Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Мнениеот Lisica » 05 Авг 2015, 12:50

MollyDolly написа:Добре е да се прави такова пречистване, дори и да не е с изцяло религиозна цел, то е доста ползотворно за организма, особено напролет, например!

И аз мисля, че така е по-добре. Имам предвид нека хората да си вярват във Вярата им! Но нека това да не се бърка и да не влиза в графата на диетите, двете неща са коренно различни!
Аватар
Lisica

Мнениеот Jully » 05 Авг 2015, 12:59

Все пак това е въпрос на вътрешно усещане - постите. И аз не смятам, че е редно да се бърка с диети, имате цяла година през която може да бъдете на различни диети, не е необходимо да ги свързвате с религиозния пост, който има своето значение и символика!
Аватар
Jully

Мнениеот lini_leni » 05 Авг 2015, 16:37

Jully написа:Все пак това е въпрос на вътрешно усещане - постите. И аз не смятам, че е редно да се бърка с диети, имате цяла година през която може да бъдете на различни диети, не е необходимо да ги свързвате с религиозния пост, който има своето значение и символика!

Искам да ми посочиш в колко процента от случаите това става, м? За всички е просто една диета, преди да се нахвърлят отново на месото, което не е правилно и аз съм съгласна, но си е факт, който трудно би могъл да се оспори :!:
lini_leni

Мнениеот Lollipop » 31 Авг 2015, 12:27

lini_leni написа:
Jully написа:Все пак това е въпрос на вътрешно усещане - постите. И аз не смятам, че е редно да се бърка с диети, имате цяла година през която може да бъдете на различни диети, не е необходимо да ги свързвате с религиозния пост, който има своето значение и символика!

Искам да ми посочиш в колко процента от случаите това става, м? За всички е просто една диета, преди да се нахвърлят отново на месото, което не е правилно и аз съм съгласна, но си е факт, който трудно би могъл да се оспори :!:

July е казала, че според нея не е редно да се смята поста за диета и ти казваш същото, къде е битката? Аз използвам постите, защото са някак си по-регламентирани за да се отърва от някое друго излишно килце, макар че не ми се получава, а по-скоро усещам пречистване, което май пак е достатъчно :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот exotic » 16 Ное 2015, 13:32

Е, това си е втори рунд на темата, постите започнаха - с или без вас? Аз мислих да ги започвам, ама сутринта ми беше тежка, имах нужда от айран :mrgreen:
exotic

Мнениеот Andrey » 16 Ное 2015, 13:42

exotic написа:Е, това си е втори рунд на темата, постите започнаха - с или без вас? Аз мислих да ги започвам, ама сутринта ми беше тежка, имах нужда от айран :mrgreen:

Почни с ден по-късно,какво толкова, ама като правите постите, защо ги правите, за диета или търсите опование в Бога после? 0 :mrgreen:
Аватар
Andrey

Мнениеот Yunona » 16 Ное 2015, 13:46

exotic написа:Е, това си е втори рунд на темата, постите започнаха - с или без вас? Аз мислих да ги започвам, ама сутринта ми беше тежка, имах нужда от айран :mrgreen:

Не се притеснявай от лекото "прегрешение", надали е необходимо да бъдем чак толкова стриктни. Една чаша айран не е грях, но припадъкът от ниско кръвно може да бъде много опасен.
Аз започнах постите, обичам този период на пречистване от лоши храни и лоши мисли. Аз и не ям много месо по принцип, така че липсата му не ми тежи. През последните години установих, че изключването на млечните храни ми се отразява изключително благотворно :)
Хубаво е в тази тема да си даваме идеи за подходящи ястия. При мен днес е, както следва:

Закуска - две препечени филийки черен хляб от лимец. Едната с домашен хумус и резенчета домат, втората - с мед.
Обяд: салата с киноа, гриловани тиквички, домат, копър и магданоз.
Вечеря: задушени картофи и салата от пресен спанак, суров карфиол, червена чушка, морков.
Междинни хапвания: ябълка, печена тиква с канела.
Yunona

Мнениеот Andrey » 16 Ное 2015, 14:26

ПРиятелката ми по принцип пости, но сега е бременна и се чуди дали да започне, вие как мислтие? Аз съм против, разбира се. Въпреки че Коледния пост е по-лек, има възможност да се яде риба 2 пъти седмично, но все пак в нейното състояние не е ок,нали?
Аватар
Andrey

Мнениеот MGB » 16 Ное 2015, 14:52

Yunona написа:
Не се притеснявай от лекото "прегрешение", надали е необходимо да бъдем чак толкова стриктни. Една чаша айран не е грях, но припадъкът от ниско кръвно може да бъде много опасен.
Аз започнах постите, обичам този период на пречистване от лоши храни и лоши мисли. Аз и не ям много месо по принцип, така че липсата му не ми тежи. През последните години установих, че изключването на млечните храни ми се отразява изключително благотворно :)
Хубаво е в тази тема да си даваме идеи за подходящи ястия. При мен днес е, както следва:

Закуска - две препечени филийки черен хляб от лимец. Едната с домашен хумус и резенчета домат, втората - с мед.
Обяд: салата с киноа, гриловани тиквички, домат, копър и магданоз.
Вечеря: задушени картофи и салата от пресен спанак, суров карфиол, червена чушка, морков.
Междинни хапвания: ябълка, печена тиква с канела.

Прекрасно, че успяваш и поста ти е наистина здравословен, а не просто си се лишила от някои храни, но как успяваш да ядеш толкова... Аз да си призная сутринта прегреших ужасно с една пърленка и мисля, че това ще ми е за целия ден, най-много довечера да хапна някоя ябълка... Не казвам, че може пърленката да се сравни с твоята закуска, но пак ми се вижда множко, въпреки че всяко тяло си иска своето.
Аз не съм сигурна дали ще мога да се отдам на пост, гаджето ми зареди хладилника с едни камембери, чедър и още 2-3 вида сирена, на които не съм убедена, че ще мога да устоя :oops:
MGB

Мнениеот Mon_ton » 16 Ное 2015, 15:10

MGB написа:Прекрасно, че успяваш и поста ти е наистина здравословен, а не просто си се лишила от някои храни, но как успяваш да ядеш толкова... Аз да си призная сутринта прегреших ужасно с една пърленка и мисля, че това ще ми е за целия ден, най-много довечера да хапна някоя ябълка... Не казвам, че може пърленката да се сравни с твоята закуска, но пак ми се вижда множко, въпреки че всяко тяло си иска своето.
Аз не съм сигурна дали ще мога да се отдам на пост, гаджето ми зареди хладилника с едни камембери, чедър и още 2-3 вида сирена, на които не съм убедена, че ще мога да устоя :oops:

E, няма да ходиш в гаджето докато е поста и докато си изяде сирената. :lol:
Аватар
Mon_ton

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети