Не мога да заспя - хранителни добавки и трикове за добър сън

Тук е мястото за въпроси, касаещи лечение, профилактика, както и медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Как се постига качествен сън?

Мнениеот Lollipop » 15 Яну 2015, 11:16

Много е трудно, на мен също не ми е особено приятно и лесно да ставам, особено зимата, наистина на вън е тъмно и гадно и изведнъж да ставам и да тръгвам в това ужасно и студено време.
Но пък да ти кажа, ако вечер си легнеш по-рано и почетеш книга, или дори да почетеш приказка на детето, отпуснеш се и заспиш в по-приличен час, то наспиването е по-лесно после. А сутринта като ставаш - направи си кафе, облечи си топла блузка и седни на компютъра ако ти харесва, така ще се разсъниш и в офиса ще си по-свежа, отколкото ако си станала от леглото и си тръгнала, въпреки, че си се събудила по-рано.
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 15 Яну 2015, 12:27

Качествено спя, когато забравя проблемите, които нося от работа, порадвам се на къщата и семейството и след това всичко останало, лягам си в приличен час, гледам да ми се събират поне 7-8 часа сън, обикновено си лягам към 23ч. и ставам към 7ч... обаче съм забелязал, че ако не е топло у нас хич не ми се става, затова и условията извън леглото трябва да са добри. :mrgreen:
Аватар
silver933

Мнениеот Rali_hr » 15 Яну 2015, 14:02

Да не би да не са ти удобни леглото и възглавницата, това често се оказва едни от основните проблеми за некачествения сън
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Mon_ton » 15 Яну 2015, 15:59

От както започнах сутринта да правя упражнения се чувствам по-добре и не ми се спи толкова, вярно ставането още не ми е лесно но бързо успявам да се вдигна, а после живвам с тренировката. :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Rali_hr » 16 Яну 2015, 12:33

Момичета, Момичета... :) Момчета нямате ли? :)
Шегата настрана, научи се да си лягаш в един и същи час, режимът е много важен, за да се чувстваш добре.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Krum » 16 Яну 2015, 14:28

Rali_hr написа:Момичета, Момичета... :) Момчета нямате ли? :)
Шегата настрана, научи се да си лягаш в един и същи час, режимът е много важен, за да се чувстваш добре.

И аз мисля, че противоположния пол е много важен фактор :mrgreen:
Аватар
Krum

Мнениеот nadqta » 12 Май 2015, 10:08

При мен матрака се оказва особен проблем, както и възглавницата, та може да помислиш за подмяна :idea: дори и да не е на целия матрак, то поне един от тези топ матраците, сега в Кауфланд гледах, че са ги пуснали по 60 лева и то за голяма спалня :idea: иначе са над 100 :idea: :idea:
nadqta

Мнениеот luchia@marco » 26 Май 2015, 16:02

Абе трудно е, има периоди, в които каквото и да съм правила през деня, вечер заспивам, но е кошмарно, въртя се, горещо ми е, после ми е студено, сънувам кошмари... :x
luchia@marco

Мнениеот Lollipop » 26 Май 2015, 16:19

luchia@marco написа:Абе трудно е, има периоди, в които каквото и да съм правила през деня, вечер заспивам, но е кошмарно, въртя се, горещо ми е, после ми е студено, сънувам кошмари... :x

това е ужасно! Внимавай много какво правиш, през деня, опитай се да не гледаш напрягащи филми, лягай си нормално и рано и спи на хладно, това ще ти помогне за по-добър сън.
Аватар
Lollipop

Мнениеот rabotnata pchela » 27 Май 2015, 10:51

Много е гадно да не можеш да спиш, пък като сънуваш някакви луди неща е още по-ужасно! :( Не знам какво да те посъветвам, знам, че за да не сънуваш не трябва да спиш дълго време. :lol:
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Лечение, профилактика, общи здравни теми