Dr Rumen Tulev написа:mizzler написа:Dr Rumen Tulev написа:Здравейте!
Хормонотерапията не е алтернатива на химиотерапията особенно във вашия случай, а допълващо лечение, част от комплексното лечение. Такъв тест за който говорите не знам да се прави в България. При тумор, който не е отстранен, наличието или липсата на ефект от дадена химиотерапевтична комбинация, се вижда от промяната на големината на тумора по време на терапията.
Погрешно ви е мнението, че лобуларния карцином не се повлиява от химиотерапия. Във вашия случай - авансирал карцином на гърдата с лимфни метастази, химиотерапията няма алтернатива.
Здравейте Д-р Тулев,
Много Ви благодаря за отговора. Много ценя вашето мнение. От оригиналната биопсия от ноември 2012г. ми направиха IHC Ki-67 тест, който показа 11%.
Казаха ми, че това е ниска стойност и в моя случай химиотерапията няма да има много действие. Продължавам на золадекс и тамоксифен, и съм намалила тумора на под 4см.
Искат да ми вземат нова core biopsy, за да сравнят Ki-67 стойности и да видят има ли промяна в тях.
Казаха ,че и този път ако са ми ниски стойностите на Ki-67 ще остана на ендокринна терапия.
Според Вас достатъчно ли ще бъде само тази терапия и радиация за излекуването ми?
При една нова биопсия има ли риск да се разпространи/метастазира тумора?
Разбрах,че в България се провежда международен trial за трета фаза на:
Efficacy and Safety Study of NeuVax(TM)(Nelipepimut-S or E75) Vaccine to Prevent Breast Cancer Recurrence
Има ли според Вас ефективна ваксина?
С уважение,
Иванова
Здравейте!
Не разбрах вие ли не желаете химиотерапия или такава не ви е предложена. Разберете, има международни стандарти за лечение на рака на гърдата с ясен алгоритъм. Всичко останало са експерименти. Трайлът по същество е експеримент, с който след обстоен анализ се приема или отхвърля терапевтичния ефект на лекарството или ваксината. Така че никой не може да каже за сега ефекта от ваксината!
Здравейте,
Много Ви благодаря за бързия отговор.
Предложиха ми химиотерапия, но след това ми направиха Ki-67 и както Ви писах е нисък, т.е. химиотерапия няма много да ми повлиае. Искат втора биопсия, за да решат дали още да ме оставят на золадекс+тамоксифен или ако Ki-67 e висок превключват на химиотерапия . Знам, че има случаи, при които /неоадювантна/ химиотерапията дори влошава състоянието и тумора се увеличава. Направиха ми магнитен резонанс, за да видят точните граници ( на ултразвук показва по-малко от 4 см, но не се вижда добре.).Още не зная резултата. При една нова биопсия има ли риск да се разпространи/метастазира тумора?
С уважение
Иванова