трупат калории. С възрастта мускулната маса намалява, а от там и се забавя метаболизма.
2) Трябва да знаете също така, че ниско мазните диети пречат за синтезирането на тиреоидните хормони, което пък е фактор за нисък метаболизъм.
3. Приема на огромно количество течности е много важно за доброто функциониране на метаболизма. Повечето процеси в организма протичат в течна среда, така че това е един от най добрите подходи към забързване на метаболизма. Дехидратирането води до стрес във функциите на всяка клетка в тялото.
20 Мар 2012, 11:10
Никога не съм спазвала диета, защото просто не ми се е налагало, но сестра ми прави наскоро 90-дневната и свали 9-10 кг някъде. После прави почивка и отново качи килца. По-важното според мен е как ще продължиш да се храниш след като ти приключи диетата. Не мисля, че е здравословно постаянно да сваляш и качваш килограми, а и съм чувала, че при по-строга диета организма изпада в стрес и започва да се запасява с хранителни вещества, като се постига обратния ефект.
Диетата за мен не означава да гладуваш, а да се храниш здравословно и да спортуваш - това е най-добрия начин да се чувстваш и да изглеждаш добре.
22 Мар 2012, 17:39
Ето една диета и от мен, в тази диета се крие тайната на бразилското дупе.Ако се спазва правилно в края на пролетта ще можете смело да покажете на цялата мъжка общественост едни наистина завидно оформени задни части,а за никого не е тайна, че мъжете умират за малки и стегнати дупета.
- ден 1 и ден 2 – по три пъти на ден се яде върдо сварено яйце с ябълка и чаша кафе;
- ден 3 – закуската е от две яйца, обядът от парче говеждо месо, а вечерята – яйце и спанак;
- ден 4 – закусвате едно яйце, обядвате варена риба с домат и вечеряте два яйца с чаша вода;
- ден 5 закусвате яйце с чаша кафе, обядвате две яйца с домат и вечерята риба на грил със зеленчуци и малко оцет;
- ден 6 – закуската отново е яйце с чаша кафе. Обядът се състои от парче говеждо месо с краставица, а вечерята от телешко месо на грил с домат;
- ден 7 – закусва се яйце с кафе, обядва се половин пиле на грим със зеленчуци и се вечеря другата половина от пилето с ябълка.
За идеално бразилски дупе диетата се спазва две поредни седмици, след което почивате една седмица и после пак до желания ефект.
29 Мар 2012, 10:57
Хайде да поставим диетите, гладуването, мизерстването и изнервянето от това, че сме гладни и дебели. Нека да видим как можем да съчетаем полезното с приятното?
6 начина за секс отслабванеЗапочнете подготовката с тоалет, грим, прическа - това ще стопи 238 калории за всеки 30 минути;

- images (1).jpg (9.36 KiB) Прегледано 4814 пъти
След като вече сте готови и излезете от дома идете на някое приятно заведение, а след това вечерта нека да продължи в някоя дискотека;Това не само, че ще запали повече страстта между вас, но и ще изгори 103 калории на всеки половин час.
Е вече всичко е готово за да преминем към съществената част - целувките;

- images (2).jpg (9.44 KiB) Прегледано 4814 пъти
Целувайки любимия човек в легнало, седнало или право положение,вие горите 68 калории за час.
Първата стъпка сме я направили, ред е да вдигнем бариерата от задръжки и да свалим дрехите, колкото по-страстно го правим толкова повече калории ще изгорите

- images (3).jpg (5.91 KiB) Прегледано 4814 пъти
Масажът – ако преди същинската част заложите на масаж, то това означава поне още 80 изгорени калории само за час. Е, те са за тези, които масажира, но удоволствието е и за двамата;
Сексът или същинската кулминация на начинанието гори 144 калории за половин час. Това обаче не е единствената положителна страна – сексът тренира мускулатурата и още нещо. Така, че моят съвет към всички, които искат да свалят излишните килограми преди идването на лятото: хванете гаджето(ако нямате, намерете едно) и правете секс. Това не само ще върне блясъка в очите ви, свежестта на кожата ви, но и ще ви осигури една прекрасна фигура за лятото. А ако това ви харесва - спортувайте
03 Апр 2012, 12:32
Аз лично никога не съм имала проблеми с килограмите, но имам много приятелки, които издевателстват над телата си гладувайки месеци наред и много често без никакъв резултат.Факторите, от които зависи теглото ни са три: диета, упражнения и гени. Когато си на 20 и да пропуснеш фитнеса не е от голямо значение тъй като метаболизма ти е сравнително бърз и успяваш да обработиш храната, но с годините това не остава така. За да имат наистина ефект диетите, които спазвате трябва да съчетавате правилно здравословното хранене и спорта. Но само ако едно от двете условия не спазиш, няма как да ти се получи добър резултат.
04 Апр 2012, 14:38
Има ли начин хем да се храним, хем да слабеем, при това без диета и лишения? Отговорът е прост:Да може! Само трябва да знаем кои храни засилват метаболизма ни до степен, при която докато ядете - горите калории.Колкото и странно да звучи е самата истина. Има храни, които толкова ускоряват метаболизма, че изгарят излишните калории колкото и да ядете. Кои са те ли?
Пълнозърнестите храни карат тялото ви да изгаря два пъти повече калории, докато ги разгражда, особено тези, които са богати на фибри – овесени ядки и кафяв ориз. Добавяйте овесени ядки към киселото си мляко за десерт, ако не ги обичате като самостоятелна закуска – добавяйте и лъжица мед, вместо захар, може да сложите и различни плодове. Много хора не харесват кафявия ориз, защото е по-твърд, но вместо да се отказвате от полезните му свойства, може да го смесвате с други видове ориз.
Друга полезна храна е крехкото месо, което докато го ядете изгаря около 30 % калории.Чистият протеин има най-висок термогенен ефект -това са пилешки гърди, пуешки гърди, дивеч, крехко червено месо, риба, миди, яйчени белтъци. Ако изядете една пилешка пържола от бяло месо, която съдържа около 300 калории, то организмът ви ще изразходва 90 калории, за да я смели.
След това се нареждат зеления чай, лещата и на последно място лютите чушки. Полезното вещество Капсацин е вещество, което дава лютивината на чушлетата, която изгаря тялото ви отвътре и калориите започват да се топят.
Добавяйте люто към храната колкото ви позволява стомахът, за да изгаряте допълнителни мазнини. Лютото обаче не се препоръчва за хора с чувствителен стомах и проблеми като язва и др.
05 Апр 2012, 09:53
По принцип зимата винаги качвам по някое друго килце

Не съм с наднормено тегло и обикновено свалянето на 2-3 килограма ме устройва напълно. Обожавам да ям картофи приготвени по всевъзможни начини и открих една 3-дневна диета, която включва една от любимите ми храни

Ако искате да свалите по-малко килограми и обичате картофи, горещо ви я препоръчвам.
Диетата е следната - 1.5 кг картофи се запичат във фурната и се разделят на 6 порции, които се разпределят за деня. Пие се много вода /2.5 - 3 л/ и алкохола напълно се изключва.
Има и други варианти на картофената диета с по-голяма продължителност, но не мога да се лиша от сладките неща за дълго време

А и не искам да отслабвам прекалено много. Да знаете, че тази диета действа пречистващо и на червата, но картофите в никакъв случай не трябва да се пържат - хапват се или варени или печени, а който ги обича с коричка, може да ги измие хубаво и да ги метне в тавата без да бели кората. Забравете подправките и солта през дните, докато правите диета или поне ги избягвайте през деня.